?>
کد خبر: 124363
A
در گفت و گو دیده بان ایران با عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد؛

حسن‌پور بیگلری: در جمهوری اسلامی، صداوسیما مظلوم واقع شده/ باید صداوسیما از مباحث ما کارگزاران نظام در فیلم‌‍ هایش استفاده کند/ توزیع «کارت نان» نظر شخصی میرکاظمی است/ مردم و داروخانه‌ها به ما می‌گویند که دارو را با ارز «آزاد» وارد کنید!

شهبار حسن‌پور بیگلری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به دیده بان ایران گفت: در حال حاضر 70 شبکه سیما بیش از ده‌ها شبکه رادیویی در صداوسیمای ملی وجود دارد ما هنوز یک درصد از بودجه را هم در اختیار صداوسیما قرار ندادیم. در جمهوری اسلامی صداوسیما مظلوم واقع شده است. ما از صداوسیما به‌عنوان یک دانشگاه انسان‌ساز یاد می‌کنیم. انتظار داریم که مباحثی که از نظر ما که از کارگزاران نظام هستیم، مدنظر در فیلم‌ها و برنامه‌هایشان استفاده کنند. در حال حاضر بیش‌ترین جفا در حق هنرمندانی که در فیلم‌های دفاع مقدس نقش داشتند، شده است! کمترین هزینه و بودجه به این عزیزانی که در فیلم‌های دفاع مقدس ایفای نقش داشتند، تعلق گرفته است چه در سینما چه در صداوسیما. یک چیزی دیگری که می‌خواهم بگویم و شاید به مذاق شما و دیگران خوش نیاید این است که در بحث فرهنگ ما هیچ کاری برای جوانانی که علاقمند به نظام مقدس جمهوری اسلامی است، انجام نداده‌ایم.

حسن‌پور بیگلری: در جمهوری اسلامی، صداوسیما مظلوم واقع شده/ باید صداوسیما از مباحث ما کارگزاران نظام در فیلم‌‍ هایش استفاده کند/ توزیع «کارت نان» نظر شخصی میرکاظمی است/ مردم و داروخانه‌ها به ما می‌گویند که دارو را با ارز «آزاد» وارد کنید!

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دولت  ابراهیم رئیسی، از رشد اقتصادی 8 درصدی در سال به توزیع «نان کارتی» به مردم رسیده است. خبر ارائه دادن وکوپن برای خرید نان را، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه داد. با انتشار این خبر، موج گسترده‌ای واکنش‌ها که اغلب انتقادی هم بوده است روانه دولت و مجلس انقلابی شد؛ دولتی که تا دیروز نوید رشد 8 رشدی در سال 1401 را به مردم می‌داد الان اما خبر از توزیع «کارت نان» می‌دهد.

در همین رابطه با سایت دیده بان ایران با شهبار حسن‌پور بیگلری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو پرداخت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

*آقای حسن‌پور! چند روز گذشته، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه بودجه خبر از توزیع «کارت نان» داد، نظر شما در این باره چیست؟ آیا چنین موضوعی در مجلس مطرح شده است؟

با توجه به آزادسازی قیمت‌ها و نرخ ارز 4200 تومانی، مجلس از دولت درخواست‌ داشته است که دولت بسته پیشنهادی خودش را اعلام کند که چگونه می‌خواهد این حذف را جبران نماید. بحث کوپن نان تا به الان در مجلس مطرح نبوده اما بحث کلیت طرح مطرح است که دولت راهکارهای مشخص و شفافی را برای جبران آزادسازی نرخ ارز ارائه دهد و به مردمی که نیازمند کمک‌های دولت هستند، بسته‌هایی داده شود. خوشبختانه با توجه به اقدامات گسترده‌ای که در نظام مقدس جمهوری اسلامی و در دولت مردمی ابراهیم رئیسی شروع شده و خود ایشان در میدان عمل در کنار مردم حضور داشتند، درخواست نمایندگان این بوده که بسته پیشنهادی خودشان را ارائه دهند. این بحث کارت نان بیشتر در حوزه نمایندگان بوده و درخواست داشتیم که دولت بسته پیشنهادی خودش را ارائه دهد. کشور 80 میلیون جمعیت دارد و همه باید در خصوص نحوه مدیریت آن نظر دهند اما به صورت مشخص تا زمانی‌که توسط مجلس، شورای نگهبان و دولت به تصویب نرسد، در حد همان نظر باقی خواهد ماند.

بحث توریع «کارت نان» نظر شخصی آقای میرکاظمی است

*اما این اظهارات، اظهارات یک کارشناس عادی نبوده و رئیس سازمان برنامه و بودجه چنین چیزی را مطرح کرده است!

اظهارنظر آقای میرکاظمی در خصوص ارائه کارت نان به مردم نظر شخصی‌شان است و تا زمانی‌که این قضیه در مجلس و دولت تصویب نشود، در حد همان نظر شخصی باقی خواهد ماند. قرار نیست که هر چیزی که برای مثال من به عنوان یک نماینده مجلس اعلام کردم، تبدیل به قانون شود! نظر ایشان صرفا یک نظر کارشناسانه است.

*یک زمزمه‌های از حذف ارز 4200 هزار تومانی برای دارو و گندم مطرح شده است، نظر شما در این باره چیست؟

فعلا ارز 4200 هزار تومانمی برای دارو و گندم حذف نخواهد شد.

هم مردم هم وارد کننده و هم داروخانه‌ها تقاضای وارد شدن دارو با ارز «آزاد» را دارند

*اما در خصوص دارو این حذف صورت گرفته است!

خیر؛ بنده به‌عنوان یک کارشناس اعلام می‌کنم که روز چهارشنبه وزیر محترم بهداشت را دعوت کردیم در آن‌جا این بحث مطرح شد که اگر بخواهیم ارز ترجیحی را برای دارو حذف کنیم برای جبران آن چه راهکاری را ارائه می‌دهید، آیا مازاد آن از طریق بیمه‌ها به مردم بازگردانده خواهد شد یا خیر؟ هنوز تصمیمی گرفته نشده است. الان هم واردکننده هم داروخانه‌ها و حتی مردم هم تقاضای دارند که دارو با ارز «آزاد» وارد کشور شود. بنده به‌عنوان یک عضو کمیسیون برنامه وبودجه دوباره تاکید می‌کنم که تا به الان هیچکدام از اظهارات آقای میرکاظمی در مجلس مطرح نشده است.

به رشد 8 درصدی در سال می‌رسیم؛ خواستن، توانستن است! / همین الان در شهر سیرجان به رشد 8 درصدی رسیده‌ایم / با برنامه‌هایی که دولت در دست دارد، حتما به رشد 8 درصدی خواهیم رسید

*دولت ادعا داشته که در سال 1401 شاهد رشد هشت درصدی، خواهیم بود؛ باتوجه به شرایط ممکن چنین ادعایی به چه شکل به مرحله عمل خواهد رسید؟

خواستن توانستن است. بنده به‌عنوان نماینده سیرجان عرض می‌کنم که ما از همین الان در شهر سیرجان به این رشد اقتصادی رسیده‌ایم، چون از همه ظرفیت‌هایمان استفاده کرده‌ایم. قرار نیست که ما فقط بگوییم نمی‌شود. الان برخی افراد از خارج کشور هر روز  با داد و فریاد می‌گویند که نمی‌شود به چنین رشد اقتصادی رسید! اما به اعتقاد بنده با برنامه‌های خوبی که دولت در دست کار دارد خیلی سریع به این رشد خواهیم رسید.

*بحث دیگری که باعث انتقادات فراوان از جانب افکارعمومی و کارشناسان شده است، بحث بودجه‌دهی به برخی از نهادها مثل نهادهای فرهنگی با توجه به شرایط معیشتی و اقتصادی مردم، است.

این موضوعی که شما گفتید، صحت ندارد.

*اما این قضیه در ردیف‌های بودجه آماده است و چیزی نیست که کتمان شده باشد!

ما 300 ردیف بودجه داشتیم که به 50 ردیف کاهش پیدا کرده است.

هر چقدر به صداوسیما بودجه بدهیم، به اندازه قبل از انقلاب نمی‌رسد

*الان شما افزایش بودجه 50 درصدی صداوسیما یا نهادهای فرهنگی را تکذیب می‌کنید؟

ما هر چقدر به صداوسیما بودجه بدهیم به اندازه قبل از انقلاب نمی‌رسد. قبل از انقلاب یک درصد از بودجه کشور در اختیار صداوسیمایی بوده که دو یا سه شبکه بیشتر نداشت!

 ما هیچ‌کاری برای جوانان علاقمند به نظام جمهوری اسلامی انجام نداده‌ایم!

*آقای حسن‌پور! بحث ما حال حاضر است نه قبل از انقلاب این مقایسه شما اشتباه است. قرار نیست که هر چیزی شد بگوییم که قبل از انقلاب وضعیت بدتر بود!

در حال حاضر 70 شبکه سیما بیش از ده‌ها شبکه رادیویی در صداوسیمای ملی وجود دارد ما هنوز یک درصد از بودجه را هم در اختیار صداوسیما قرار ندادیم. در جمهوری اسلامی صداوسیما مظلوم واقع شده است. ما از صداوسیما به‌عنوان یک دانشگاه انسان‌ساز یاد می‌کنیم. انتظار داریم که مباحثی که از نظر ما که از کارگزاران نظام هستیم، مدنظر در فیلم‌ها و برنامه‌هایشان استفاده کنند. در حال حاضر بیش‌ترین جفا در حق هنرمندانی که در فیلم‌های دفاع مقدس نقش داشتند، شده است! کمترین هزینه و بودجه به این عزیزانی که در فیلم‌های دفاع مقدس ایفای نقش داشتند،  تعلق گرفته است چه در سینما چه در صداوسیما. یک چیزی دیگری که می‌خواهم بگویم و شاید به مذاق شما و دیگران خوش نیاید این است که در بحث فرهنگ ما هیچ کاری برای جوانانی که علاقمند به نظام مقدس جمهوری اسلامی است، انجام نداده‌ایم. بنده به‌عنوان یک کارشناس معتقد هستم که ما باید بیشتر از این‌ها به مسائل فرهنگی توجه کنیم.

*بحث بر سر این است که با توجه به مشکلات معیشتی و کسری بودجه‌ای که دو.لت با آن روبه‌رو است، چرا باید تا این اندازه شاهد افزایش بودجه برخی از نهادها باشیم؟ افزایش حقوق کارمندان دولت، 10 درصد بوده این افزایش حقوق اصلا با تورم سال 1400 هم همخوانی ندارد چه برسد به سال 1401!

مباحث معیشتی اولویت اصلی و اساسی ما در مجلس شورای اسلامی است. اگر بودجه کمیته امداد را 40 درصد افزایش دهیم، یک میلیون تومان‌شان می‌شود 1 میلیون و 400 هزار تومان اما اگر 10 درصد حقوق کارمندان اضافه شود، می‌شود به اندازه یک خانواده چهار نفره کمیته امداد! آیا این عدالت است؟ باید به این مراکز بسیار توجه بیشتر شود!

نیروهای مسلح کمترین حقوق را دریافت می‌کنند

*به گفته بسیاری از کارشناسان همین کمیته امدادی که از آن حرف می‌زنید، بیشترین بودجه را صرف ساخت و ساز می‌کند!

امروز در کشور کمترین حقوق را نیروهای مسلح دریافت می‌کنند. الان بقیه کشورها به نیروهای مسلح‌شان 20 درصد بیشتر از کارمندان حقوق می‌دهند! این مسائلی که شما عنوان می‌کنید، صحت ندارد لطفا به نشر آن دامن نزنید.

 

منبع: سایت دیده‌بان ایران - نازیلا معروفیان

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر