هوش مصنوعی امنیتی «فیبل ۵» دوباره فعال شد

هوش مصنوعی Fable 5 پس از توقف فعالیت به دلیل ملاحظات امنیتی دولت آمریکا، از امروز دوباره در دسترس کاربران قرار گرفت.

هوش مصنوعی امنیتی «فیبل ۵» دوباره فعال شد

به گزارش سایت دیدبان ایران، آنتروپیک اعلام کرد که مدل Fable 5 با اعمال تغییرات و تدابیر امنیتی سخت‌گیرانه‌تر در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. این مدل پیش‌تر به دلیل نگرانی‌های امنیتی و احتمال دورزدن محافظت‌ها توسط دولت آمریکا متوقف شده بود.

تصمیم به بازگشت فیبل ۵ در حالی اتخاذ شد که محققان آمازون روشی برای دورزدن محافظت‌های فیبل ۵ در شناسایی ضعف‌های نرم‌افزاری پیدا کردند. این شرکت تأکید کرد که مدل‌های دیگر مانند Opus 4.8 و GPT-5.5 نیز نتایج مشابهی در آزمایش‌های امنیتی نشان داده‌اند.

نسخه‌ی بازنگری‌شده‌ی فیبل ۵ به یک طبقه‌بندی‌کننده‌ی امنیتی بهبودیافته مجهز شده؛ در صورت تشخیص درخواست‌های حساس یا پرخطر، سیستم به‌طور خودکار از پاسخ‌دهی توسط فیبل ۵ جلوگیری می‌کند و درخواست را به مدل Opus 4.8 ارجاع می‌دهد.

کاربران طرح‌های اشتراکی Pro و Max و Team و برخی طرح‌های Enterprise از امروز به فیبل ۵ دسترسی خواهند داشت. استفاده از این مدل تا تاریخ ۱۷ تیر با ۵۰ درصد سقف مجاز مصرف امکان‌پذیر است و پس از آن تنها از طریق اعتبار مصرفی ارائه می‌شود.

آنتروپیک در بیانیه‌اش می‌گوید: «ما با همکاری نزدیک با دولت، یک طبقه‌بندی‌کننده‌ی امنیتی بهبودیافته آموزش دادیم که رفتارهای گزارش‌شده را هدف قرار می‌دهد و مسدود می‌کند.»

ارسال نظر