علی مطهری: اکثر اعضای شورایعالی فضای مجازی مخالف رفع فیلترینگ هستند
علی مطهری نماینده ادوار مجلس: در شورایعالی فضای مجازی تعداد آرای دولت کم است و بیشتر اعضا مخالف رفع فیلترینگ هستند. البته ممکن است آقای پزشکیان با استدلالهای خود بتوانند مخالفان را قانع کنند. در هر حال باید تلاش کنند بهخصوص که قولهایی هم در زمینهی رفع فیلترینگ به مردم داده شده که بهتر است به این وعدهها عمل کنند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ علی مطهری نماینده ادوار مجلس در گفت وگویی به تشریح وضعیت اینترنت پرداخته است.
مشروح گفت و گو را در ذیل بخوانید:
بعضیها دلیل واقعی فیلترینگ را مافیا و اقتصاد فیتلرشکن فروشها میدانند، نظر شما چیست؟
با وجود فیلترینگ اکثر مردم به این شبکهها دسترسی دارند و هزینههای زیادی برای خرید فیلترشکن پرداخت میکنند که معلوم نیست این پولها به دست چه کسانی میرسد یا بخش اعظم این پولها به خارج از کشور میرود زیرا سرویسدهندگان فیلترشکنها سرویسهای خود را از خارج از کشور دریافت میکنند.
بنابراین، فیلترینگ نه تنها فایدهای ندارد، بلکه به کشور ضرر میزند. امیدوارم کسانی که در شورای عالی فضای مجازی هستند همکاری کنند و رفع فیلترینگ انجام شود چراکه بسیاری از سایتهایی که در حالت عادی در دسترس نیستند با فیلترشکن باز میشوند و نوجوانها و جوانها میتوانند به سایتهای مستهجن دسترسی پیدا کنند که برای اخلاق این قشر جوان و نوجوان مضر است. یعنی از هر جهت بررسی کنید میبینید به ضرر کشور است و این وضعیت باید به پایان برسد.
البته بعد از رفع فیلترینگ میتوان سازوکارهایی برای کنترل محتواهای مضر ایجاد کرد. بخشهای اخلاقی آسیبزا در این شبکهها باید محدود شوند یا برای آنها مانع ایجاد کرد اما بخشهایی که مربوط به آزادی بیان، گفتگوها و اظهار عقیدهها هستند باید آزاد باشد. اگر کسی دروغی را رواج دهد یا به کسی تهمت بزند و آن را منتشر کند، مانند همه کشورها میتوان از طریق مراجع قضایی برخورد کرد. به هر حال اگر این کار زودتر صورت بگیرد به صلاح کشور است.
فکر میکنید آقای پزشکیان توانایی یا اختیاری برای رفع فیلترینگ دارند؟
ایشان تلاش خود را میکنند ولی در شورایعالی فضای مجازی تعداد آرای دولت کم است و بیشتر اعضا مخالف رفع فیلترینگ هستند. البته ممکن است آقای پزشکیان با استدلالهای خود بتوانند مخالفان را قانع کنند. در هر حال باید تلاش کنند بهخصوص که قولهایی هم در زمینهی رفع فیلترینگ به مردم داده شده که بهتر است به این وعدهها عمل کنند.
نظر شما درباره مذاکره مستقیم ایران با دونالد ترامپ چیست؟ آیا موافق این موضوع هستید؟
این مسئله بستگی به رفتار آنها دارد. ما باید منتظر بمانیم تا ترامپ سر کار بیاید تا ببینیم چه مواضعی خواهند داشت و متناسب با مواضع آنها تصمیم بگیریم بنابراین در حال حاضر نمیتوان پاسخ قطعی داد.
اما آیا شما بهصورت کلی با مذاکره مستقیم با آمریکا موافقید؟
بله، اگر منافع کشور و منافع اسلام اقتضا کند باید مذاکره انجام شود. اگر بناست مذاکرهای صورت بگیرد باید مذاکرهی مستقیم باشد نه اینکه کشور دیگری را واسطه قرار دهیم چون واسطهها همیشه دنبال منافع خودشان هم هستند. البته در مورد آقای ترامپ چون قاتل سردار سلیمانی است طبیعتاً ملاحظاتی ایجاد میکند. برخی میگویند ما با قاتل سردار سلیمانی مذاکره نمیکنیم.
خب چه پاسخی به این ملاحظات دارید؟
آنچه مسلم است اگر ما این توانایی را داشتیم، نه فقط ما ایرانیها، بلکه تمام مسلمانان و آزادگان جهان، اگر این توانایی را داشتیم باید او را به دلیل ترور سردار سلیمانی قصاص میکردیم چراکه خود ترامپ به صراحت اعلام کرد که من این کار را کردم و خودش به این اقدام اقرار کرده است. اما حالا که این اتفاق نیفتاده و او رئیسجمهور آمریکاست، به احترام مردم آمریکا ما باید به هر حال او را بپذیریم و در صورتی که به مذاکره نیاز باشد با او مذاکره کنیم. چنانکه پیامبر اسلام(ص) هم با ابوسفیان که قاتل حمزه سیدالشهدا بود قبل از فتح مکه مذاکره کردند تا مکه بدون خونریزی فتح شود بنابراین باید مصالح کشور را در نظر گرفت.