?>
کد خبر: 220425
A
دیده‌بان ایران گزارش می‌دهد؛

ماجرای هتل ولنجک به هیات دولت کشید شد/ اختلاف نظر پزشکیان و زاکانی در جلسه رسمی

براساس شنیده‌های خبرنگار دیده‌بان ایران، بالاخره پای دولت چهاردهم به موضوع هتل ولنجک باز شد و پس از مطرح شدن تخلفات حوزه شهرسازی شهرداری تهران، اخیرا در یکی از جلسات هیات دولت، پزشکیان و زاکانی بر سر این تخلفات به‌ویژه درباره هتل جنجالی دچار اختلاف نظر شدند؛ هتلی که قرار بود در ۴۳ طبقه ساخته شود، اما دولت اعلام کرده است که این هتل با احتساب پارکینگ و زیرزمین نهایتا باید بین ۸ تا ۱۰ طبقه باشد.

ماجرای هتل ولنجک به هیات دولت کشید شد/ اختلاف نظر پزشکیان و زاکانی در جلسه رسمی

دیده‌بان ایران؛ پریسا هاشمی: هتل ولنجک، همان سازه‌ای جنجالی است که ابتدا همه بر این باور بودند که قرار است در ۳۰ طبقه ساخته شود، اما در نهایت مشخص شد که این هتل از ضلع جنوبی عملا ۴۳ طبقه است. در حقیقت این ملک که دچار اختلاف سطح بسیاری است، قرار بود از یک‌سو در ۴۳ و از سوی دیگر ۳۰ طبقه ساخته شود، اما اعتراضات مردمی و فعالان شهری تا کنون اجازه این ساخت‌وساز را نداده و البته قوه قضاییه هم حکم به توقف ساخت این سازه داده است.

عزل خانم‌ وزیر پس از جدال با زاکانی

ماجرای ساخت‌وساز این هتل به زمانی برمی‌گردد که فرزانه صادق مالواجرد (وزیر راه و شهرسازی کنونی)، دبیر شورای‌عالی معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی بود و پس از مطرح شدن این پرونده در کمیسیون ماده ۵ با آن مخالفت کرد؛ چراکه این مصوبه تخلفات بسیاری را شامل می‌شد. اما علیرضا زاکانی، شهردار تهران پایش را در یک کفش کرده بود که این صورت‌جلسه باید تصویب شود و این جرقه شروع تنش بین صادق مالواجرد و زاکانی بود.

جدال لفظی بین آنها آنقدر بالا گرفت که به تهدید هم کشیده شد. از همانجا تلاش برای حذف صادق مالواجرد از وزارت راه و شهرسازی شروع شد و با وجود تخلفاتی که وجود داشت این صورت‌جلسه به امضای ۳ نفر موافق از ۷ نفر کمیسیون ماده ۵ رسید و به صورت غیرقانونی توسط سید محمود فاطمی عقدا (رئیس وقت کمیسیون ماده ۵) به شهرداری منطقه یک ابلاغ و توسط مهدی صباغ (شهردار وقت منطقه یک) پروانه صادر شد تا ساخت این هتل برفراز ولنجک شروع شود.

هتل ولنجک 2

دستور دستگاه قضایی هم فایده نداشت

این پرونده تا جایی پیش رفت که مصوبه کمیسیون ماده ۵ آن، با شکایت بازرسی کل کشور و صادق کاشانی، حقوقدان توسط دیوان عدالت اداری ابطال شد. اما کسی را یارای مقابله با پروژه شروع شده نبود. برخی این پروژه را آبروی شهر می‌دانستند و از آن حمایت می‌کردند، برخی هم آن را سمبل پادشاهی پولداران در ایران قلمداد کردند. در نهایت، پای قوه‌قضاییه به این پرونده باز شد و اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه از توقف احداث هتل تا اظهارنظر رسمی و صریح شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران خبر داد. هرچند دقیقا روز بعد از این اظهار نظر سخنگو، گزارش‌هایی منتشر که از ادامه ساخت این پروژه حکایت داشت.

پس از حادثه سقوط هلی‌کوپتر ابراهیم رئیسی و ورود به انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، برخی معتقد بودند که این پروژه در این شلوغی سیاسی به کار خود ادامه می‌دهد و هیچ‌کس هم نمی‌تواند در مقابل آن بایستد. اما اتفاقات طوری رقم خورد که فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی شد. بسیاری زودتر از این، منتظر واکنش او به ساخت هتل ولنجک بودند، زیرا در جریان کامل این پروژه قرار داشت.

کشیده شدن ماجرای هتل ولنجک به هیات دولت

با گذشت ماه‌ها، بالاخره خانم وزیر یاد این پروژه هم افتاد. از آنجایی که دستور بررسی مجدد ساخت این هتل توسط شورای‌عالی شهرسازی معماری ایران مطرح شده بود، وزارت راه و شهرسازی منتظر اعلام نتایج مرکز تحقیقات ساختمان ماند و در نهایت، این شورا هفته گذشته با احداث هتل در گسل در ۸ طبقه آن‌هم با احتساب زیرزمین موافقت کرد. در ادامه نیز پس از چند سال مقابله با این تخلف توسط رسانه‌ها و فعالان حوزه شهری، نتیجه بررسی‌ها در هیات دولت مطرح شد؛ آن‌هم در حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران.

زاکانی که در جلسات هیات دولت حضور دارد، سعی کرد که این بررسی‌ها را در خصوص موضوعات شهری بی‌فایده جلوه دهد و حاضر نشد در بررسی پیشنهاد دولت مبنی بر مسائل حوزه شهرسازی و ساخت هتل در طبقات قانونی (طبق قانون ۸ تا ۱۰ طبقه با احتساب پارکینگ) شرکت کند و این پیشنهاد را بخواند و این رفتار او، باعث عصبانیت مسعود پزشکیان (رئیس‌جمهور) شد. پزشکیان در آن جلسه هیات دولت به زاکانی گفت: «آقای زاکانی حداقل آن‌قدر تقوا داشته باشید که درباره موضوعی که نخوانده‌اید، اظهار نظر نکنید.»

شایان ذکر است؛ مرکز تحقیقات ساختمان با توجه به بخشنامه گسل تعداد طبقات را با احتساب زیرزمین ۸ تا ۱۰ طبقه اعلام کرده است و شورای‌عالی باید به کاربری ملک مبنی بر تثبیت آموزشی نیز ورود پیدا کند که به استناد ضوابط و مقررات طرح تفصیلی و مصوبات بالادستی حداکثر ۱۲۰ درصد تراکم ساختمانی برای املاک با کاربری تثبیت در نظر گرفته شده است. 

منبع: دیده‌بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر