کد خبر: 245903
A

نیکولا سارکوزی برای گذراندن حکم پنج سال حبس خود از روز سه‌شنبه به انفرادی خواهد رفت

نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهور پیشین فرانسه، از روز سه‌شنبه به زندان خواهد رفت تا حکم پنج سال حبس خود را به جرم دریافت بودجه انتخاباتی از رژیم معمر قذافی، دیکتاتور فقید لیبی سپری کند. او نخستین رئیس‌جمهور پیشین یک کشور عضو اتحادیه اروپا است که عملاً دوران محکومیت زندان را می‌گذراند. سارکوزی ۷۰ ساله گفته از زندان نمی‌ترسد و با سربلندی وارد زندان «لا سانته» در جنوب پاریس می‌شود. او اعلام کرده در سلول انفرادی نگهداری خواهد شد و تنها وسایل شخصی‌اش شامل چند کتاب و عکس خانوادگی را همراه می‌برد.

نیکولا سارکوزی برای گذراندن حکم پنج سال حبس خود از روز سه‌شنبه به انفرادی خواهد رفت

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهور پیشین فرانسه، از روز سه‌شنبه به زندان خواهد رفت تا حکم پنج سال حبس خود را به جرم دریافت بودجه انتخاباتی از رژیم معمر قذافی، دیکتاتور فقید لیبی سپری کند. او نخستین رئیس‌جمهور پیشین یک کشور عضو اتحادیه اروپا است که عملاً دوران محکومیت زندان را می‌گذراند. سارکوزی ۷۰ ساله گفته از زندان نمی‌ترسد و با سربلندی وارد زندان «لا سانته» در جنوب پاریس می‌شود. او اعلام کرده در سلول انفرادی نگهداری خواهد شد و تنها وسایل شخصی‌اش شامل چند کتاب و عکس خانوادگی را همراه می‌برد.

دادگاه در حکم خود تأکید کرده بود که ابعاد این پرونده «دارای شدت و اهمیت استثنایی» بوده و اعتماد عمومی شهروندان را تضعیف می‌کند. دادستان در جریان محاکمه گفته بود که سارکوزی با یکی از «غیرقابل‌قبول‌ترین دیکتاتورهای ۳۰ سال گذشته» وارد «پیمان فاوستی فساد» شده است تا هزینه‌های کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۰۷ را تأمین کند. هرچند او از سه اتهام دیگر از جمله فساد، سوءاستفاده از بودجه عمومی لیبی و تأمین غیرقانونی هزینه‌های انتخاباتی تبرئه شده است. سارکوزی هرگونه تخلف را رد کرده و نسبت به حکم صادره درخواست تجدیدنظر داده، اما طبق قانون، باید دوران محکومیت را در زندان آغاز کند تا دادگاه تجدیدنظر تشکیل شود.
 
سارکوزی پیش از این نیز در دو پرونده جداگانه به جرم فساد و سوءاستفاده از نفوذ محکوم شده و حتی نشان «لژیون دونور» از او پس گرفته شده بود. او نخستین رئیس‌جمهور پیشین فرانسه بود که مجبور شد پابند الکترونیکی بپوشد. اکنون نیز وکلایش قصد دارند بلافاصله پس از ورودش به زندان، برای آزادی موقت یا حبس خانگی درخواست دهند. این در حالی است که رئیس‌جمهور امانوئل مکرون پس از صدور حکم اخیر، تهدیدهای مرگ علیه قاضی پرونده را «غیرقابل‌قبول» خوانده و از دستگاه قضایی دفاع کرده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر