باختر: ماجرای بیرانوند آیینهای تمامنما از فدراسیون فوتبال است
کارشناس حقوقی ورزش ایران عدم اعلام رأی علیرضا بیرانوند با وجود گذشت نزدیک به یک سال را آیینهای تمامنما از اقدامات فدراسیون فوتبال تفسیر کرد.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، رسول باختر درباره عدم اعلام رأی بیرانوند در ماجرای فسخ قرارداد با پرسپولیس اظهار داشت: حکم بیرانوند از آوردههای عجیب و غریب فدراسیون در حقوق فوتبال و آیینهای تمامنما از نحوه کار در فدراسیون است. اینکه فسخ موجه بود یا غیرموجه، موضوع دیگری است اما اینکه محرومیت چهارماهه تعلیقی در نظر گرفته شد، قابل باور نیست. نمیتوان بازیکنی را به دلیل فسخ غیرموجه چهار ماه بصورت تعلیقی محکوم کرد.
«طبیعتاً هر چقدر حکم اولیه عادلانهتر و قانونمندانهتر باشد کار استیناف هم آسانتر میشود. نظرتان در این مورد چیست؟» وی در پاسخ به این پرسش گفت: شأن کمیته استیناف رسیدگی در مقام تجدیدنظر است اما من اگر در این کمیته باشم، برای دنیا و آخرت خودم از این شأن چشمپوشی میکنم و یکبار دیگر پرونده را بدون توجه به رأی کمیته وضعیت از صفر بررسی و رأی صادر میکنم.
حجم کار در کمیته استیناف بالاست و اعضای آن کم هستند
کارشناس حقوقی ورزش با انتقاد از طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده علیرضا بیرانوند در کمیته استیناف، عنوان کرد: سؤال افکار عمومی این بود که چرا اینقدر باید طول بکشد؟ کمیته استیناف مرجع رسیدگی به تمامی اعتراضات به آرای سه کمیته دیگر است. حجم کار بسیار بالاست و تعداد اعضای آن هم کم. نباید برای پرونده بیرانوند امتیازی قائل بود و پرونده دیگران را به تعویق انداخت. انبوهی از پروندهها در نوبت صدور رأی هستند.
رسیدگی به یک پرونده در کمیته وضعیت 366 روز طول کشید
باختر یادآور شد: پرونده بیرانوند در کمیته وضعیت به سرعت رسیدگی و رأی صادر شد اما پروندهای در کمیته وضعیت داشتیم که 366 روز طول کشید تا رأی صادر کنند. از کیفیت و محتوای آن رأی که دیگر نگویم!
فدراسیون باید رأی بیرانوند را ابلاغ کند
وی راجعبه اظهارات مهدی دادرس عضو کمیته استیناف که از صدور رأی توسط اعضای کمیته مذکور و عدم اعلام توسط فدراسیون فوتبال خبر داده بود، تصریح کرد: فدراسیون باید ابلاغ کند. طبق ماده 67 اساسنامه و رویه همیشگی فدراسیون، ابلاغها از طریق دبیرکل صورت میگیرد. کمیته استیناف اگر ابلاغ کند، نمیتواند اثر حقوقی داشته باشد.
«فرض کنیم 15 اردیبهشت رای صادر شده چرا تا امروز توسط فدراسیون اعلام نشده؟» کارشناس حقوقی ورزش کشور، در واکنش به این جمله خبرنگار ما، گفت: ای کاش روزی برسد که همه ما پاسخ برخی سؤالاتمان را بدانیم.
افکار عمومی خیلی به نقش کمیته وضعیت توجه نمیکنند
باختر با اشاره به رأی اولیه صادر شده در کمیته وضعیت بازیکنان، گفت: احکامی که صادر شده به نظر قانعکننده نمیآید اما در حال حاضر افکار عمومی خیلی به نقش این کمیته توجه نمیکنند. هر رأیی که صادر شود، یک طرف ناراضی خواهد داشت. هدف این کمیته اقناع افکار عمومی نیست؛ اما افکار عمومی به دلیل دیگری آرای این کمیته را نمیپذیرد.
در برخی آرا به اصول ساده حقوقی توجه نمیشود
وی درباره سوابق آرای صادر شده در کمیته وضعیت، خاطرنشان کرد: به طور کلی آرایی در این کمیته صادر میشود که حتی اصول بسیار ساده و شناخته شده حقوقی نیز مورد توجه قرار نگرفته است. درمورد دانش تخصصی حقوق فوتبال صحبت نمیکنم که نیاز به مطالعه و زحمت مجزا دارد. این اصولی که گفتم، در درسهای چند ترم اول دانشکده حقوق تدریس میشوند.
کارشناس حقوقی فوتبال تاکید کرد: درمورد دانش تخصصی حقوق فوتبال این کمیته وضعیت، همین آرایی مثل پرونده بیرانوند یا تبدیل یک قرارداد پنج ساله به پنج قرارداد یکساله کفایت میکند. هواداران فوتبال به اندازه کافی پروندههای مشابه در فیفا یا فدراسیونهای دیگر دیدهاند و متوجه میشوند. این است که آرای این کمیته مقبولیتی نزد افکار عمومی ندارد.
با این سوال نمک روی زخم خیلیها میپاشید
«وقتی در پرونده علیرضا بیرانوند که فرد مشهوری است چنین وضعیتی رخ داد، پرسش به وجود میآید که در پرونده افراد غیرمشهور بررسی ارکان قضایی چقدر زمان طول میکشد و چگونه آرا صادر میشود؟» باختر در این باره گفت: با این سؤال نمک روی زخم خیلیها میپاشید! در فدراسیون نه ارادهای برای اصلاح میبینم و نه قصدی برای خدمت.
منبع: تسنیم