کد خبر: 226333
A

تاکید سازمان ملل بر ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

سازمان ملل با انتشار پیامی در صفحه مجازی ایکس با بازنشر موضع مدیرکل آژانس درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای، بر این موضع تاکید کرد.

تاکید سازمان ملل بر ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

به گزارش سایت دیده‌بان ایران ؛صفحه سازمان ملل متحد در شبکه ایکس با انتشار آخرین اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از حملات رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای در حال کار ایران مبنی بر اینکه «تأسیسات هسته‌ای هرگز نباید مورد حمله قرار گیرند» نوشت: «چنین حملاتی پیامدهای جدی برای ایمنی، امنیت و پادمان‌های هسته‌ای و همچنین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.»

 

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در نشست شورای حکام و در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای و فعال ایران گفت: بارها اعلام کرده‌ام که تأسیسات هسته‌ای هرگز نباید هدف حمله قرار گیرند، صرف‌نظر از زمینه یا شرایط، زیرا این اقدام می‌تواند به ضرر مردم و محیط‌زیست باشد. چنین حملاتی پیامدهای جدی برای ایمنی، امنیت و نظارت‌های هسته‌ای، و همچنین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.  

 

وی یادآور شد که قطعنامه‌های متعدد کنفرانس عمومی در موضوع حملات نظامی به تأسیسات هسته‌ای، به‌ویژه GC(XXIX)/RES/444 و GC(XXXIV)/RES/533، تأکید می‌کنند که «هر حمله مسلحانه و تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای مربوط به اهداف صلح‌آمیز، نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و اساسنامه آژانس است».  

 

گروسی ادامه داد: آژانس همواره تأکید کرده است که «حملات مسلحانه به تأسیسات هسته‌ای می‌تواند منجر به آزادسازی مواد رادیواکتیو و پیامدهای جدی در داخل و خارج از مرزهای کشور هدف شود»، همان‌طور که در GC(XXXIV)/RES/533 ذکر شده است. از این رو به عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و در راستای اهداف این آژانس تحت اساسنامه، از تمامی طرف‌ها می‌خواهم حداکثر خویشتنداری را به‌کار گیرند تا از تشدید بیشتر اوضاع جلوگیری شود. مجدداً تأکید می‌کنم هرگونه اقدام نظامی که ایمنی و امنیت تأسیسات هسته‌ای را به خطر اندازد، پیامدهای جدی برای مردم ایران، منطقه و فراتر از آن دارد.   

 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به حملات اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران و حملات موشکی ایران به تل‌آویو نوشت: تشدید تنش کافی است و زمان توقف درگیری فرا رسیده است.

 

او در ادامه نوشته که «صلح و دیپلماسی باید حاکم شود»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر