?>
کد خبر: 219506
A

اسرائیل حریم هوایی لبنان را در بیروت نقض کرد

پهپادهای ارتش رژیم اسرائیل امروز (چهارشنبه) حریم هوایی لبنان را در بیروت، ضاحیه جنوبی و شهر هرمل نقض کردند، همچنین اشغالگران در استان النبطیه با مسلسل عملیات پاکسازی را انجام داد.

اسرائیل حریم هوایی لبنان را در بیروت نقض کرد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، خبرگزاری رسمی لبنان امروز اعلام کرد: پهپادهای دشمن اسرائیلی از صبح در ارتفاع پایین در آسمان بیروت و ضاحیه جنوبی پرواز می‌کنند.

همچنین این رسانه از پرواز یک پهپاد در آسمان شهر هرمل و روستاهای استان بعلبک-هرمل خبر داد.

این خبرگزاری در ادامه گزارش داد: نیروهای دشمن اسرائیلی در شهرستان مرجعیون در استان النبطیه با استفاده از مسلسل عملیات پاکسازی گسترده‌ای انجام دادند.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، این موارد نقض حاکمیت لبنان در حالی انجام شد که رژیم اسرائیل سه‌شنبه چهار شهروند لبنانی را که در جریان حملات اخیر خود به جنوب لبنان بازداشت کرده بود، به بیروت تحویل داد و پنجمین اسیر نیز امروز تحویل داده شد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل در این رابطه مدعی شد که آزادسازی این پنج لبنانی برای نشان دادن حسن نیتش نسبت به «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان بوده است.

دفتر نتانیاهو نیز سه‌شنبه در بیانیه‌ای از توافق برای آغاز مذاکرات با بیروت با تشکیل سه کارگروه مشترک با لبنان، فرانسه و آمریکا خبر داد.

طبق این بیانیه‌، کارگروه‌های یاد شده مسایل مربوط به تعیین مرزهای زمینی و پنج پایگاهی که رژیم صهیونیستی از زمان جنگ اشغال کرده و نیز موضوع اسرای لبنانی را بررسی خواهند کرد.

رژیم اسرائیل از هشتم اکتبر ۲۰۲۳ حملاتی را علیه لبنان آغاز کرد که به جنگی گسترده در ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ تبدیل شد و ۴۱۱۵ شهید و ۱۶ هزار و ۹۰۹ زخمی بر جای گذاشت و در نتیجه آن حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار لبنانی آواره شدند.

از زمان برقراری آتش‌بس میان ۲ طرف در تارخ ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ این رژیم بیش از ۱۰۰۰ بار این توافق را نقض کرده و در این حملات دست‌کم ۸۶ لبنانی دیگر شهید و ۲۸۵ تن دیگر زخمی شدند.

رژیم اسرائیل برخلاف توافق آتش‌بس تا ۱۸ فوریه از عقب‌نشینی کامل از جنوب لبنان امتناع کرد و به اشغال پنج نقطه در خاک لبنان ادامه می‌دهد.

همچنین به گفته «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان این رژیم به تازگی ایجاد نوار مرزی به طول یک تا ۲ کیلومتر در داخل خاک لبنان را آغاز کرده است.

ارتش این رژیم اسرائیل ادعا کرده که دلیل استمرار حضورش در ارتفاعات لبنان این است که ارتش لبنان به تمام وظایف خود در توافق آتش‌بس عمل نمی‌کند و توانایی کنترل امنیت «خط آبی» را ندارد.

این رژیم ده‌ها سال است که بخش‌هایی از خاک کشورهای لبنان و سوریه را اشغال کرده و از عقب‌نشینی از آنها امتناع می‌ورزد و مانع تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای قبل از جنگ سال ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی می‌شود.

منبع: ایسنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر