کد خبر: 255064
A

عملیات نظامی نیجریه کودتای بنین را خنثی کرد

منابع مطلع می‌گویند که کودتای بنین با حمایت نیروهای مسلح نیجریه خنثی شد، اما چطور این اتفاق افتاد.

عملیات نظامی نیجریه کودتای بنین را خنثی کرد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، این مداخله به درخواست «پاتریس تالون» رئیس جمهور بنین صورت گرفت که خواستار حمایت فوری نظامی برای جلوگیری از تصاحب اجباری قدرت در کشورش بود.

به نوشته روزنامه «پرمیوم تایمز»، «بایو اوناگا»، سخنگوی ریاست جمهوری نیجریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بولا تینوبو رئیس جمهور این کشور، به نیروی هوایی دستور داده است تا وارد بنین شده و حریم هوایی آن را در اختیار بگیرد تا به بیرون راندن کودتاچیان از تلویزیون ملی و یک اردوگاه نظامی که در آن دوباره گرد هم آمده بودند، کمک کند.»

منابع مطلع به این روزنامه گفتند که استقرار جنگنده‌های نیروی هوایی نیجریه نقش بازدارنده مهمی ایفا کرد و شورشیان را به عقب‌نشینی از مکان‌های استراتژیک، از جمله رادیو و تلویزیون ملی و یک اردوگاه نظامی بزرگ که در آن تجدید قوا کرده بودند، مجبور کرد.

منابع در ادامه گزارش دادند که نیروهای زمینی از طریق مرزهای زمینی بسیج شده‌اند و پرسنلی از گردان‌های ارتش در «ایکورودو»، «باداگری» و «اوود» در ایالت «اوگون» را به خدمت گرفته‌اند تا از تصرف اجباری منطقه «کوتونو» در بنین جلوگیری کنند.

منابع خبری همچنین گزارش کردند که کودتاچیان تلاش کردند تا نهادهای رسمی و قانونی بنین را منحل کنند.

ریاست جمهوری نیجریه نیز اعلام کرد مقام‌های بنین درخواست استقرار دارایی‌های نظامی نیجریه را برای نظارت و مداخله سریع تحت هماهنگی بنین مطرح کردند.

دفتر ریاست جمهوری نیجریه اعلام کرد: «دولت بنین همچنین از نیروهای زمینی نیجریه، صرفا برای انجام ماموریت‌های مورد تایید فرماندهی بنین، در حمایت از حفاظت از نهادهای قانون اساسی و مهار گروه‌های مسلح، درخواست کمک کرده است.»

ریاست جمهوری بنین همچنین با تایید کودتا اعلام کرد که نیروهای وفادار کنترل اوضاع را به دست گرفته‌اند و افزود: «مراتب تسلیت خود را به قربانیان این ماجراجویی بی‌معنی و کسانی که هنوز در اسارت شورشیان فراری هستند ابراز می‌کنم. ما تمام تلاش خود را برای نجات آنها انجام خواهیم داد.»

منابع مطلع اعلام کردند که نیروی هوایی نیجریه مواد منفجره را در بخش‌هایی از بنین پایین انداختند تا باعث ترس کودتاچیان شوند و ارتش بنین نیز همچنان در حالت آماده باش است و اگر کودتاچیان بار دیگر دست به کاری بزنند، سریع وارد عمل می‌شود.

این مداخله همچنین از حمایت جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا موسوم به اکوواس برخوردار شد که دستور استقرار یک نیروی منطقه‌ای متشکل از پرسنلی از نیجریه، سیرالئون، ساحل عاج و غنا را صادر کرد.

بلوک غرب آفریقا پیشتر این تلاش را به عنوان «تخریب اراده مردم بنین» محکوم کرد.

گروه کودتاچیان بنین که خود را کمیته نظامی برای بازسازی می‌نامید و توسط سرهنگ «تیگری پاسکال» رهبری می‌شد، انحلال نهادهای ملی، تعلیق قانون اساسی و بستن مرزهای زمینی، هوایی و دریایی بنین را اعلام کرد.

آنها وخامت اوضاع امنیتی در شمال بنین و بی‌توجهی به سربازان کشته شده را توجیهی برای این کودتا اعلام کرده بودند.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر