کد خبر: 231171
A

برنج ۱۰ هزار تومان ارزان شد

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران از کاهش پنج تا ۱۰ هزارتومانی نرخ برنج ایرانی طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: طی دو هفته آینده و با آغاز فصل برداشت، روند کاهشی قیمت برنج تشدید می شود.

برنج ۱۰ هزار تومان ارزان شد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران،  محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران از کاهش پنج تا ۱۰ هزارتومانی نرخ برنج ایرانی طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: طی دو هفته آینده و با آغاز فصل برداشت، روند کاهشی قیمت برنج تشدید می شود.

وی درباره دلایل افزایش قیمت برنج افزود: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی روبه‌رو هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: قیمت برنج هندی در ماه‌های اخیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالی که نرخ مصوب آن ۶۰ هزار است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می‌رسد ۷۰ هزار تومان است.

وی درباره برنج پاکستانی نیز گفت: برنج ایرانی و برنج پاکستانی بر هم تأثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، برنج پاکستانی هم متأثر از آن روند افزایشی داشت.

مختاریانی ادامه‌داد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به هر کیلوگرم ۲۵۰ هزار تومان می‌ رسد.

وی یاداور شد: امسال معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی تولیدی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن را پیش بینی کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با اشاره به مطرح شدن بحث احتکار برنج اظهار داشت: اگر کسی برنج را احتکار کرده به طور قطع با نیت سود اقتصادی چنین کاری را انجام داده و چنین فردی اگر در دوران جنگ و زمانی که قیمت این کالا بسیار گران است آن را عرضه نکند، چه زمانی می‌خواهد توزیع را انجام دهد؟ با توجه به اینکه دو هفته دیگر هم محصول جدید وارد بازار و قیمت‌ها شکسته می‌شود، منطقی نیست که کسی بخواهد برنج سال قبل را در انبارها نگهداری کند؛ بنابراین این مساله نادرست است و همه برنج‌ها به بازار شده است.

وی درباره اینکه گفته ها حاکی از آن است که افزایش قیمت برنج به نفع کشاورزان نیست و سودی به جیب کشاورز نمی‌رود، گفت: با توجه به ارتباطات گسترده‌ای که در شمال کشور با کشاورزان داریم، کشاورزی را نمی‌شناسیم که عمده محصول خود را اول فصل فروخته باشد، کشاورزان بخشی از محصول خود را ابتدای فصل می‌فروشند و بخشی را نگه می‌دارند تا در دورانی مثل اواخر پاییز یا ایام پایانی سال به فروش برسانند؛ بنابراین اینکه گفته می‌شود کشاورز سودی ندارد نمی‌تواند اظهارنظر درستی باشد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران ادامه داد: همچنین در ایام جنگ عده‌ ای سودجو برنج را حتی با قیمت بالای ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه کردند که مورد تایید هیچ کس نبود و در همین ایام بودند فعالانی که محصولات را با قیمت حداکثر ۳۰۰ هزار تومان به فروشگاه‌ های زنجیره‌ای عرضه کردند.

وی، سرانه مصرف برنج براساس امار رسمی را ۳۶ کیلوگرم به ازای هر نفر عنوان کرد و افزود: برخی این رقم را ۳۳ کیلوگرم می دانند، در حالی که سرانه مصرف جزو مواردی است که باید روی تعیین میزان دقیق آن کار شود تا بتوان در حوزه تنظیم بازار برنج عملکرد بهتری داشت.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر