اظهار نظر پورمحمدی در مورد مساله حجاب/ باید پاسخ داده شود که مرزهای آزادی کجاست و معیارهای آن چیست؟
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در گفتگویی تاکید کرد: عدهای میگویند که حجاب برای چیست؟ ما میخواهیم آزاد باشیم. ما میگوییم، به ما بگویید این آزادی تا کجا مجاز است؟ آیا رفتاری که شئون و حرمت، حیا و عفاف که شاکله انسانی را شکل میدهد را نادیده بگیرد، از این آزادیها مستثنی است؟

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در گفتگو با ایرنا، اظهار داشت: هویت ایرانی با اخلاق، روابط سالم اجتماعی، حفظ بنیان خانواده، و دیانت و باورهای عمیق دینی درهمتنیده است. این پیوند ریشهدار، فارغ از تفاوت دیدگاهها، نیازمند احترام و توجه همه افراد جامعه است. اگر این اصل پذیرفته شود، طبیعتاً در جامعه با رفتارها و واکنشهای متفاوتی روبهرو خواهیم بود برخی موافق، برخی مخالف، برخی آن را نمیپذیرند و برخی نیز در برابر آن مقاومت میکنند. در نتیجه، رویکرد ما به حل مسائل نیز بسته به این تفاوتها متنوع خواهد بود.
بنابر روایت ایرنا، وی در ادامه تاکید کرد: عدهای میگویند که حجاب برای چیست؟ ما میخواهیم آزاد باشیم. ما میگوییم، به ما بگویید این آزادی تا کجا مجاز است؟ آیا رفتاری که شئون و حرمت، حیا و عفاف که شاکله انسانی را شکل میدهد را نادیده بگیرد، از این آزادیها مستثنی است؟ آیا رعایت عفت و حرمت انسانی فقط به روسری و روابط اجتماعی و نظام خانواده محدود میشود؟ این مرزها تا کجا ادامه دارند؟
پورمحمدی افزود: بنابراین، برای ساختن یک جامعه اخلاقی و مستحکم، نیازمند یک پایه و اساس محکم هستیم. ما ادعا میکنیم که جامعهای اخلاقی هستیم؛ جامعهای که به حیا، عفاف، اصالت خانواده و روابط سالم خانوادگی احترام میگذارد. جامعهای که به رعایت شئون انسانی، حفظ حرمت افراد و برقراری روابط سالم میان شهروندان، جوانان، دختران و پسران باور دارد. این ارزشها بخش جداییناپذیر از ساختار فرهنگی جامعه ما هستند و نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: با این حال، ممکن است برخی افراد دیدگاههای متفاوتی داشته باشند و تمایلی به پایبندی به این اصول نداشته باشند. در این صورت، چگونه باید با این افراد برخورد کنیم؟ آیا باید فقط با فشار، تحمیل یا برخوردهای سختگیرانه واکنش نشان دهیم؟ یا اینکه بهتر است از شیوههایی چون گفتوگو، تذکر و ارشاد استفاده کنیم که مؤثرتر و سازندهتر خواهند بود؟ اینجاست که بحث اصلی شروع میشود. ما میتوانیم نظرات خود را بیان کنیم، اما آیا به درستی با یکدیگر گفتوگو میکنیم؟ ممکن است برخی این مسائل را نپسندند، اما باید به یاد داشته باشیم که جامعه ما یک جامعه اسلامی، اخلاقمدار و خانوادهمحور است. ما ایرانیها سنتهایی داریم که به آنها احترام میگذاریم و همواره به اهمیت خانواده و دین در زندگیمان اعتقاد داریم.