عارف: وضعیت ذخیره‌ کالاهای اساسی و سایر کالاها بسیار مطلوب است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: وضعیت ذخیره‌ کالاهای اساسی و همچنین سایر کالاها در کشور بسیار مطلوب است.

عارف: وضعیت ذخیره‌ کالاهای اساسی و سایر کالاها بسیار مطلوب است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، «محمدرضا عارف» صبح امروز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۴ و در پنجمین روز از آغاز حملات آمریکا . اسرائیل به ایران، در چهار بازدید سرزده در دو فروشگاه زنجیره‌ای، بانک مرکزی و سازمان تعزیرات حکومتی حضور پیدا کرد و از نزدیک در جریان روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی، نحوه نظارت بر بازار و همچنین تأمین منابع ریالی و ارزی کالاهای اساسی و دارو قرار گرفت.

معاون اول رئیس‌جمهور در جریان بازدید میدانی از دو فروشگاه زنجیره‌ای با اشاره به گزارش ارائه‌شده از سوی مدیران این فروشگاه‌ها، اظهار داشت: خوشبختانه امروز وضعیت ذخیره‌ کالاهای اساسی و همچنین سایر کالاها در کشور بسیار مطلوب است.

عارف با یادآوری اعطای اختیارات ویژه از سوی دولت به گمرکات برای ترخیص کالاهای اساسی، گفت: در بخش دارو و تجهیزات پزشکی با نگرانی‌هایی مواجه بودیم اما اکنون با تلاش‌های صورت‌گرفته وضعیت مناسبی داریم. امروز نگرانی در خصوص تأمین کالاهای اساسی و راهبردی موردنیاز مردم نداریم، اما تلاش خواهیم کرد که از طرق مختلف از جمله مرزهای زمینی، ذخیره‌سازی‌ کالاهای اساسی را بیش از آنچه مصوب است، انجام دهیم.

وی راجع به مشکلات چند روز گذشته در خصوص کمبود بطری آب معدنی، افزود: در این خصوص بلافاصله تصمیم‌گیری شد و کارخانه‌های پتروشیمی مواد مورد نیاز را تأمین کردند و این مشکل کاملاً برطرف شد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم پس از تأمین کالای اساسی و توزیع به‌موقع آن‌ها، نظارت بر بازار است؛ نظارت بر بازار باید به‌صورت کاملاً برنامه‌ریزی‌شده و منسجم صورت گیرد؛ تجربه‌ای که در جنگ داشتیم نشان می‌دهد که قریب به اتفاق توزیع‌کنندگان و فروشندگان در چارچوب ضوابط عمل می‌کنند، اما عده کمی از فرصت سوءاستفاده می‌کنند، امروز خوشبختانه هم اصناف نظارت قوی دارند و هم نهادهای نظارتی دولتی، اما سازمان تعزیرات نیز پیگیری می‌کند که اگر خدای ناکرده بخواهند سوءاستفاده کنند، به‌شدت برخورد خواهیم کرد و لذا انتظار عفو و بخشش نیز نباید داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهور درباره اقدامات صورت‌گرفته توسط وزیر راه و شهرسازی برای انتقال کالاهای اساسی از بنادر، تصریح کرد: خانم صادق وزیری شجاع هستند و روزانه بیش از ۲۰ ساعت کار می‌کنند. در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز امکانات خوبی برای توزیع کالا وجود دارد و همه دست به دست هم داده‌اند تا مسئله‌ای در تأمین کالاهای اساسی وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به اعطای اختیارات ویژه به استانداران، گفت: تمام اختیارات دولت به محدوده استان تفویض شده است و استاندار می‌تواند همان تصمیماتی را که دولت در سطح ملی اتخاذ می‌کند، برای استان خود اتخاذ کند. وزرا نیز در محدوده مسئولیت خود اختیار تام دارند. در عین حال سه کارگروه داریم، کارگروه‌هایی در بخش‌های مختلف که مجموعه‌ای از وزرا هستند، و به‌استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی و ۱۳۸ قانون اساسی تفویض اختیار کرده‌ایم.

عارف با توجه به اصل ۱۲۷ قانون اساسی خاطرنشان کرد: استانداران مجاز به اتخاد تصمیم در حوزه خود هستند و در مواردی که به تأیید معاون اول و یا رئیس‌جمهور نیاز باشد، به‌صورت تلفنی این تأیید لازم صورت می‌گیرد تا در زمان مناسب به‌صورت کتبی ابلاغ شود.

معاون اول رئیس‌جمهور سرعت تأمین کالاهای اساسی را مناسب ارزیابی و تأکید کرد: از سوی دیگر نظارت قوی اعمال می‌شود تا اگر در جایی کمبودی ایجاد شد، سریعاً جبران شود، به‌عنوان مثال، در روز اول در برخی استان‌ها در مورد مرغ مقداری مشکل ایجاد شد که سریع‌ برطرف شد.

وی با اشاره به ابراز رضایت خریداران در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نسبت به تأمین کالاهای موردنیاز خود، گفت: کالا به‌اندازه کافی وجود دارد، در عین حال نظارت کافی نیز صورت می‌گیرد، امیدواریم هیچ فرد و تولیدکننده‌ای تعزیراتی نشود و همه در چارچوب اختیارات و وظایف خود و با توجه به شرایط کشور و ایثاری که جانبازان و مردم خوب کشورمان در صحنه انجام می‌دهند و رزمندگان در جبهه دارند، ما نیز بتوانیم در بخش اقتصادی وظیفه خود را انجام دهیم.

ارسال نظر