ساخت کارخانه تبدیل زباله به کود در تهران
تیتر اول کیهان روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۵۰ به سخنان محمدرضا شاه پهلوی در جمع اعضای کنگره حزب مردم اختصاص دارد که گفته گمراهان نمی توانند به مملکت لطمه بزنند. کیهان اضافه کرده که بر اساس دستور شاه به دستگاههای نظامی، انتظامی، وزارت خارجه و بازرسی شاهنشاهی، احزاب در جریان قدرت و مسائل کشور قرار خواهند گرفت. اما خبر ساخت کارخانه تبدیل زباله به کود در تهران با سرمایه گذاری یک شرکت انگلیسی موضوع گزارش دیدبان تاریخ امروز است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ تیتر اول کیهان روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۵۰ به سخنان محمدرضا شاه پهلوی در جمع اعضای کنگره حزب مردم اختصاص دارد که گفته گمراهان نمی توانند به مملکت لطمه بزنند. کیهان اضافه کرده که بر اساس دستور شاه به دستگاههای نظامی، انتظامی، وزارت خارجه و بازرسی شاهنشاهی، احزاب در جریان قدرت و مسائل کشور قرار خواهند گرفت.
سیل و توفان در شهرستانها خسارت به بار آورده و نرخ های جدید تلفن بین شهری هم اعلام شده است. کادر رهبری حزب مردم تغییر کرده و در استانبول ترکیه مقررات استثنائی برقرار شده و ۴۹۳ مقام دانشگاهی در این کشور بازداشت شده اند.
این روزنامه همچنین از متشنج شدن بیت المقدس نوشته و از تظاهرات خونین پلنگان سیاه در اسرائیل خبر داده است.
کیهان همچنین در نیمتای دوم صفحه اول خود با چاپ عکسی از دلکش خواننده معروف نوشته که او با استفاده از اعتبار بانک بیمه بازرگانان به رستاخیز فرهنگی جشن شاهنشاهی پیوست.
اما خبر ساخت کارخانه تبدیل زباله به کود در تهران با سرمایه گذاری یک شرکت انگلیسی یکی از خبرهای صفحات داخلی کیهان امروز است که متن خبر به شرح زیر می باشد؛
شرکت انگلیسی که با شهرداری برای تبدیل زباله به کود قرارداد بسته است نمایندگان خود را جهت پیاده کردن نقشه های کارخانه، ماه آینده به ایران می فرستد.
ظرفیت کارخانه ای که قرار است بوسیله این شرکت ساخته شود در مرحله اول ۵۰۰ تن زباله در روز است که بعدا تا هزار تن افزایش خواهد یافت. هزینه ایجاد این کارخانه چهار میلیون لیره انگلیس برآورد شده است.
شرکتی که با شهرداری قرارداد بسته است ماشین آلات لازم را وارد می کند و در قطعه زمینی که از طرف شهرداری تهیه می گردد نصب می کند. بر اساس برآوردی که شده است میزان زباله تهران روزانه بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تن است.
در حال حاضر زباله ای که در تهران ایجاد میشود بوسیله کامیونهای زباله کش شهرداری به جاده آبعلی و جنوب تهران حمل میشود. سپس در آنجا سوزانده میشود و تبدیل به کود و خاکستر میشود.
اولین قرارداد فروش این خاکسترها در جلسه انجمن شهر تصویب شد به این صورت که ۱۲۰ هزار تن از این خاکسترها را که موجود است از طریق حراج به فروش بفرستد.
با ایجاد اولین کارخانه تبدیل زباله به کود در نحوه حمل و تبدیل زباله به کود تغییراتی داده میشود و این کارخانه با ظرفیت ۵۰۰ تن در روز کار خود را آغاز می کند.
از طرف بخش خصوصی پیشنهاداتی در مورد خرید تولیدات این کارخانه به شهرداری رسیده است به همین دلیل مقامات شهرداری ترغیب شدند که پس از نصب این کارخانه اقدام به خرید کارخانه دیگر کنند که احتمالا در شرق تهران نصب خواهد شد.
نصب این کارخانه و حمل زباله در تهران بصورت کاملا اتوماتیک انجام خواهد شد.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله