علت تعطیل نشدن استان اصفهان با وجود کمبود ۲ هزار مگاوات برق چه بود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از کمبود ۲۰۰۰ مگاوات برق، ناترازی انرژی، فرونشست و بحران گردوغبار بهعنوان چالشهای جدی یاد کرد و خواستار اقدام فوری دستگاههای ملی شد و گفت: پنج استان از جمله اصفهان به منظور آمادگی برای موج گرمای هفته آینده، در فهرست تعطیلی قرار نگرفتند تا در آینده با برنامهریزی بهتری وارد عمل شوند.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، منصور شیشهفروش، امروز چهارشنبه یکم مرداد در نشست کمیسیون معادن و صنایع معدنی استان اصفهان با اشاره به ناترازیهای انرژی در کشور و استان، از کمبود ۲۰۰۰ مگاوات برق در استان اصفهان خبر داد و اظهار کرد: این موضوع از مطالبات جدی استان از وزارت نیرو و شرکت توانیر است تا زیرساختهای لازم برای تأمین برق پایدار در استان فراهم شود.
وی با تکذیب خبری که به نقل از وی در برخی رسانهها مبنیبر اینکه استان اصفهان با کمبود برق مواجه نیست، منتشر شده است، افزود: این خبر صحت ندارد و اصفهان با کمبود جدی برق مواجه است.
مدیرکل مدیریت بحران استاندار اصفهان با اشاره به پیگیریهای انجام شده است، بیان کرد: براساس افق ترسیمشده، ظرفیت ۵۳۰۰ مگاواتی انرژی خورشیدی برای استان اصفهان در نظر گرفته شده است که میتواند بخش مهمی از نیازهای شهرکهای صنعتی، واحدهای اقتصادی، مراکز آموزشی و ادارات را پوشش دهد. براساس برنامهریزی انجامشده، مقرر است ادارات استان سالانه ۵ درصد و در مجموع چهار سال، ۲۰ درصد از مصرف برق خود را کاهش دهند. صنایع نیز موظف به مشارکت در این برنامه کاهش مصرف خواهند بود.
شیشهفروش با اشاره به تعطیلی برخی استانها در روز جاری به دلیل گرمای شدید و تداوم مصرف بالا گفت: برخلاف برخی تصورها، تعطیلیها براساس تصمیم کارگروه مدیریت مصرف انرژی در استانها اتخاذ میشود که این کارگروه متشکل از نمایندگان شرکت برق، شهرکهای صنعتی، استانداری و سایر نهادهای ذیربط است. این تصمیمات با هماهنگی ملی انجام میشود و پنج استان از جمله اصفهان به منظور آمادگی برای موج گرمای هفته آینده، در فهرست تعطیلی قرار نگرفتند تا در آینده با برنامهریزی بهتری وارد عمل شوند.
وی افزود: اعمال برخی خاموشیها در بخشهای خانگی، صنعتی و کشاورزی، ناشی از محدودیتهایی است که بهصورت متمرکز از سوی سیستم کنترل کشوری اعمال میشود و گاهی بدون اطلاع قبلی در استان اتفاق میافتد؛ از همینرو تأکید شده است که از قطع برق بدون برنامهریزی قبلی خودداری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر آسیبهایی که از ناترازی انرژی به بخشهای مختلف وارد شده، اظهار کرد: صنایع استان از خسارتهای ناشی از ناترازی برق، گاز و آب به شدت آسیب دیدهاند و این مسئله باید بهصورت جدی در سطح ملی مورد بررسی قرار گیرد.
حجم آب سد زایندهرود به کمتر از ۲۳ درصد رسیده است
شیشهفروش در ادامه ضمن قدردانی از اجرای طرح تحول زمینشناسی در پهنه نایین و ابراز امیدواری نسبت به نقشآفرینی ظرفیتهای علمی و اجرایی استان در این حوزه، خواستار توجه ویژه به مخاطرات طبیعی، خشکسالی و فرونشست در استان شد و با بیان اینکه ۱۰۰ درصد از مساحت استان تحت تأثیر خشکسالی است و زایندهرود در وضعیت بحرانی قرار دارد، افزود: حجم آب این رودخانه به کمتر از ۲۳ درصد رسیده و دشتهای استان نیز بهشدت افت سطح آب زیرزمینی داشتهاند.
وی ضمن اشاره به فعال شدن کانونهای گرد و غبار ناشی از خشکی بستر رودخانه و زمینهای کشاورزی رهاشده، خواستار تهیه نقشههای مهندسی مخاطرات گردوغبار شد و افزود: این نقشهها باید بهمنظور دریافت اعتبارات ملی و مقابله مؤثر با پدیده فرسایش بادی تهیه شود. در حال حاضر، یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان درگیر فرسایش بادی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بر لزوم اجرای طرح نهالکاری در عرصههای بیابانی و کشت گونههای مقاوم تأکید کرد و گفت: سازمان منابع طبیعی باید مکلف شود تا این اقدامات را با هدف کاهش اثرات طوفانهای شن به انجام رساند.
شیشهفروش خواستار تدوین و بهروزرسانی نقشههای بهرهبرداری از دشتهایی شد که هنوز مطالعات کافی بر آنها انجام نشده است و افزود: این نقشهها باید با استفاده از توان علمی دانشگاههای استان و پژوهشکده علوم زمین تهیه شوند.
وی با اشاره به تأثیر فرونشست بر آثار تاریخی استان، از ضرورت نصب تجهیزات پایش از جمله سیستمهای GPS در بناهای شاخصی همچون پل سیوسهپل، میدان امام و سایر ابنیه تاریخی گفت و تأکید کرد: وزارت میراث فرهنگی باید در اجرای طرحهای تابآوری این آثار در برابر فرونشست، اقدامات جدی انجام دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به آثار مخاطراتی همچون سیل در پهنه نایین و دیگر مناطق تصریح کرد: خشکسالی و سیل دو روی یک سکهاند و باید با نگاه جامع نسبت به تهیه نقشههای بهرهبرداری و پیشگیری از مخاطرات اقدام شود. بهویژه در حوزه گردوغبار و آلودگی هوا، استان آمادگی همکاری کامل برای اجرای برنامههای مقابلهای را دارد.
شیشهفروش از سازمان زمینشناسی کشور خواست تیمی تخصصی و ویژه را برای استان تعیین کند تا با توجه به موقعیت مرکزی استان و تمرکز فعالیتهای علمی، این تیم بتواند استانهای همجوار را نیز پوشش دهد.
وی با اشاره به طرحهای مطالعاتی انجامشده در استان اظهار کرد: با همکاری اساتید دانشگاه، دو طرح مهم تهیه شده است؛ یکی "طرح کاهش خطر" که ۴۲ نوع مخاطره را شناسایی کرده و اقدامات دهساله آینده برای کاهش آسیبها را اولویتبندی کرده، و دیگری "طرح پاسخ به بحران" که وظایف دستگاهها را در هنگام بروز مخاطره مشخص میکند. درخواست ما این است که سازمان زمینشناسی مسئولیت تهیه اطلس مخاطرات طبیعی استان براساس این طرحها را بر عهده بگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در پایان با تأکید بر تعهد کامل مدیریت استان به محیط زیست و سلامت مردم گفت: مجموعه استانداری در ۱۲ روز گذشته بهمثابه ستاد بحران عمل کرده و با همدلی و همراهی تمام دستگاهها، در حال تلاش برای پاسخگویی به مشکلات آب، برق و مسائل زیستمحیطی استان بوده است.