کد خبر: 231135
A

رئیس جمعیت هلال‌احمر: ۷۰ درصد مصدومان جنگ ۱۲ روزه توسط هلال احمر نجات یافتند

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به وجود بیش از سه و نیم میلیون داوطلب هلال احمر گفت: ۷۰ درصد مصدومان جنگ ۱۲ روزه توسط هلال احمر نجات یافتند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر: ۷۰ درصد مصدومان جنگ ۱۲ روزه توسط هلال احمر نجات یافتند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، پیرحسین کولیوند روز شنبه در نشست خبری با اشاره به وضعیت اخیر کشور در پی حوادث جنگی و سایبری، از اقدامات همه‌جانبه این جمعیت برای حفظ سلامت عمومی، تأمین دارو، خدمات درمانی و پشتیبانی روحی روانی سخن گفت.

وی با بیان اینکه برای هر مرکز بحران‌خیز، برنامه‌ای اختصاصی تدوین و اجرا کردیم افزود: آموزش‌ها به‌طور مرتب در استان‌ها انجام می‌شد تا سطح آمادگی نیروها حفظ شود.

تأمین سلامت در اوج بحران

کولیوند با اشاره به نگرانی‌هایی که در خصوص نقاهتگاه ها و مراکز درمانی وجود داشت، گفت: یک تیم کامل را از پیش آماده کرده بودیم، دستورالعمل‌های جدید نیز تدوین شد و برای سلامت عمومی برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفت، حتی اگر نیاز به توزیع ۱۵۰ هزار نسخه دارویی هم بود، سیستم دارویی و داروخانه‌ای ما آمادگی کامل داشت.

وی به حمله سایبری به سامانه بانک تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در آن شرایط مردم قادر به پرداخت هزینه‌ نسخه‌ها نبودند اما با همکاری سریع میان دستگاه‌ها، در ساعات اولیه توانستیم روند خدمت‌رسانی را به حالت عادی برگردانیم.

شبکه خادم و حمایت‌های روانی

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به بهره‌برداری از سامانه چهل سی در روزهای بحرانی گفت: بیش از ۱۰۰ هزار تماس تلفنی با این سامانه برقرار و حمایت‌های روانی لازم به مردم ارائه شد، این سامانه با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام ( ره) در اختیار ما قرار گرفت، در کنار آن، شبکه خادم را با هشت محور کلیدی از جمله آموزش، اوقات فراغت، نشاط اجتماعی، سلامت جسمی و روانی و معیشت در سراسر کشور فعال کردیم.

همدلی مردم در بحران

کولیوند با اشاره به حس مسئولیت‌پذیری مردم در روزهای سخت گفت: خیلی‌ها داوطلبانه کمک می‌کردند، بانوانی آمدند و گفتند لباس‌های خاکی امدادگران را بدهید تا بشوییم، عده‌ای میوه و غذا می‌آوردند، بین امدادگران انواع میوه ها را توزیع کردند، برخی از همکاران رسانه‌ای شما هم در میدان بودند و کمک می‌کردند، این همراهی‌ها فراموش‌نشدنی است.

شهادت امدادگران؛ مصداق نقض حقوق بشردوستانه

در بخش دیگری با تأثر از شهادت پنج امدادگر هلال‌احمر در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر یاد کرد و گفت: پنج نفر از همکاران‌ ما حین عملیات امداد و نجات با لباس مشخص هلال‌احمر و بدون سلاح، به‌طور مستقیم هدف قرار گرفتند، این نقض آشکار کنوانسیون ژنو و حقوق بشردوستانه است.

وی گفت: از صمیم قلب تشکر می‌کنم از حضور پررنگ تک‌تک شما خواهران و برادران عزیزم که در طول این ایام سخت و دشوار، بدون هیچ دلهره و نگرانی، پوشش خبری صادق، به‌موقع و سریع انجام دادید، واقعاً موجب دلگرمی جهادگران بودید، جاهایی ایثار کردید که کمتر کسی انجام می‌دهد اما همواره در معرکه بودید، با وجود همه محدودیت‌ها برای گرفتن عکس و فیلم، توانستید مأموریت‌تان را عالی انجام دهید.

وی افزود: ما پیش از وقوع حادثه، اقدامات پیشگیرانه‌ای داشتیم، نخست در زمینه آموزش که در این راستا آموزش‌های عمومی، مهارتی، تصویری و تخصصی را گسترش دادیم، سه و نیم میلیون داوطلب تیم عملیاتی ویژه واکنش سریع تربیت کردیم، آموزش دادیم، کاملاً مهیا شدند و اسامی، کدملی و حتی شماره گذرنامه‌شان را داریم، مانند ۱۲ لشکر آماده، همان‌طور که شهید سلامی توصیف می‌کرد.

وی با اشاره به عملیات امداد رسانی گفت: ٧٠ درصد مصدومان با کمک امدادگران هلال احمر از زیر آوار بیرون آورده شدند.

کولیوند تأکید کرد: ظرفیت‌های استانی‌ را هم شناسایی کردیم؛ اینکه هر استان چه امکاناتی دارد، در چه نوع بحرانی چه کمکی می‌تواند ارائه دهد، منطقه‌بندی هم انجام دادیم، کتاب برنامه عملیات پاسخ را تدوین کردیم، در آن نمودار سازمانی، جانشین‌ها، سلسله‌ مراتب و سطوح عملیات و روش اجرایی مشخص شده است، این برنامه از تجربه جنگ لبنان و حملات تروریستی الگوبرداری شده و هرجا نیاز بود، آسیب‌شناسی و اصلاح شده است.

وی گفت: در حوزه تجهیزات، بازسازی و تقویت قابل توجهی انجام دادیم، پارسال هزار دستگاه زمینی ( شامل کانکس و کیوسک) اضافه کردیم، ظرفیت بیمارستان‌های سیار گسترش یافت، بالگردها نیز آمادگی کامل دارند، در زمینه آمادگی جامعه‌محور و آموزش بین‌المللی نیز معاونت بین‌الملل جمعیت هلال احمر تلاش زیادی کرد و اکنون جایگاه جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در میان جمعیت‌های ملی دنیا جزو رده‌های بالاست، قبل از حادثه، در جلسه‌ای که با رئیس‌جمهور داشتیم، خواستار فعال شدن انقلاب مساجد و حکمرانی محلی شد.

پیگیری شهادت پنج داوطلب در نهادهای داخلی و بین‌المللی

کولیوند از جنایات آشکار رژیم صهیونیستی در حمله به امدادگران، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پرده برداشت و تأکید کرد: هم نقض حقوق را و هم پیگیری شهادت پنج نفر از نجاتگران خود را به‌ صورت رسمی و در تمام نهادهای داخلی و بین‌المللی انجام دادیم.

وی با اشاره آسیب دیدن بالگرد هلال‌احمر و حملات مکرر به تأسیسات امدادی و درمانی گفت: تصاویر شهدای خود را هم روی سامانه گذاشته‌ایم و هم در ورودی صلیب سرخ درج شده است، ۲۱ مرکز درمانی و بیمارستانی ما مورد هدف قرار گرفتند، همین‌ ساختمانی که الان در آن هستیم، ساختمان اصلی جمعیت هلال‌احمر با بیش از هزار نفر پرسنل است، در اطراف ساختمان های بیمارستان حضرت ولی‌عصر (عج)، مرکز درمانگاه ، بیمارستان سوختگی ، شیرخوارگاه آمنه، بیمارستان خاتم‌الانبیا ، مرکز توانبخشی و مرکز پزشکی حج و زیارت و بیمارستان قلب شهید رجایی واقع شده است.

کولیوند ادامه داد: نیروی انتظامی هم در نزدیکی ساختمان هلال احمر واقع شده که بر اساس کنوانسیون ژنو، نیروی خدمتی و نه نظامی محسوب می‌شود و باید مورد حمایت باشد، با این‌حال، ۲ بار این منطقه مورد حمله سنگین قرار گرفت، شدت حمله به حدی بود که ساختمان‌ها مانند زلزله بالای ۷ ریشتر می‌لرزیدند و همه‌جا در دود و گرد و خاک فرو رفت.

وی افزود: تصور کنید بیماران ICU یا کودکی که در شیرخوارگاه است، در آن شرایط چه کشیده‌اند، دنیا جایی است که در ورودی بخش ICU یک تابلو می‌زنند که بوق نزنید، اینجا به آن سطح از فاجعه رسیدیم.

روایت از فاجعه انسانی

رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: این حملات فقط به تهران محدود نبود، بیمارستان فارابی، مراکز بهزیستی، کارخانجات دارویی در همدان و مراکز نگهداری معلولان هم آسیب دیدند، ۱۲۰۰ خانه مسکونی مورد هدف قرار گرفت که از این تعداد، حدود ۴۰۰ خانه به‌طور کامل تخریب شد.

وی گفت: دکتر رسولی یکی از داوطلبان ما و جراح زنان که همیشه در مناطق کم‌برخوردار داوطلبانه خدمت می‌کرد، وقتی در جریان یکی از حملات مجروح شد و داخل آمبولانس بود، به خواهرش گفت به بیماران بگو وقت عمل‌شان را نگیرند، من فردا می‌آیم. این، آخرین حرفش بود.

واکنش بین‌المللی به حملات

کولیوند با اشاره به بازتاب جهانی این جنایات گفت: کشورها و نهادهای بین المللی زیادی از جمله صلیب سرخ آمریکا، رئیس سرویس صلیب‌سرخ کانادا، رئیس کمیسیون بین‌المللی، دبیرکل فدراسیون، رئیس منطقه منا و بسیاری از کشورها با پیام هایی جداگانه برخی‌ با صراحت حمله را محکوم کردند، برخی‌ها هم تسلیت گفتند.

پیگیری حقوقی و مستندنگاری بین‌المللی

رئیس جمعیت هلال‌احمر تأکید کرد: گزارش کامل این حملات را به شورای حقوق بشر، دیوان کیفری بین‌المللی و همه مراجع حقوقی ارائه دادم، از داخل کشور هم پیگیری کردیم، حتی پیشنهاد دادیم با توجه به ماهیت نوین جنگ‌های ترکیبی و استفاده از هوش مصنوعی و تسلیحات متعارف مدرن، یک نشست حقوقی و تخصصی بین‌المللی برگزار شود، خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت و قرار است ماه آینده برگزار شود.

کولیوند گفت: صلیب سرخ، خبرنگاران، مردم و بسیاری از شخصیت‌های بین‌المللی با ما همراه بودند، این نقض صریح و سیستماتیک حقوق بشری و کنوانسیون‌های بین‌المللی است، ما نه‌ تنها برای حفظ جان مردم، بلکه برای حفظ کرامت انسان و ساختن آینده‌ای امن برای همه، ایستادگی می‌کنیم.

وی افزود: علاوه بر اطلاع‌رسانی رسمی، تبلیغات محیطی، آموزش‌های همگانی از طریق رسانه‌ها و راهنماهای فوری برای حفظ جان و مال مردم نیز به همت روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر تهیه و منتشر شد.

به گفته او، به‌محض عبور از روزهای بحرانی، جلسه‌ای با حضور همه مدیران برای آسیب‌شناسی اقدامات برگزار و نقاط ضعف و قوت جمع‌آوری شد.

کولیوند با اشاره به مستندسازی روایت‌های امدادگران در روزهای جنگ اخیر، از انتشار یک کتاب ویژه در این زمینه خبر داد و افزود: هفته گذشته، رئیس‌جمهور با حضور در اتاق عملیات جمعیت، از این کتاب نیز رونمایی کرد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در بخش دیگری از سخنانش به راه‌اندازی پویش ملی «خانه آباد» اشاره کرد و گفت: این پویش با هدف کمک به خانواده‌هایی شکل گرفته که منازلشان در جریان حملات اخیر آسیب دیده و از هیچ نهاد یا سازمانی حقوق نمی‌گیرند.

کولیوند از رسانه‌ها خواست برای ترویج این پویش ملی به میدان بیایند و افزود: هرکس به هر میزان که می‌تواند برای ساخت یا تجهیز منازل آسیب‌دیدگان کمک کند؛ این کار، مصداق کامل کار خیر است.

وی با اشاره به مراسم تقدیر از خانواده‌های شهدای امدادگر، افزود: در مراسمی از خانواده شهدا تجلیل شد، در این مراسم، مادر شهید مجتبی ملکی شهید امدادگر با روحیه‌ای مثال‌زدنی سخنرانی کرد و لبخندش را فقط برای تقویت روحیه دیگران دانست.

کولیوند گفت: این مادر گفت که از دست دادن فرزند سخت است، اما اگر خود را با حضرت سیدالشهدا مقایسه کنم، خجالت می‌کشم. این روحیه، ستودنی است.

وی همچنین از غیرت و اشتیاق امدادگران دیگر استان‌ها برای حضور در میدان یاد کرد و گفت: امدادگران یاسوج مرتب پیگیری می‌کردند که چرا ما را اعزام نکردید؛ آن‌قدر اصرار کردند که مجبور به توضیح شدیم، این یعنی عشق به خدمت در خون بچه‌های هلال‌احمر جریان دارد.

وی اظهار کرد: بلافاصله پس از آغاز درگیری‌ها، تصمیم گرفتیم بالگردها را از مناطق در معرض تهدید خارج و به نقاط امن منتقل کنیم تا از خطر حملات احتمالی در امان بمانند، در آن شرایط، آسمان کشور بسته بود و به همین دلیل، امکان استفاده گسترده از بالگردها و پهپادها وجود نداشت.

وی با اشاره به اهمیت آمادگی لجستیکی در شرایط بحران، افزود: تقویت ناوگان هوایی امداد و نجات در دستور کار جمعیت قرار دارد و پیگیری‌های لازم برای خرید بالگردهای جدید نیز در حال انجام است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه به وضعیت اسکان اضطراری آسیب‌دیدگان در تهران اشاره کرد و گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه، شهروندان تهرانی از اسکان در چادرهای هلال‌احمر استقبال نکردند و بنابراین اسکان اضطراری در قالب چادر انجام نشد؛ اما شهرداری تهران مسئولیت اسکان افراد آسیب‌دیده را بر عهده گرفت و آنان را در هتل‌ها و مراکز اقامتی مناسب اسکان داد‌.

کولیوند همچنین با تشریح زیرساخت‌های عملیاتی جمعیت در ایام جنگ تصریح کرد: یکی از اهداف دشمن، قطع ارتباط میان مدیران و ایجاد اختلال در شبکه فرماندهی و کنترل بود، اما با راه‌اندازی پنج قرارگاه عملیاتی در نقاط مختلف کشور، موفق شدیم ارتباطات مدیریتی را به‌صورت ۲۴ ساعته حفظ کنیم. حتی برای یک لحظه نیز شبکه ارتباطی ما دچار اختلال نشد و عملیات امدادی بدون وقفه ادامه یافت.

وی افزود: پیش‌بینی لازم برای افزایش شمار قرارگاه‌ها تا سقف ۱۰۰ مورد نیز صورت گرفته بود، اما با توجه به مدیریت مناسب بحران، همان پنج قرارگاه پاسخگوی نیازها بود. همچنین استان‌های معین از پیش تعیین شده بودند تا در صورت لزوم به پشتیبانی عملیاتی و لجستیکی بپردازند.

منبع: ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر