ذخیره سد زاینده رود، ۲۱ میلیون متر مکعب کمتر از سال گذشته است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: امسال وضعیت آب پشت سد زایندهرود وخیم است و هم اکنون سد زاینده رود ۲۱ میلیون متر مکعب نسبت به سال پیش ذخیره آب کمتری دارد.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، حسن ساسانی بعداز ظهر سه شنبه در «نشست مدیریت بحران در ناترازیهای آب و برق» در سالن اجتماعات شرکت آب و فاضلاب اصفهان گفت: حجم کنونی آب موجود در سد تنها ۳۷۴ میلیون مترمکعب است که معادل ۳۰ درصد از کل ظرفیت مخزن است و این کاهش چشمگیر در حالی رخ میدهد که متوسط بلندمدت ذخیره آب در این زمان از سال، ۹۰۳ میلیون مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه چشمانداز روشنی برای بهبود بارشها برای سال زراعی جاری وجود ندارد، گفت: از ابتدای سال آبی جاری که از مهر ۱۴۰۳ آغاز شده، ۵۷۸ میلیون متر مکعب آب وارد سد زاینده رود شده که هرچند نسبت به ۵۳۰ میلیون متر مکعب سال گذشته بیشتر است، اما همچنان از متوسط بلند مدت (۸۱۴ میلیون مترمکعب) کمتر است، ضمن آن که گرمای هوا امسال بسیار بیشتر از سالهای پیش خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: میزان خروجی آب از سد نیز امسال با کاهش روبرو بوده و از ۵۸۴ میلیون متر مکعب سال گذشته به ۴۹۸ میلیون متر مکعب در سال جاری رسیده و البته این میزان خروجی نیز از متوسط بلند مدت که ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده، بسیار کمتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: امسال میزان بارندگیها در ایستگاه مرجع رودخانه زاینده رود یعنی ایستگاه چلگرد ۲۵ درصد کمتر از سال پیش است.
وی ادامه داد: میزان بارش در این ایستگاه امسال ۹۶۶ میلی متر بود در حالی که سال پیش از آن یک هزار و ۴۱ میلیمتر و متوسط بلند مدت آن نیز یک هزار و ۳۲۶ میلی متر بوده است.
ساسانی تاکید کرد: وضعیت آب پشت سد زاینده رود نگرانکننده است و ضرورت صرفهجویی و مدیریت بهینه مصرف آب در بخشهای کشاورزی، صنعت و شرب بیش از هر زمان دیگری، امسال نمایان شده است.
وی اظهار داشت: مساله آب مسالهای چند وجهی است و برای استفاده بهینه از کالای ارزشمندی مانند آب نیاز است است همه دستگاهها و ذینفعان بسیج شوند، شرکت آب منطقهای اصفهان نیز با اجرای طرحهای تعادل بخشی از جمله نصب کنتورهای هوشمند، جلوگیری از برداشتهای غیر مجاز و کنترل برداشتهای مازاد در راستای مدیریت بهینه عمل خواهد کرد.
وی یادآور شد: تامین آب پایدار برای شرب خط قرمز مدیریت منابع آب استان است و باید با دقت از این نعمت خدادادی حفاظت کرد تا از بروز مشکلات جدیتر در آینده جلوگیری شود، از این رو با دادستانی برای برخورد شدید با کسانی که برداشت غیر قانونی از خطوط انتقال آب دارند، هماهنگ شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز در این نشست از تشدید شرایط خشکسالی و افزایش بیسابقه دما در اردیبهشت ماه خبر داد و افزود: تغییر اقلیم و خشکسالی امسال به مراتب حادتر از سال گذشته است.
ناصر اکبری ادامه داد: افزایش چشمگیر دمای هوا را در سال جاری شاهد هستیم به طوریکه متوسط دمای سال گذشته در این زمان از سال ۲۵ درجه بود، اما امسال این رقم به ۳۳ درجه سانتیگراد رسیده است.
وی تصریح کرد: در شرایطی که به طور معمول افزایش دما در اصفهان، خرداد اتفاق میافتاد اما امسال یک ماه زودتر و در اردیبهشت ماه رخ داده و این شرایط، چالشهای جدی برای تامین آب شرب و کشاورزی در استان به وجود آورده است.
اکبری با اشاره به جلسه مدیریت بحران نمایندگان آبفای استان را «سفیران آب» نامید و گفت: ضرورت دارد برای صرفه جویی در آب و برق ورود هرمی به این موضوعات داشته باشیم و هم از طریق فرهنگسازی و هم از طریق اقدامات دستوری برای استفاده بهینه از این منبع حیات اقدام کنیم.
وی اظهار داشت: با توجه به کمبود منابع آبی استان باید از مشارکت فعال مردم و دستگاههای اجرایی در مدیریت مصرف آب بهره ببریم و از این رو پویش «اصفهان منهای ۲۰» ایجاد شده که هدف آن کاهش ۲۰ لیتری مصرف روزانه آب استان توسط هر نفر و رساندن آن به ۱۵۰ لیتر در روز است.
گفتنی است، نشست «مدیریت بحران در ناترازیهای آب و برق» صبح و بعد از ظهر سه شنبه به میزبانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان برگزار شد و نمایندگان آبفا، شرکتهای توزیع برق استان و شهرستان و معاونان فرمانداریهای شهرستانهای استان در آن حضور داشتند.
منبع: ایرنا