?>
کد خبر: 219982
A
دیده‌بان ایران گزارش می‌دهد؛

کلاهبرداری از فوتبالیست‌های جوان با عنوان «فیش خرید برنج!»

در حالی که شرایط اقتصادی، برخی افراد جامعه را به سمت کسب درآمد زیاد و شغل‌های خاص سوق داده، یکی از افراد سودجو با ادعای معرفی بازیکنان جوان به تیم‌ها، از آنان در قالب «فیش واریزی خرید برنج» پول می‌گیرد و بعد از دریافت وجه، دیگر پاسخ‌شان را نمی‌دهد. نکته عجیب این که اگرچه اخیرا این فرد، نشانی صفحه خود در اینستاگرام را تغییر داده، اما هنوز هم به این فعالیت غیرقانونی خود ادامه می‌دهد.

کلاهبرداری از فوتبالیست‌های جوان با عنوان «فیش خرید برنج!»

به گزارش خبرنگار دیده‌بان ایران، در ۲۷ تیرماه ۱۴۰۲ مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال از دریافتی ۱۲۷ میلیارد تومانی یک ایجنت خبر داد. مدتی بعد از آن، فدراسیون فوتبال در قوانین ابلاغی فصل نقل و انتقالات، الزام داشتن ایجنت رسمی و تعیین میزان سهم کارگزاران نقل و انتقالاتی را ابلاغ کرد تا به این ترتیب میزان دریافتی افرادی که در فوتبال ما تحت عنوان مدیر برنامه شناخته می‌شوند، تا حدودی مشخص و تحت نظارت باشد. اما هنوز هم هستند بازیکنان جوانی که با هزار امید و آرزو به دنیای فوتبال گام می‌گذارند و در فوتبال ایران، به تور ایجنت‌هایی می‌خورند که می‌توانند سرنوشت فوتبالیست‌ها را تغییر دهند. 

برای نمونه یکی از افراد با ایجاد صفحه مجازی با هویت تقلبی، اقدام به کلاهبرداری از بازیکنان جوان کرده است. به این شکل که او با جذب مخاطب در فضای مجازی و ترغیب جوانان برای معرفی آن‌ها به مربیان و تیم‌ها، از آنها پول دریافت می‌کرد و دیگر در فضای مجازی پاسخی به آنها نمی‌داد. جالب اینجاست که این فرد برای بازیکنان و خانواده آنها شرط می‌کرد که پول را در قالب فیش واریزی با عنوان مبلغ خرید برنج از طریق بانک برایش ارسال کنند. نکته عجیب این که اگرچه اخیرا این فرد، نشانی صفحه خود در اینستاگرام را تغییر داده، اما هنوز هم به این فعالیت غیرقانونی خود ادامه می‌دهد. 

 در همین رابطه با بهادر ارشدی، کارشناس فوتبال درباره مسائل مربوط به ایجنت‌ها به‌ویژه کسانی که خود را مدیر برنامه جا می‌زنند، اما از بازیکنان جوان کلاهبرداری می‌کنند، گفت‌وگو کردیم.

IMG_20250501_122857_601

اخیرا شاهد بودیم که برخی بازیکنان جوان، با قراردادهای عجیب و غریب و مبالغ نجومی، به تیم‌های بزرگ پیوستند. به نظر شما، نقش دلالان و مدیر برنامه‌های غیرمجاز در این نقل و انتقالات چیست؟ 

متأسفانه، در بسیاری از این موارد، پای دلالان و مدیر برنامه‌های غیرمجاز در میان است. آنها با ایجاد روابط ناسالم و وعده‌های دروغین، بازیکنان جوان و خانواده‌های آنها را فریب می‌دهند و با عقد قراردادهای صوری، مبالغ هنگفتی را به جیب می‌زنند. به عنوان مثال، در یکی از نقل و انتقالات اخیر، یک بازیکن جوان با قراردادی چند میلیاردی به یک تیم مطرح پیوست، در حالی که ارزش واقعی او بسیار کمتر از این مبلغ بود. بعدا مشخص شد که یک دلال غیرمجاز، با ایجاد روابط ناسالم با بعضی از مسئولان باشگاه، این قرارداد را به بازیکن تحمیل کرده است. 

آیا نمونه‌های دیگری از تخلفات این سراغ دارید؟ 

بله، متأسفانه نمونه‌ها بسیار زیاد است. به عنوان مثال، برخی از مدیر برنامه‌های غیرمجاز، با دخالت در امور فنی تیم‌ها، سعی می‌کنند بازیکنان خاصی را به مربیان تحمیل کنند. آنها با ایجاد فشار و تهدید، مربیان را مجبور می‌کنند که بازیکنان مورد نظر آنها را در ترکیب اصلی قرار دهند. در یکی از موارد، یک مربی مطرح، به دلیل مقاومت در برابر فشار یک مدیر برنامه غیرمجاز، از سمت خود برکنار شد. همچنین، برخی از این افراد، با ایجاد روابط ناسالم با برخی از مسئولان فدراسیون فوتبال، سعی می‌کنند در تصمیمات مربوط به نقل و انتقالات و سایر امور ورزشی، دخالت کنند.

ماجرای دلالی که در قالب «فیش خرید برنج» پول می‌گیرد

برخی معتقدند که بازیکنان نیز در این تخلفات نقش دارند. نظر شما چیست؟ 

متأسفانه، بعضی از بازیکنان جوان و ناآگاه، به دلیل وعده‌های وسوسه‌انگیز و عدم آگاهی از حقوق خود، فریب این افراد را می‌خورند. آنها باید بدانند که انتخاب یک مدیر برنامه معتبر و مجاز، یکی از مهمترین تصمیمات دوران حرفه‌ای آنها است. به عنوان مثال، در یکی از موارد، یک بازیکن جوان، به دلیل اعتماد به یک دلال غیرمجاز، قراردادی را امضا کرد که بعدا مشخص شد، حقوق او را به شدت تضییع کرده است.

یا یکی از صفحات مجازی با انتشار اخبار مثلا جذاب مخاطبان زیادی را جذب می‌کند، مدیر این صفحه با عکس یکی از شهروندان خارجی، ادعای ارتباط با تیم‌ها را دارد. از خانواده بازیکنی پول دریافت کرده و در سند واریزی به خانواده بازیکن تاکید کرده است که این پول تحت عنوان خرید برنج بوده است. با توجه به این که استعدادهای فوتبالی بیشتر درگیر تمرین و ورزش هستند، برای این‌گونه موارد باید توجیه شوند یا مشاوری داشته باشند که در دنیای فوتبال فعال باشد. 

به نظر شما، راه‌حل این مشکلات چیست؟

اولین قدم، نظارت دقیق و برخورد قاطع با مدیر برنامه‌های غیرمجاز است. فدراسیون فوتبال باید با همکاری نهادهای نظارتی، سازوکاری را برای شناسایی و مجازات این افراد ایجاد کند. همچنین، آموزش و آگاه‌سازی بازیکنان در خصوص حقوق و وظایف‌شان، بسیار ضروری است. باشگاه‌ها نیز باید با دقت بیشتری در نقل و انتقالات بازیکنان عمل کنند و از عقد قرارداد با دلالان و مدیر برنامه‌های غیرمجاز خودداری کنند.

به بازیکنان جوان توصیه می‌کنم که قبل از هرگونه تصمیمی، با افراد متخصص و آگاه مشورت کنند. گول وعده‌های دروغین را نخورند و همواره به یاد داشته باشند که موفقیت، نتیجه تلاش و پشتکار است، نه روابط ناسالم و زد و بند.

منبع: دیده‌بان ایران 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر