چرا متحدان آمریکا از ائتلاف ضدحوثیها پا پس میکشند؟
شماری از متحدان آمریکا در حالی که تنها یک هفته از تشکیل ائتلاف نظامی برای مقابله با حملات نیروهای حوثی یمن به کشتیها تجاری در دریای سرخ میگذرد برای شرکت در چنین ماموریتی متزلزل به نظر میرسند

به گزارش سایت دیده بان ایران: ایتالیا و اسپانیا، دو متحد اروپایی ایالات متحده بیانیههایی منتشر کردهاند که به نظر میرسد برای فاصله گرفتن از این ائتلاف صادر شده باشد. آمریکا هفته گذشته از عضویت بیش از ۲۰ کشور در ائتلاف بینالمللی برای مقابله با حملات حوثیها در دریای سرخ خبر داده بود.
این در حالی است که اکنون تقریبا نیمی از این کشورها به نظر میرسد رغبت چندانی برای شرکت در این ائتلاف یا اعلام علنی آن ندارند. این کشورها یا به طور علنی عضویت در این ائتلاف را تائید نکردهاند یا اعلام آن را به واشنگتن واگذار کردهاند.
آمریکا تاکنون نام تنها ۱۲ کشور را به عنوان عضو ائتلاف نظامی برای مقابله با حملات حوثیها در دریای سرخ و خلیج عدن اعلام کرده است.
این در حالی است که مشارکت کشورهای مختلف در ائتلاف تحت رهبری آمریکا مستلزم اعزام کشتی جنگی به منطقه یا اعزام نیرو است. بخشی از شکاف کنونی در ائتلاف نوپای نظامی علیه نیروهای حوثی را میتوان نتیجه اختلافنظرها بر سر جنگ اسرائیل با حماس در نوار غزه دانست.
به عنوان مثال اسپانیا در اروپا از جمله کشورهایی است که بیشتر به عنوان مدافع حقوق فلسطینیها شناخته میشود. در همین راستا به نظر میرسد برخی از دولتهای اروپایی نگران هستند که مشارکت در ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا بازتابی منفی در افکار عمومی داخلی داشته باشد
پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا روز چهارشنبه گفت که مادرید با استفاده از نیروی اتحادیه اروپا برای مقابله با دزدیهای دریایی در راستای مقابله حملات حوثیها مخالف است. وی با این حال تصریح کرد که کشورش آماده است تا تشکیل ماموریت دیگری برای مقابله با حوثیها را مدنظر قرار دهد.
نخستوزیر اسپانیا افزود که گروه دریایی آتالانتا (ماموریت دریایی اتحادیه اروپا برای مقابله با دزدیهای دریایی) نه ویژگیها لازم برای مقابله با نیروهای حوثی در دریای سرخ را دارد و نه ماهیت آن چنین چیزی را طلب میکند.
محل معمول ماموریت دریایی آتالانتا اقیانوس هند است. به گفته نخستوزیر اسپانیا شرایط در دریای سرخ «به کل» متفاوت از اقیانوس هند است.
وزارت دفاع ایتالیا اعلام کرده است که به درخواست صاحبان کشتیهای تجاری این کشور ناوی را به دریای سرخ میفرستاد. رم با این حال تاکید کرده است که اعزام این کشتی در چهارچوب ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا صورت نمیگیرد.
فرانسه نیز هرچند از تلاشها برای تضمین امنیت حمل و نقل دریایی تجلیل کرده است اما تاکید میکند که کشتیهای نظامی این کشور تحت فرماندهی نظامیان فرانسوی فعالیت خواهند کرد.
عربستان سعودی و امارات عربی متحده نیز به طور علنی اعلام کردهاند که مایل به مشارکت در ائتلاف تحت رهبری آمریکا نیستند.
تعدادی از متحدان آمریکا نیز به نظر میرسد که نگران اقدامهای تلافیجویانه نیروهای حوثی یمن باشند. به عنوان مثال به نظر میرسد عدم رغبت هند به مشارکت در ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا بیش از آنکه به تاثیر آن بر روی افکار عمومی هند ربط داشته باشد به نگرانی از حملات احتمالی حوثیها ربط دارد.
منبع: یورو نیوز