در سومین دوره حراج باران چه گذشت؟ /رکورد حراجهای هنری ایران شکست
سومین حراج باران عصر جمعه سوم اسفندماه چکش خورد. در این رویداد که در واقع بزرگترین بازار خوشنویسی و هنرهای سنتی ایران است، جمعی از هنرمندان، کارشناسان هنری و همچنین مجموعهداران حضور داشتند و آثاری از سده پنجم هجری قمری، دوران صفویه، قاجار و روزگار معاصر به فروش رفت. ثبت رکورد گرانترین اثر به فروش رسیده در یک حراجی هنری در ایران را باید بهنام سومین حراج باران ثبت کرد؛ وقتی در این حراج اثر هنری حکاکی شده مصحف شریف قرآن کریم هفت میلیارد و هفتصد میلیون تومان چکش خورد. فروش سیزده اثر بالای یکصد میلیون تومان و ارتقای رکورد میرعماد الحسنی و دیگر بزرگان خوشنویسی از دیگر دستاوردهای این دوره بود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ تعداد اولیه آثار 68 اثر بود اما بهدلیل انصراف 3 اثر از فروش، در مجموع 65 اثر برای فروش ارائه شد و در نهایت 46 اثر در این حراج به فروش رفت و 19 اثر نیز از فروش بازماند. در حراج شب گذشته به سیاق دورههای گذشته اثری هنری با ذکر «بسمالله الرحمن الرحیم» برای فروش ارائه شد؛ اثری از رضا مافی که سوره حمد را به رشته تحریر درآورده بود، بهعنوان نخستین اثر به قیمت هفتاد میلیون تومان فروش رفت. ثبت رکورد گرانترین اثر به فروش رسیده در یک حراجی هنری در ایران را باید بهنام سومین حراج باران ثبت کرد؛ وقتی در این حراج اثر هنری حکاکی شده مصحف شریف قرآن کریم هفت میلیارد و هفتصد میلیون تومان چکش خورد. فروش سیزده اثر بالای یکصد میلیون تومان و ارتقای رکورد میرعماد الحسنی و دیگر بزرگان خوشنویسی از دیگر دستاوردهای این دوره بود.
در سومین حراج باران پس از گرانترین اثر حراج به ترتیب آثاری از میرعمادالحسنی با قیمت 700 میلیون تومان، مجموعه سه اثر از پرویز تناولی به قیمت 400 میلیون تومان، کتیبهنویسی 10 متری مربوط به دوره قاجار با قیمت 310 میلیون تومان، اثری از حسن زرین قلم به قیمت 250 میلیون تومان، اثری از رضا مافی به قیمت 260 میلیون تومان و وقف نامه قاجاری با قیمت 200 میلیون تومان در ردههای بعدی قرار گفتند. همچنین آثار دیگری که بالای 100 میلیون تومان در این حراج چکش خوردند. «صحیفه سجادیه» به قیمت 190 میلیون تومان، قطعهای از پرده خانه خدا به قیمت 150 میلیون تومان، اثری از رضا مافی به قیمت 150 میلیون تومان، اثری از صادق تبریزی به قیمت 150 میلیون تومان، اثری از نصرالله افجهای به قیمت 120 میلیون تومان و اثری از ابوالحسن خان به قیمت 110 میلیون تومان بود. در این حراج همچنین سیاهمشقی از عمادالکتاب ارائه شد که توانست به قیمت 24 میلیون به یکی از خریداران فروخته شود. یک دستنوشته به خط کوفی هم عرضه شد که متعلق به قرن پنجم هجری قمری بود. این اثر 38 میلیون تومان فروش رفت.
سپس در بخش دیگری از حراج، یک فرمان قاجاری در ابعاد بزرگ ارائه شد که سیزده میلیون تومان فروخته شد. بعد از آن نوبت طلانویسی قاجاری بود که با نام چهارده معصوم(ع) نقش شده بود. این اثر با قیمت بیست میلیون تومان فروخته شد. در مرحله بعد یک عهدنامه قاجاری منقش به مهر شاهدان فراوان با قیمت 46 میلیون تومان به فروش رفت. شهرام شکیبا، مجری حراج پس از آن، اثری از میرزا عباس آقا خوشنویس دوره قاجار را به حاضران معرفی کرد که اثری ویژه بود. این اثر 25 میلیون تومان فروش رفت. اثر میرزا غلامرضا اصفهانی نیز 48 میلیون تومان فروش رفت. پس از آن، اثری از عمادالکتاب ارائه شد که در واقع یک سجعیه بود که هنرمند در حاشیه آن زمان خلق اثر را به دقت ذکر کرده بود. این اثر 30 میلیون تومان فروخته شد.
آثاری دیگر از علیاکبر کاوه، یکی از معدود آثار شکسته نستعلیق استاد میرزا غلامرضا اصفهانی، سیاهمشق استاد سیدحسن میرخانی، چلیپایی از محمد سلحشور، آثاری از غلامحسین امیرخانی، آثاری از یدالله کابلی خوانساری، چلیپایی از کیخسرو خروش، اثر سیاهمشق هنرمند معاصر احمد پیلهچی، اثری از امیراحمد فلسفی، اثری از آرش میرزایی، اثر مدرنی از حجت امانی، اثر محمدرضا توابی، اثر ناصر اویسی، اثر کلاسیکی از سیدحسن میرخانی، سیاهمشق صندوقآبادی، سیاهمشق هادی لباف، کاری از احمد شفیعیها و تابلوی ثلث عبدالله قهرمان، جوانترین هنرمند این حراج زیر
60 میلیون تومان چکش خوردند.
سومین حراج باران در حالی به پایان رسید که در مجموع 11میلیارد و 769 میلیون تومان فروش داشت.