فرانسه: توافق جامع با ایران باید شامل ابعاد هستهای، موشکی و منطقهای باشد
«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه: در پاسخ به این سوال که پس از جنگ ۱۲ روزه «چقدر احتمال میدهید ایران به صورت پنهانی بهدنبال بمب اتم باشد؟»، گفت: «این خطری است که همچنان با آن مواجه هستیم. ما در کنار آلمان و بریتانیا، ما بسیار شفاف بودهایم که ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد و در چند ماه گذشته با هماهنگی نزدیک با مقامات آمریکایی، با مقامات ایرانی در تماس بودهایم تا انتظارات خود را بیان کنیم. ۱۰ سال پیش، ما به توافقی در مورد برنامه هستهای رسیدیم که امکان عقبنشینی قابل توجه ظرفیت هستهای ایران را فراهم میکرد. البته، اوضاع تغییر کرده است.»

به گزارش سایت دیدهبان ایران،«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در گفتوگو با شبکه آمریکایی «سی بی اس نیوز» و در پاسخ به این سوال که پس از جنگ ۱۲ روزه «چقدر احتمال میدهید ایران به صورت پنهانی بهدنبال بمب اتم باشد؟»، گفت: «این خطری است که همچنان با آن مواجه هستیم. ما در کنار آلمان و بریتانیا، ما بسیار شفاف بودهایم که ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد و در چند ماه گذشته با هماهنگی نزدیک با مقامات آمریکایی، با مقامات ایرانی در تماس بودهایم تا انتظارات خود را بیان کنیم. ۱۰ سال پیش، ما به توافقی در مورد برنامه هستهای رسیدیم که امکان عقبنشینی قابل توجه ظرفیت هستهای ایران را فراهم میکرد. البته، اوضاع تغییر کرده است.»
بارو مدعی شد: «با این حال، از آن زمان ایران تمام تعهداتی را که در زمان امضای این توافق پذیرفته بود، نقض کرده است. ما اکنون خواهان توافقی جامعتر هستیم که هم بُعد هستهای فعالیتهای بیثباتکننده ایران و هم مؤلفه (موشکهای) بالستیک و همچنین فعالیتهای بیثباتکننده منطقهای که ایران انجام داده است را در بر بگیرد. درصورتیکه تا پایان تابستان به یک توافق جدید، قوی، بادوام و قابل تأیید نرسیم؛ فرانسه، آلمان و بریتانیا چارهای جز اعمال مجدد تحریمهای جهانی که ۱۰ سال پیش هنگام امضای توافق هستهای با ایران لغو شده بودند، نخواهند داشت.»
او با اشاره تهدید ایران با فعالسازی مکانیزم ماشه ادعا کرد: «ما به صورت هفتگی با نماینده ویژه (استیو) ویتکاف و وزیر خارجه (مارکو) روبیو، در مورد این موضوع که برای ایالات متحده و همچنین برای اروپاییها بسیار مهم است، صحبت کردهایم. ما از تلاشهای تحت رهبری ایالات متحده برای مذاکره با ایران حمایت کردهایم. ما پس از جنگ ۱۲ روزه، ایران را تحت فشار قرار دادهایم تا به مذاکره با ایالات متحده بازگردد و همچنان آنها را برای انجام این کار تحت فشار قرار خواهیم داد. زیرا در واقع، اگر تا پایان ماه اوت توافق محکمی حاصل نشود، ما چارهای جز بازگشت به اسنپبک نخواهیم داشت، به این معنی که تحریمهای بینالمللی را دوباره اعمال کنیم و ما آماده انجام این کار هستیم.»
بارو در ادامه گفتوگوی خود با شبکه آمریکایی، در پاسخ به سوالی درباره «تحولات غزه»، بدون انتقاد صریح از رژیم صهیونیستی، گفت: «آنچه اکنون در غزه اتفاق میافتد وحشتناک است. غزه اکنون در آستانه یک فاجعه کامل است و ما طی ماهها تلاش کردهایم تا رنج مردم فلسطین را تسکین دهیم. در واقع ۵۲ تُن کمکهای بشردوستانه در العریش مصر، چند کیلومتری غزه، گیر افتاده است. بنابراین ما در حال بررسی همه گزینهها برای استفاده از فرصتی هستیم که دولت اسرائیل با باز کردن آسمان غزه ارائه داده است. اما ما خواستار دسترسی فوری، بدون مانع و گسترده به کمکهای بشردوستانه از هر طریقی به کسانی هستیم که بیشترین نیاز را به آن دارند.»
بارو ادعا کرد: «ما در حال هموار کردن راه برای توافقنامههای ابراهیم آینده هستیم که دولت آمریکا ممکن است رهبری کند. بنابراین من تلاش خود را مکمل تلاش دولت ایالات متحده میدانم، نه جایگزین آن. تلاشهای ما بسیار مکمل یکدیگر هستند. ما از هرگونه تلاش بیشتر به رهبری ایالات متحده برای اجرای منطقهای توافق ابراهیم استقبال خواهیم کرد. کاری که اکنون با این کنفرانس بسیار مهم که در نیویورک برگزار میشود، انجام میدهیم، راه را برای چنین توافقهایی هموار خواهد کرد.»
بارو افزود: «اما در عین حال، تا زمانی که دولت آمریکا، از طریق منطقهای توافق ابراهیم، یک افق سیاسی برای این بحران فراهم نکند، ما باید برای تسهیل یا ایجاد یک مسیر خروج از فاجعه جاری در غزه اقدام کنیم. اکنون با توجه به شرایط، ما از توافقهای ابراهیم آینده استقبال و حمایت خواهیم کرد، اما در عین حال، انفعال یک گزینه نیست.»