تکاپوی متحدان اوکراین برای ارسال «پاتریوت» به کییف پیش از نشست «ناتو»
خبرگزاری «رویترز» امروز (دوشنبه) به نقل از منبعی آگاه گزارش داد که متحدان غربی اوکراین بهدنبال توافقی برای ارسال سامانههای دفاع هوایی «پاتریوت» بیشتر به کییف پیش از برگزاری نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، خبرگزاری انگلیسی رویترز گزارش داد که «یک منبع آگاه از این موضوع امروز گفت که متحدان غربی اوکراین در حال مذاکره درباره ارائه سامانههای دفاع هوایی پاتریوت بیشتری به کییف هستند و قصد دارند پیش از نشست ناتو که اواخر ژوئن (خرداد) برگزار میشود، به توافق دست یابند».
به گفته این منبع که خواست نامش فاش نشود، ایالات متحده و یونان از جمله تامینکنندگان احتمالی این سامانهها برای اوکراین هستند.
اوکراین بهطور فزایندهای به سامانههای پاتریوت بیشتر نیاز دارد و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور این کشور ماه گذشته میلادی به شبکه خبری «سیبیاس» گفت که دولتش آماده است ۱۰ سامانه پدافند هوایی ساخت آمریکا را که برای سرنگونی موشکهای بالیستیک روسیه حیاتی هستند، خریداری کند.
تحلیلگران نظامی تارنمای «دیفنس اکسپرس» اوکراین گفتهاند که این کشور تا ماه آوریل سال جاری، هفت سامانه پاتریوت کاملا عملیاتی داشت.
از سوی دیگر، روزنامه «نیویورک تایمز» روز گذشته (یکشنبه) به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که واشنگتن قصد دارد یک سامانه پاتریوت مستقر در اسرائیل (سرزمینهای اشغالی) را پس از بازسازی، به اوکراین ارسال کند.
این گزارش افزود که متحدان اوکراین در حال گفتوگو درباره مسائل «لجستیکی» تامین یک سامانه دیگر از سوی «آلمان یا یونان» برای کییف هستند.
این در حالی است که زلنسکی پیشتر اعلام کرد که در حاشیه مراسم تشییع پاپ فرانسیس در واتیکان با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا درباره سامانههای پدافند هوایی گفتوگو کرده است؛ دیداری که بهگفته رئیسجمهوری اوکراین، «بهترین» دیدار میان آنها بوده است.
به گزارش ایرنا، ایالات متحده و اوکراین روز چهارشنبه توافقی در حوزه استخراج منابع معدنی امضا کردند که اگرچه بهطور مستقیم شامل تضمینهای امنیتی نمیشود، اما راه را برای ارسال بیشتر تجهیزات نظامی به اوکراین در صورت شکست مذاکرات صلح هموار میکند.
دونالد ترامپ به دنبال دسترسی ویژه به منابع طبیعی و مواد معدنی حیاتی اوکراین بوده است که او آن را نوعی بازپرداخت برای کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین در دوره ریاستجمهوری جو بایدن میداند.
رئیسجمهوری آمریکا بارها ادعا کرده است که این کشور در طول جنگ روسیه و اوکراین، ۳۵۰ میلیارد دلار به کییف کمک کرده است.