بهترین مواد غذایی برای سلامت کبد را بشناسید
رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کبد دارد. بسیاری از غذاها حاوی ترکیباتی هستند که به بهبود آنزیمهای کبدی، کاهش تجمع چربی، التهاب و استرس اکسیداتیو کمک میکنند. در ادامه ۸ ماده غذایی که به حفظ سلامت کبد کمک میکنند، معرفی شده است.

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ کبد مسئول فرآیندهایی نظیر تولید پروتئین، مدیریت کلسترول و صفرا، ذخیره ویتامینها، مواد معدنی و حتی کربوهیدراتها است.
رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کبد دارد. بسیاری از غذاها حاوی ترکیباتی هستند که به بهبود آنزیمهای کبدی، کاهش تجمع چربی، التهاب و استرس اکسیداتیو کمک میکنند.
کبد مسئول فرآیندهایی نظیر تولید پروتئین، مدیریت کلسترول و صفرا، ذخیره ویتامینها، مواد معدنی و حتی کربوهیدراتها است. همچنین این عضو سمومی مانند الکل، داروهای شیمیایی و محصولات جانبی طبیعی متابولیسم را تجزیه میکند. سالم نگه داشتن کبد برای حفظ سلامت کلی مهم است.
در ادامه ۸ ماده غذایی که به حفظ سلامت کبد کمک میکنند، معرفی شده است.
۱. قهوه
قهوه یکی از بهترین نوشیدنیهایی است که میتوانید برای بهبود سلامت کبد بنوشید. مطالعات نشان داده است که نوشیدن قهوه از کبد در برابر بیماریها محافظت کرده و خطر سیروز یا آسیب دائمی در افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کبدی را کم میکند.
مصرف قهوه خطر اثرات مثبتی بر بیماری و التهاب کبد دارد و ابتلا به یک نوع شایع سرطان کبد را نیز کاهش میدهد.
۲. آب چغندر
آب چغندر منبع نیترات و آنتی اکسیدانهایی به نام «بتالین» است. مطالعات نشان داده است که آب چغندر به کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب کبد کمک میکند.
همچنین مصرف چغندر از تجمع چربیها در سلولهای کبدی جلوگیری کرده و به کنترل عملکرد آن کمک میکند
۳. سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپایی به دلیل محتوای فیبر بالا و طعم متمایز خود شناخته شدهاند. آنها همچنین سرشار از ترکیبات گیاهی مفید هستند. چند نمونه از سبزیجات چلیپایی عبارتند از: کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ و گل کلم.
مطالعات نشان میدهد که سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات خاصی هستند که فرآیند سمزدایی را بهبود میبخشند و از کبد در برابر ترکیبات مضر محافظت میکنند.
۴. آجیل
آجیل سرشار از چندین ماده مغذی ضروری است؛ از جمله: چربیهای سالم، آنتی اکسیدانها، ویتامین E و ترکیبات گیاهی مفید. مصرف آجیل به طور مستقیم بر عملکرد کبد تأثیر دارد و یکی از فواید آن دفع سموم است.
همچنین آجیل حاوی درصد بالایی از پروتئین است که در بهبود اختلالات کبدی از نظر سلولسازی، ترمیم بافتها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.