?>
کد خبر: 221796
A
مدیرعامل شرکت مهندسی پناه‌ساز ایران خبر داد؛

تکنولوژی‌های پیشرفته برای مقابله با بحران‌های انرژی در نمایشگاه نفت و گاز/ نوآوری‌های محیط ‌زیستی در صنعت نفت ایران

شرکت مهندسی پناه ‌ساز ایران در نمایشگاه نفت و گاز امسال از نوآوری‌های کلیدی در حوزه انرژی رونمایی کرد و با معرفی تکنولوژی‌های جدید، گامی بزرگ در بومی‌سازی فناوری‌های صنعت نفت و کاهش مشکلات زیست‌محیطی برداشت.

تکنولوژی‌های پیشرفته برای مقابله با بحران‌های انرژی در نمایشگاه نفت و گاز/ نوآوری‌های محیط ‌زیستی در صنعت نفت ایران

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، شرکت پناه‌ساز، یک شرکت دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت ایران، پس از تحریم‌های اولیه دهه ۸۰ با خروج شرکت‌های خارجی از ایران، به سرعت توانست با استفاده از تجربه‌ای که از همکاری با این شرکت‌ها به دست آورده بود، خود را به عنوان یک شرکت مستقل در این صنعت معرفی کند. 

غلامرضا زینل‌ پورمدیر عامل شرکت مهندسی دانش بنیان پناه ساز، در گفت و گو با ما از تجربیات و سیاست‌های این شرکت در سال‌های اخیر گفت.

آقای مهندس زینل‌ پور درخصوص وضعیت کنونی شرکت مهندسی پناه‌ساز ایران توضیح داد که با توجه به تجربه‌های گذشته و تمرکز برساختار‌سازی و سیاست‌های مهندسی، این شرکت توانسته در پروژه‌های مختلف بزرگ نفتی ایران سهم زیادی داشته باشد. به عنوان نمونه، طراحی، مهندسی و راه اندازی واحدهای 147و148 در کلیه فازهای پارس جنوبی (6-7-8 و 9و10 و 14 و 15-16 و 17-18 و 19 و 20و21- 22-23-24) جزایر سیری و خارگ از جمله دستاوردهای مهم شرکت پناه‌ساز در سال‌های اخیر بوده است.

ایشان ذکر نمودند که در شروع به کار حدود 95% از تجهیزات خاص مخازن LPG خارجی بوده و ساختار سازمانی و هدف گذاری صورت پذیرفته در حال حاضر 95% تجهیزات مخازن LPG بومی و ایرانی سازی شده است.

مدیرعامل پناه‌ساز ایران با امیدواری نسبت به آینده اعلام کرد که فاز ۱۴، که به عنوان آخرین فاز از پروژه‌های پارس جنوبی شناخته می‌شود، در صورت تأمین مالی به موقع، تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید و به کارفرما تحویل داده خواهد شد.

رونمایی از سه نوآوری کلیدی در نمایشگاه نفت و گاز

مدیرعامل شرکت پناه‌ساز، در خصوص حضور این شرکت در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی امسال اظهار داشت،شرکت پناه‌ساز در نمایشگاه امسال نفت، گاز و پتروشیمی با معرفی سه موضوع کلیدی و بنیادی برای کشور، حضور چشمگیری داشت. این شرکت که در حوزه‌های مهندسی و فناوری‌های نوین فعالیت دارد، در این نمایشگاه به ویژه بر موضوعاتی تمرکز کرد که می‌توانند به حل مشکلات موجود در صنعت انرژی ایران کمک کنند.

مدیرعامل شرکت پناه‌ساز، در این خصوص اظهار کرد: اولین نوآوری این شرکت، طرحی تحت عنوان Mini LNG بود که به نقش حیاتی این فناوری‌ها در حل مشکلات ناترازی انرژی در صنایع فولاد و پتروشیمی پرداخته است. این شرکت به معرفی راهکارهایی پرداخت که می‌تواند در دوران کمبود گاز، از ذخیره‌سازی گاز مایع‌شده استفاده کند و تولید صنایع بزرگ کشور را ادامه دهد. این فناوری می‌تواند در فصول سرد سال که گاز قطع می‌شود، از آسیب به صنایع جلوگیری کند و از کاهش تولید و اشتغال جلوگیری نماید.

زینل پور افزود: فناوری مایع‌سازی گازهای LPG و LNG است، با بهره‌گیری از تجربیات خود در این زمینه به معرفی سیستم‌های پیشرفته برای مایع‌سازی گاز پرداخت که می‌تواند در دماهای بسیار پایین، گاز را به مایع تبدیل و ذخیره‌سازی کند. هدف این شرکت بومی‌سازی این فناوری در کشور و استفاده از آن برای رفع نیازهای داخلی است.

وی همچنین به پروژه دیگری که در نمایشگاه معرفی شد، اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه برای اولین بار فناوری بومی‌سازی سیستم‌های پایش و تحلیل داده‌های خطوط انتقال نفت و گاز را رونمایی کردیم. کشور ایران حدود ۲۶۰ هزار کیلومتر خط انتقال نفت و گاز دارد و بسیاری از این خطوط فاقد اطلاعات دقیق و به‌روز هستند. با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، اطلاعات دقیق خطوط انتقال نفت و گاز به صورت آنی و در داخل کشور تحلیل می‌شود. این فناوری می‌تواند به کاهش حوادث، نشتی‌ها و آسیب‌های احتمالی به خطوط کمک کند و این امکان را به ما می‌دهد که قبل از بروز هرگونه مشکل و حادثه، اقدام به تعمیر و نگهداری خطوط کنیم.

این دستاوردها به‌ویژه در زمینه‌هایی که به حفظ منابع انرژی و کاهش خطرات مربوط به آن مرتبط است، می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود عملکرد صنعت نفت و گاز ایران داشته باشد. شرکت پناه‌ساز با ارائه این تکنولوژی‌ها، گام بزرگی در بومی‌سازی فناوری‌های حساس و مورد نیاز کشور برداشته است.

رونمایی از تکنولوژی نوین لایروبی مخازن نفتی

در نمایشگاه امسال، شرکت پناه ساز از تکنولوژی نوین لایروبی مخازن قالب رونمایی کرد. این مخازن در طول دوران بهره‌برداری با رسوبات و لجن‌هایی مواجه می‌شوند که به‌طور طبیعی ته‌نشین می‌شوند و بعد از مدتی سفت و سخت می‌شوند، به‌طوری‌که بخشی از ظرفیت ذخیره‌سازی مخازن را اشغال می‌کنند. این فرآیند معمولاً به‌صورت دستی انجام می‌شود که موجب طولانی شدن زمان تخلیه مخازن از شبکه و به‌دنبال آن کاهش بهره‌وری می‌شود.

زینل پور، مدیرعامل شرکت مهندسی پناه ساز ایران، در خصوص این تکنولوژی جدید گفت: یکی از مشکلات بزرگ در فرآیند لایروبی مخازن، خروج لجن‌ها به محیط زیست است که باعث مشکلات زیست‌محیطی جدی می‌شود. علاوه بر این، گازهای خطرناک داخل مخازن که به‌ویژه در حین تخلیه به دلیل حوادثی همچون انفجارهای اخیر در کشور، منجر به خطرات جدی برای کارکنان می‌شود. به همین دلیل، ما قراردادی با یک شرکت انگلیسی-هنگ‌کنگی برای واردات تکنولوژی روز دنیا بسته‌ایم که می‌تواند این مشکلات را برطرف کند.»

وی افزود: این تکنولوژی جدید می‌تواند در مدت زمان ۴۵ تا ۶۰ روز، فرآیند تخلیه مخازن ۵۰۰ هزار مترمکعبی را به‌طور مکانیزه انجام دهد. این بدان معناست که مخازن به‌سرعت به شبکه بهره‌برداری باز می‌گردند و دیگر نیازی به انجام فرآیندهای دستی نیست.

مدیرعامل شرکت مهندسی پناه ساز ایران همچنین از مزایای محیط‌ زیستی این تکنولوژی خبر داد و گفت: در این روش، ۹۳ درصد لجن‌هایی که قبلاً به‌طور دستی خارج و به محیط زیست منتقل می‌شد، تبدیل به فرآورده نفتی می‌شود که دوباره به شبکه مصرف یا صادرات بازمی‌گردد. همچنین تنها ۵-۶ درصد از آب موجود در لجن باقی می‌ماند و ۲-۳ درصد لجن نهایی به‌گونه‌ای دفع می‌شود که هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند. این لجن نهایی حتی قابلیت بسته‌بندی برای استفاده در صنعت آسفالت را نیز دارد

زینل پور تأکید کرد که این روش علاوه بر کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی، به‌طور کامل مکانیزه است و دیگر نیازی به حضور انسان در فرآیند لایروبی مخازن نخواهد بود.این فرآیند کاملاً خودکار و بدون خطر برای کارکنان است، چراکه دیگر نیازی به ورود افراد به داخل مخازن برای تخلیه لجن‌ها نیست.

وی در خصوص نتایج نمایشگاه امسال گفت: این نمایشگاه برای ما بسیار موفقیت‌آمیز بود و توانستیم توافقات خوبی با کارفرمایان و ذینفعان نهایی داشته باشیم. به لطف این توافقات، پس از نمایشگاه مذاکرات نهایی را آغاز خواهیم کرد و برای تسریع در پروژه لایروبی مخازن اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

زینل پور به چالش‌های تأمین مالی برای پروژه‌های بزرگ در کشور اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات بزرگ ما در حال حاضر تأمین منابع مالی است. با افقی که ترسیم کرده‌ایم، تلاش داریم تا بتوانیم از منابع داخلی و خارجی برای اجرای پروژه‌های بزرگ بهره‌برداری کنیم.

زینل پور مدیرعامل شرکت پناه ساز، در خصوص نمایشگاه امسال گفت: این نمایشگاه یکی از شلوغ‌ترین نمایشگاه‌هایی بود که در چند سال اخیر برگزار شده و با حضور گسترده از تمامی صنف‌ها، از جمله جوانان، میانسالان، متخصصین و دانشگاهیان، صنعت گران و سازندگان توانست فضای پر انرژی و مفیدی را برای تبادل نظر و ارائه دستاوردها فراهم کند.

وی افزود: این رویداد هم برای کارفرمایان و هم برای خدمات‌رسانان صنعتی و مهندسان نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بسیار مفید و پربار بود.

زینل پور در پاسخ به سوالی درخصوص چشم‌انداز بلندمدت شرکت در حوزه‌های نفت و زیرساخت،اظهار کرد: یکی از چالش‌های بزرگ کشور در حال حاضر، تأمین سرمایه برای پروژه‌های بزرگ است. ما قصد داریم با تأمین منابع مالی، در کنار صنعت قرار بگیریم و پروژه‌های بزرگ را به مرحله اجرا برسانیم.

وی همچنین افزود: تأمین مالی از منابع داخلی و خارجی یکی از اولویت‌های جدی ماست که با رویکردی هدفمند در حال پیگیری است و امیدواریم در نمایشگاه‌های آینده بتوانیم نتایج ملموسی از این مقوله به صنعت ارائه دهیم.

زینل پور در پایان ابراز امیدواری کرد که شرکت پناه ساز در آینده نزدیک بتواند تجربه‌ای موفق در پروژه‌های بزرگ داشته باشد و حداقل یک پروژه مهم را کلید بزند.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر