پویش شهروندی «آرزوهای تهران» فرصتی برای حضور مردم صحنه / اعتماد شهروندان نسبت به مدیریت شهری افزایش پیدا کرده است
زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رئیسه شورا در نشست تخصصی پویش شهروندی آرزوهای تهران، گفت:اعتماد شهروندان نسبت به مدیریت شهری مهمترین مسألهای بود که باعث راه اندازی پویش مردمی آرزوهای تهران شد. براساس نظر سنجی ها اعتماد به مدیریت شهری در طول سال اخیر افزایش پیدا کرده است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ رییس کمیته شهر سازی و عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن بیان این مطلب که پویش شهروندی «آرزوهای تهران» فرصتی برای کاهش بی اعتمادی مردم به مدیریت شهری، و نیز ایجاد حس همکاری مشترک بین سازمانهای زیر مجموعه شهرداری تهران است، گفت: شهروندان می توانند از طریق این پویش، شاهد تحقق آرزوهای خود باشند.
زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رئیسه شورا در نشست تخصصی پویش شهروندی آرزوهای تهران، گفت:اعتماد شهروندان نسبت به مدیریت شهری مهمترین مسألهای بود که باعث راه اندازی پویش مردمی آرزوهای تهران شد. براساس نظر سنجی ها اعتماد به مدیریت شهری در طول سال اخیر افزایش پیدا کرده است. در طول سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای از بین بردن شکاف بی اعتمادی شد،در نهایت به این نتیجه رسیدیم، مشارکت شهروندان در بیان درخواستهایی که از شهرداری برای داشتن محله قابل سکونت دارند، درقالب یک پویش مردمی میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد.
زهرا نژاد بهرام با اشاره به بحران بی اعتمادی مردم نسبت به عملکرد سازمانهای دولتی و عمومی افزود: طبق آخرین نظرسنجیای که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به نگرشها و ارزشهای ایرانیان در خصوص اعتماد به عملکرد دولت و سازمانهای عمومی انجام شده، شهرداریها به ویژه شهرداری تهران در رأس نهادهایی بوده که شهروندان نسبت به آن بی اعتماد بودهاند، و همین موضوع به خوبی نشان میدهد که دغدغه و نگرانی مجموعه مدیریت شهری برای جلب اعتماد مردم در اداره صحیح و درست شهر تهران چقدر زیاد است.
نژاد بهرام که ایده پرداز پویش مردمی آرزوهای تهران بوده است، ادامه داد: بر همین اساس، هر طرحی که در سطح شهر تهران میخواهد به مرحله اجرا برسد، باید مبتنی بر اعتماد متقابل شهروندان و مدیریت شهری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه ایده راه اندازی پویش مردمی آرزوهای تهران برای از بین بردن شکاف بی اعتمادی تهرانیها نسبت به عملکرد مدیریت شهری، ایده پردازی و اجرایی شد، بیان کرد: ایده این پویش ازسال ۹۷ مطرح، و در سال گذشته نیز دبیرخانه آن راه اندازی و اجرایی شد. همچنین از سال ۹۸ اقدامات آزمایشی این کمپین مردمی در منطقه ۶ با توجه به ویژگیهایی که در این محدوده وجود داشت در دو محله امیر آباد و یوسف آباد انجام شد.
به گفته نژاد بهرام، آرزوهای شهروندان ساکن در این دو محله از طریق سایت تهران من توانستند آرزوهای خود را مطرح کنند. و در نهایت نیز شهرداری منطقه ۶ توانست درخواستهای شهروندان را در این دو محله رسیدگی و طرحهایی را اجرا کنند. این اقدام باعث شد تا شهروندان شاهد تحقق آرزوهای خود باشند.
نژاد بهرام با اشاره به اینکه، این عملکرد سازمانی نمیتواند اجرای اهداف مشترک را بین سازمان های زیر مجموعه شهرداری تهران به خوبی نشان دهد، تاکید کرد: در واقع در این سبک مدیریتی، تعلقات سازمانی بر تعلقات شهری برتری گرفته و مأموریت کلان مدیریت شهری در پس مأموریتهای سازمانی پنهان شده است.
وی با بیان اینکه پویش مردمی آرزوهای تهران فرصتی بود، تا بخشی از سازمانهای مدیریت شهری بتوانند در کنار یکدیگر همکاری مشترک داشته باشند، گفت: در این راستا مجموعههایی مانند مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، معاونت اجتماعی و فرهنگی، شورای شهر و شهرداری منطقه ۶ همکاری مشترک داشتند.
به گفته این عضو شورای اسلامی شهر تهران، تمامی این سازمانها در صدد این بودند تا بتوانند در کنار یکدیگر برای تحقق یک هدف مشترک کار کنند. این در حالی بود که تا قبل از این پروژه، هیچ سازمانی نمیدانست که میتواند با هم فضای مشترک همکاری را تجربه کنند، یا خیر.
وی در ادامه صحبتهای خود، با اشاره به اینکه با شروع به فعالیت پویش آرزوهای تهران، مبانی علمی تداوم آن نیز تدوین و تهیه شد، ادامه داد: اعتقاد داشتیم با تکمیل مبانی علمی این پویش، اگر در جایی دچار چالش شویم، میتوانیم بر مبنای مطالعات علمی و تخصصی آن را برطرف کنیم. در همین راستا، دو پروژه در حوزه شهرسازی و معماری از میان آرزوهای شهروندان استخراج شد، که در بعد نظری با حضور پژوهشگرانی، مانند دکتر جهانی و خانم دکتر شمس، مبانی علمی آن ظرف مدت ۴ ماه استخراج و جمع بندی شد.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: در همین راستا، طبق گفت وگویی که با معاونت برنامه ریزی و توسعه و شهرداری تهران داشتیم، این مطالعات فرصتی است که امکان اصلاح کمپین را میدهد. ما با معاونت برنامه ریزی گفت و گو داشتیم. و مقرر شد تا با توجه به اینکه براساس قانون مصوب بودجه امسال شهرداری ۱۰۰۰ پروژه کوچک مقیاس در سطح محلات شهر با ۲,۰۰۰ میلیارد تومان بودجه تعریف شده است. یکی از منابع تأمین این طرحها کمپین آرزوهای تهران باشد.
بر اساس این گزارش، درنشست تخصصی پویش مردمی آرزوهای تهران، دکتر رحمان جهانی دولت و حسنی السادات شمس دولت آبادی، هر کدام به ارائه مبانی نظری پویش مردمی آرزوهای تهران و ارائه تمهیدات مرتبط با فضای کالبدی در این کمپین پرداختند. سخنرانهای این نشست نیز دکتر ایمانی جهرمی، عضوهیات علمی و دانشیار دانشگاه تهران، دکتر صالح صدق پور، عضوهیات علمی و دانشیار دانشگاه شهیدرجایی و دکتر مرجان شرفی، مدرس دانشگاه هنر و برنامه ریز شهری بودند.