اعتراض مردم در جمهوری آذربایجان به افزایش قیمت نان

اعلام افزایش چشمگیر بهای آرد و نان در جمهوری آذربایجان با خشم مردم این کشور مواجه شده است.

اعتراض مردم در جمهوری آذربایجان به افزایش قیمت نان

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بی بی‌سی نوشت: اعلام افزایش چشمگیر بهای آرد و نان در جمهوری آذربایجان با خشم مردم این کشور مواجه شده است.

رسانه‌های جمهوری آذربایجان دو روز پیش از قول "تولید‌کنندگان آرد و نان" اعلام کردند که به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی، عوارض صادرات روسیه و انقضای رایانه‌های دولتی ناچارند قیمت نان را بین ۳۵ تا ۴۰ درصد بالا ببرند.

"ناشناس" بودن منبعی که این افزایش قیمت را اعلام کرد مورد انتقاد گروهی قرار گرفت که بر این باور بودند این ماجرا با طرح و برنامهٔ نظام حکومتی این کشور به اجرا در آمده است.

این خبر افزایش قیمت باعث بروز خشم مردم در شبکه‌های اجتماعی شد و برخی آن را مشابه اعتراضات جاری مردم قزاقستان به افزایش بهای گاز مایع دانستند.

تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان می‌گوید افزایش بهای گندم در سطح جهانی و انقضای یارانه‌های دولتی برای آرد و محصولات آن در ۳۱ دسامبر "آنها را ناچار کرده است" بهای گندم را هم‌تراز با بقیهٔ مواد‌غذایی محاسبه کنند تا بتوانند "به عرضهٔ این محصول حیاتی ادامه دهند و دچار کمبود نشوند".

در همان روز شبکهٔ تلویزیونی طرفدار دولت رآل‌تی‌وی گزارش‌های متعددی در مورد " بحران جهانی غلات" پخش کرد. میر‌شاهین آقایف، مدیر این شبکهٔ تلویزیونی، در برنامهٔ ویژهٔ خود از دولت دفاع کرد و خطاب به مردم گفت "مهم‌ نیست نان به چه بهایی عرضه شود مهم این است که این راه درستی است".

پابلیک‌تی‌وی اعلام کرد که افزایش جهانی بهای گندم، محدودیت‌های روسیه و قزاقستان در صادرات و خرید ٪۵۱ از گندم تولیدی در جهان توسط چین دلیل افزایش قیمت آرد و نان بوده است.

این شبکه اعلام کرد:"این دولت نیست که قیمت نان را تعیین می‌کند بلکه تولید‌کنندگان نان هستند".

 

ارسال نظر