پس از ۵ سال بیهوشی: دکتر محمد معین درگذشت
صفحه اول کیهان روز یکشنبه ۱۳ تیر سال ۱۳۵۰ پیش روی شماست. پیروزی بزرگ دانشمندان در مبارزه با سرطان که جهان را غرق هیجان کرده است، با فونت درشت قرمز " سرطان معالجه میشود "، تیتر یک آن است. کیهان در همین زمینه اضافه کرده که دانشمندان اعلام کرده اند که با تهیه واکسن از ویروس مجزا شده، این بیماری معالجه میشود

یه گزارش سایت دیده بان ایران؛ صفحه اول کیهان روز یکشنبه ۱۳ تیر سال ۱۳۵۰ پیش روی شماست.
پیروزی بزرگ دانشمندان در مبارزه با سرطان که جهان را غرق هیجان کرده است، با فونت درشت قرمز " سرطان معالجه میشود "، تیتر یک آن است.
کیهان در همین زمینه اضافه کرده که دانشمندان اعلام کرده اند که با تهیه واکسن از ویروس مجزا شده، این بیماری معالجه میشود و جدا کردن ویروس سرطان از نیم قرن پیش تاکنون یک هدف بزرگ علمی بوده است.
خبر ورزشی روز هم اینکه برای مسابقه نهایی امروز فوتبال پرویز دهداری بازیکنان تیمملی را تعیین کرد. جزئیات اجرایی کنکور سراسری هم اعلام شده و خبر حادثه ای روز هم به دزدی بیسابقه هوایی در آمریکا اختصاص دارد که به ربودن یک هواپیما مربوط میشود.
سخنان محمدرضا پهلوی در دیدار با نمایندگان اتاق تهران هم تیتر یک کیهان امروز است. او گفته که سرمایه مملکت نباید صرف معامله بی حاصل زمین شود و برای ساختن خانه های کارگری، زمین مجانی در اختیار کارخانه ها گذاشته میشود. وی همچنین اضافه کرده اگر کسی فکر کند که مصرف کننده ایرانی باید دائما جنس بدتر و گرانتر بخرد خلاف وطن پرستی است.
دکتر محمد معین پس از ۵ سال بیهوشی درگذشت. این خبر که یکی از تیترهای مهم صفحه نخست کیهان امروز است سوژه امروز " روزنامه گردی دیدبان تاریخ" ماست که متن آن به شرح زیر می باشد؛
پس از ۵ سال مبارزه با مرگ، سرانجام دکتر محمد معین استاد دانشگاه و محقق و دانشمند ایرانی درگذشت.
مرگ استاد معین در ساعت یک بعدازظهر امروز در بیمارستان فیروزگر تهران اتفاق افتاد.
استاد معین ۵ سال قبل هنگامی که مشغول سخنرانی در یکی از سالن های دانشگاه بود غفلتا به زمین افتاد و دچار بیهوشی شد. وی بلافاصله به بیمارستان انتقال یافت اما تلاش پزشکان برای بهوش آوردن او به ثمر نرسید و با وجودی که کلیه متخصصان ایرانی او را معاینه کردند در کار درمان کمترین توفیقی بدست نیامد.
استاد معین چند بار به خارج انتقال داده شد ولی پزشکان خارجی نیز موفق نشدند وی را به هوش آورند ناچارا او را مجددا به ایران منتقل کردند و از سه سال قبل در بیمارستان فیروزگر بستری شد.
در تمام مدتی که استاد معین با پیکر ضعیف و چشم های نیمه باز خویش در بیمارستان بستری بود همسرش مدام بر بالینش حضور داشت و از او پرستاری می کرد.
در این حال دوستان و یاران و شاگردان استاد هر چند گاه به دیدارش می رفتند تا سرانجام با فرا رسیدن مرگ، آخرین شعله کم سوی امید خاموش شد و یکی از فرزانگان کشور به ابدیت پیوست.
دکتر معین از استادان خوشنام و دانشمند دانشگاه تهران بود. کوشش او در ارائه مطالب علمی و کمک وی در تالیف فرهنگ دهخدا در خور ستایش است. او قبل از مرگ برای دهها کتاب مقدمه نوشت و خود نیز دارای تألیفات متعددی بود.
مرگاو در ساعت یک بعدازظهر توسط همسرش به بستگان و دوستانش اطلاع داده شد و بلافاصله گروهی از استادان دانشگاه، دوستان قدیمی و بستگان وی در بیمارستان فیروزگر حاضر شدند و به همسر وی که تا آخرین لحظه حیات بر بالین شوهرش بود مرگش را تسلیت گفتند.
جنازه دکتر معین به سردخانه بیمارستان انتقال داده شد و قرار است طی مراسمی تشییع شود.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله