موسوی لارگانی از طرح سوال منصرف شد / رحمانی فضلی توانست با توضیحاتش نماینده سئوال کننده را قانع کند
«توسعه روستاها» موضوعی بود که وزیر کشور را برای پاسخگویی به جلسه امروز مجلس کشاند. عبدالرضا رحمانی فضلی توانست با توضیحاتش نماینده سئوال کننده را قانع کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، عبدالرضا رحمانیفضلی که برای پاسخ به سوال سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان درباره علت بیبرنامگی وزارت کشور نسبت به توسعه و مدیریت روستاها در جلسه علنی مجلس حضور داشت، طی سخنانی اظهارکرد: موضوع توسعه روستایی از مواردی است که در کشور دارای متولی خاصی نیست. درواقع توسعه روستایی به چند بخشی شدن فعالیتها بر میگردد. به عنوان مثال بخش کشاورزی مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و یا بخشهای راه، آموزش و بهداشت هم به بخشهای مربوط به خود باز میگردد در واقع تمامی این بخشها متولی خاص خود را دارند ومتناسب با نظام بودجهریزی در روستاها ایفای نقش میکنند.
وزیر کشور با انتقاد از نبودن متولی متمرکز در مورد روستاها، گفت: مباحث روستایی باید اولویتبندی و متناسب با آنها برنامهریزی شود. این یکی از ضعفهایاساسی است که با آن مواجه هستیم.
وی همچنین بیان کرد: مباحث روستایی با مشارکت شوراها و دهیاران بهعنوان مدیرانی که در روستاها حضور دارند پیگیری میشود. در دولت تدبیر و امید درچهار سال گذشته تلاشمان این بوده که با نقش هماهنگکنندگی که فرمانداران دارندبتوانند منابع بخشها را به گونهای تخصیص داده و اداره کنند که اولویتها مدنظرقرار گیرد.
او به پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه روستا اشاره کرد و گفت: سهم سرانه اعتبارات تخصیصی به هر روستایی از 744هزار ریال به هزار ریال در سال 92 و 435 هزار ریال در سال 95 رسیده است. در راه های آسفالیت روستایی 13 درصد و 80 درصد به روستاهای دارای گاز افزوده شده است. شماروستاهای زیادی دارید که آب و برق دارد اما مهاجرت موجب شده است روستا خالی شود،چون در روستا شغل وجود ندارد. پس نیاز است که به این نکته توجه شود. ما تلاشمان دراین دوره این بوده که به تناسب امکانات با برنامه ریزی و بهره وری بهتر اثر گذاریروستاها را بیشتر کنیم.
رحمانی فضلی تأکید کرد:بعد از انقلاب در حوزه های خدماتی پیشرفت کرده ایم. امروز من را برای این سئوال بهمجلس دعوت کردید اما وزارت کشور در تعیین بودجه ها نقشی ندارد. وزارت کشاورزی خودشبرای امر کشاورزی تصمیم گیری می کند و اعتبارات را می گیرد و خودش هزینه می کند.این موضوع در مورد وزارت راه و بهداشت هم صدق می کند.
وزیر کشور با بیان ایننکته که «بودجه ای که شما به استان اعلام می کنید، به صورت بخشی به استانداری ها دادهمیشود و استانداری ها به همان صورت که تعیین شده بودجه را هزینه میکنند» افزود: شایدمثلا در بودجه تعیین شده که بودجه برای ساخت مدرسه صرف شود، در حالی که ممکن استروستا اصلا دانش آموز نداشته باشد! باید بگویم این جابه جایی جمعیتی به خاطر تبدیلشدن بسیاری از روستاها به شهر است. وقتی روستا را به شهر تبدیل کردیم، آن جمعیتدیگر در دسته روستاها حساب نمی شوند.
موسوی لارگانی به عنوان نماینده سئوال کننده، زمانی که میخواست صحبتهایش را شروع کند به دلیل همهمه مجلس خطاب به مسعود پزشکیان که ریاست مجلس را برعهده داشت، گفت: با این وضعیتی که درمجلس هست، گمان نمی کنم که بشود سئوال مطرح کرد. هر کدام از دوستان سمتی هستند.این وضعیتی نیست که بشود سئوال پرسید.
لارگانی: با آمارهای وزیرکشور باید مدینه فاضله داشته باشیم
او ادامه داد: آقای وزیر آماریاز روستاها دادند که در این صورت روستاهای ما باید مدینه فاضله باشد، اما در واقعیتاینطور نیست. بسیاری از روستاهای ما از امکانات اولیه محروم هستند. جمعیت روستاهایما به دلیل بی برنامهگی هر روز کاهش پیدا میکند.
لارگانی با بیان این نکته که «در سال های بین 1280 تا 1390 جمعیت ما در روستا از 79 درصد به 29 درصد کاهشیافته است.»، پرسید: دلیل این موضوع چیست؟ دلیل این است که ما یکسری برنامه هایسخت برای روستاها داریم.چه دلیلی دارد که در کشوری دیگر تولید گندم انقدر زیاد استکه گندم را به ما 700 تومان می فروشند اما کشاورز ما هزینه تولید آنقدر برایش بالااست که گندم1400 تومانی هم پاسخگوی هزینه ها نیست؟
این نماینده مجلس دهم افزود: شمایی که هم نماینده بودید و هم رئیس دیوان محاسبان بودید حاضر نشدید قانونتبدیل روستاهای بالای 3500 نفر به شهر را اجرا کنید. حاشیه نشینی در اکثر شهرهابیداد میکند و معظلات زیاد اجتماعی ایجاد کرده است.عملکرد اشتباه وزارت کشور باعثشده که جوانان مظلوم روستایی معتاد شوند. چه کسی برعملکرد بخشداری های شما نظارتدارد؟ بخشداری های شما به حیاط خلوت سیاسی تبدیل شده است. در حالیکه بخشدار باید بودجه ها رامدیریت کند.
موسوی لارگانی که زمان شبه پایان رسیده بود، زمانی که رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه، این موضوع را به اوتذکر داد، با عصبانیت گفت: چرا تذکر می دهید؟ چرا وزیر یک دقیقه بیشتر صحبت کرد وشما تذکر ندادید.
در این میان پزشکیان برای آرام شدن فضا گفت: وزیر یک دقیقه بیشتر صحبت نکرد. یک دقیقه به شما بیشتر وقت می دهیم که صحبتتان را کامل کنید.
در نهایت لارگانی بابیان این موضوع که«همکاران زیادی آمدند و گفتند با وضعیتی که کشور دارد هیئت دولت را تضعیف نکنیم.»، موضوع سئوال از وزیر را ختم به خیر کرد و از به رأی گذاشتن سئوالش منصرف شد.