?>
کد خبر: 222300
A

رهبران عرب خواستار گفتگوی مداوم ایران و آمریکا شدند/تاکید بر ادعای جعلی امارات بر جزایر سه‌گانه

بیانیه پایانی اجلاس سران عرب که امروز به پایان رسید، با توجه به تجاوز مداوم اسرائیل و وخامت اوضاع انسانی، خواستار ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شد.

رهبران عرب خواستار گفتگوی مداوم ایران و آمریکا شدند/تاکید بر ادعای جعلی امارات بر جزایر سه‌گانه

به گزارش سایت دیده بان ایران ؛به نقل از جریدةالقدس(روزنامه القدس)کشورهای شرکت‌کننده در نشست سران عرب در بیانیه پایانی خود با اشاره بر «ضرورت فوری دستیابی به راه‌حل‌های پایدار از طریق گفت‌وگو» در منطقه، از گفت‌وگوهای جاری میان جمهوری اسلامی و آمریکا حمایت کردند و خواستار دستیابی به توافقی برای استفاده صرفا صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای شدند.

این کشورها بر ادعای جعلی خود بر «حاکمیت امارات متحده عربی بر جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی» تاکید کردند و از جمهوری اسلامی خواستند در پاسخ به ابتکار امارات برای حل مسالمت‌آمیز این موضوع، از طریق مذاکرات مستقیم یا مراجعه به دیوان بین‌المللی دادگستری، وارد عمل شود.

 

مشروح این بیانیه را می‌خوانیم:

رهبران عرب روز شنبه خواستار پایان جنگ علیه غزه شدند و تلاش‌های اشغالگران اسرائیلی برای آواره کردن فلسطینی‌ها از نوار غزه را به صراحت محکوم کردند. این بیانیه در سی و چهارمین اجلاس سران عرب که در بغداد با حضور تعدادی از روسای جمهور، شاهزادگان و نمایندگان کشورهای عربی برگزار شد، صادر شد.

در این بیانیه از جامعه بین‌المللی خواسته شد تا مسئولیت‌ها و فشارهای خود را برای پایان دادن به خونریزی در غزه به عهده بگیرد و بر اهمیت اقدام فوری برای پایان دادن به رنج غیرنظامیان و ارائه حمایت‌های لازم به آنها تأکید شد.

در این اجلاس همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه اروپا و پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا حضور داشتند.

این اجلاس تقریباً دو ماه پس از اجلاس فوق‌العاده‌ای به میزبانی قاهره برگزار می‌شود که طی آن کشورهای عربی طرحی را برای بازسازی غزه بدون آواره کردن جمعیت آن تصویب کردند.

علاوه بر این، «بیانیه بغداد»، که نسخه‌ای از آن توسط العربیه.نت و الحدث.نت به دست آمده و قرار است در پایان سی و چهارمین اجلاس عادی صادر شود، شامل چندین موضوع عربی و منطقه‌ای، به ویژه آرمان فلسطین، طبق پیش‌نویس این بیانیه است.

محوریت مسئله فلسطین

مسئله فلسطین در صدر اعلامیه بغداد بود که بر «محوریت مسئله فلسطین» تأکید مجدد کرد.

او خواستار پایان فوری جنگ در غزه شد و از جامعه بین‌المللی، به ویژه کشورهای تأثیرگذار، خواست تا «مسئولیت‌های اخلاقی و قانونی خود را برای اعمال فشار برای پایان دادن به خونریزی و تضمین ورود بدون مانع کمک‌های بشردوستانه فوری به تمام مناطق نیازمند غزه» بر عهده بگیرند.

اعلامیه بغداد از همه کشورها خواست تا از طرح مشترک عربی-اسلامی برای بازسازی و بهبود زودهنگام غزه که در مارس گذشته توسط اجلاس اضطراری اعراب در قاهره و در همان ماه توسط وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده تصویب شد، حمایت سیاسی، مالی و حقوقی کنند.


بیانیه بغداد از پیشنهادات و ابتکارات ارائه شده توسط کشورهای عربی برای ایجاد صندوقی برای بازسازی غزه استقبال کرد.


وی بر اهمیت هماهنگی مشترک برای اعمال فشار جهت بازگشایی همه گذرگاه‌ها به منظور ورود کمک‌های بشردوستانه به تمام سرزمین‌های فلسطینی تأکید کرد.


وی همچنین خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز عادلانه و جامع مسئله فلسطین شد و از درخواست محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین، برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی صلح و برداشتن گام‌های برگشت‌ناپذیر برای اجرای راه حل دو کشوری، مطابق با ابتکار صلح عربی و قطعنامه‌های مشروعیت بین‌المللی، حمایت کرد.


وی خواستار استقرار نیروهای حافظ صلح و حافظ صلح بین‌المللی تحت نظارت سازمان ملل متحد در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تا زمان اجرای راه حل دو کشوری شد.


وی همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا اقدامات لازم را برای اجرای "راه حل دو کشوری" انجام دهد.


او همچنین از همه جناح‌های فلسطینی خواست تا بر سر یک پروژه ملی جامع و یک دیدگاه استراتژیک واحد به توافق برسند.

این بیانیه همچنین از مواضع کشورهای اروپایی، اسپانیا، نروژ و ایرلند در به رسمیت شناختن کشور فلسطین تقدیر کرد و بار دیگر بر حمایت خود از موضع آفریقای جنوبی در طرح دعوی علیه اسرائیل تأکید کرد.

بیانیه پایانی اجلاس سران عرب در بغداد بر تقدس قدس اشغالی و جایگاه آن در میان ادیان آسمانی تأکید کرد.

این بیانیه تمام تلاش‌های تجاوزکارانه اسرائیل با هدف یهودی‌سازی این شهر، تغییر هویت عربی، اسلامی و مسیحی آن و تضعیف وضعیت تاریخی و قانونی موجود در اماکن مقدس آن را محکوم کرد.

این بیانیه بر لزوم حفاظت از اماکن مقدس در بیت لحم و عدم آسیب رساندن به هویت فرهنگی و مذهبی آنها تأکید کرد.

این بیانیه بر حمایت از تولیت هاشمی اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس، که توسط اعلیحضرت ملک عبدالله دوم بن الحسین بر عهده گرفته شده است، و نقش آن در حفظ هویت عربی، اسلامی و مسیحی آن تأکید کرد.

در این بیانیه تأکید شده است که مسجد الاقصی، مجموعه متبرکه مسجد الاقصی که مساحتی بالغ بر ۱۴۴ دونم دارد، مکانی منحصراً برای عبادت مسلمانان است.

این بیانیه همچنین از نقش ریاست کمیته قدس و آژانس بیت‌القدس، به ریاست اعلیحضرت ملک محمد ششم، پادشاه پادشاهی مراکش، ابراز حمایت کرد.
حمایت از سوریه

در خصوص تحولات سوریه، این بیانیه بر احترام به انتخاب‌های مردم سوریه، با همه اقشار و فرقه‌های آنها، و تعهد به امنیت و ثبات سوریه که در امنیت و ثبات منطقه منعکس می‌شود، تأکید کرد. همچنین بر حمایت از وحدت سرزمین سوریه، رد هرگونه دخالت در امور داخلی و محکوم کردن حملات مداوم اسرائیل به خاک سوریه، نقض حاکمیت آن و تلاش‌ها برای تضعیف و نابودی توانایی‌های ملی آن تأکید کرد.

این بیانیه همچنین بر «ضرورت پیشبرد یک فرآیند سیاسی انتقالی جامع که تنوع و صلح اجتماعی را حفظ کند، ضمن احترام به باورها و مقدسات همه اقشار و بخش‌های مردم سوریه، و بازسازی سوریه» تأکید کرد. در همین راستا، از اعلام اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر لغو تحریم‌ها علیه سوریه استقبال کرد.

او خواستار برگزاری یک کنفرانس گفتگوی ملی جامع شد که شامل همه اقشار مردم سوریه باشد و از تمایل عراق، میزبان فعلی اجلاس اتحادیه عرب، برای میزبانی این کنفرانس با هماهنگی دبیرخانه عمومی اتحادیه عرب و کشورهای عربی قدردانی کرد. این امر تحقق منافع ملی سوریه، مشارکت مؤثر و تقویت همزیستی اجتماعی در سوریه را تضمین می‌کند.

ثبات لبنان

بیانیه بغداد بر حمایت از لبنان در مقابله با چالش‌ها و حفظ امنیت، ثبات و تمامیت ارضی آن و محافظت از مرزهای شناخته شده بین‌المللی آن در برابر هرگونه حمله به آنها یا حاکمیت کشور تأکید کرد. این بیانیه از انتخابات شهرداری‌ها استقبال کرد و همه نهادهای سیاسی را به دستیابی به تفاهم، اجتناب از زبان طرد و اجرای اصلاحات اقتصادی لازم تشویق کرد.

او همچنین همبستگی کامل با یمن در حفظ حاکمیت و وحدت آن و حمایت از تلاش‌ها برای دستیابی به ثبات و امنیت، پایان دادن به وضعیت جنگ و تفرقه و یافتن راه‌حل‌ها از طریق گفتگوی داخلی را تأیید کرد.

وحدت سودان

او بر اهمیت یافتن یک راه‌حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری در سودان به گونه‌ای که حاکمیت، تمامیت ارضی و امنیت مردم آن را حفظ کند، تأکید کرد. او همچنین بر لزوم فراهم کردن امکان عبور امن برای امدادگران بشردوستانه تأکید کرد. او از همه طرف‌ها خواست تا در ابتکارات حل بحران، مانند اعلامیه جده و سایر ابتکارات، شرکت کنند. او همچنین از بیانیه صادر شده توسط سازمان بین دولتی توسعه (IGAD) که بر وحدت رویه‌ها برای حل بحران سودان تصریح کرده بود، استقبال کرد.

بحران لیبی

بیانیه بغداد بر حمایت از لیبی و حل بحران آن از طریق گفتگوی ملی، به شیوه‌ای که وحدت کشور را حفظ کند، به آرمان‌های مردم آن دست یابد و ثبات پایدار را تضمین کند، تأکید کرد. همچنین هرگونه دخالت در امور داخلی لیبی را رد کرد و خواستار خروج همه نیروهای خارجی و مزدوران از خاک لیبی در یک بازه زمانی مشخص شد. همچنین از همه طرف‌های لیبی خواست تا روند سیاسی را ادامه دهند و به آشتی ملی دست یابند.

حقوق آب و محکومیت تروریسم

او همچنین بر «ضرورت ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه، مطابق با شرایط مرجع توافق شده» تأکید کرد.

او تأکید کرد که امنیت آب ستون اساسی امنیت ملی اعراب است و در این زمینه بر اهمیت حمایت از تلاش‌های عراق، مصر، سودان و سوریه برای تضمین حقوق مشروع آب آنها تأکید کرد.

اعلامیه بغداد، موضع قاطع کشورهای عربی را در محکومیت همه اشکال و انواع تروریسم و ​​ایدئولوژی‌های مرتبط، مبارزه با جرایم سازمان‌یافته و مبارزه با مواد مخدر، قاچاق انسان و پولشویی تأیید کرد.

او از تلاش‌های عراق برای مقابله و مبارزه با حضور و تهدیدهای تروریستی استقبال کرد و خواستار فعال‌سازی اقدامات بازدارنده برای مقابله با نفرت‌پراکنی، افراط‌گرایی و تحریک شد.

مذاکرات ایالات متحده و ایران

رهبران عرب از مذاکرات بین ایران و ایالات متحده برای دستیابی به نتایج مثبت برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای ابراز حمایت کردند. این اعلامیه همچنین از نقش سلطنت عمان در این مذاکرات تقدیر کرد و بر تعهد خود به همکاری نزدیک با سازمان ملل و آژانس‌های تخصصی آن تأکید مجدد نمود.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر