نخست‌وزیر ژاپن به ترامپ: فقط شما می‌توانید صلح را برقرار کنید

نخست‌وزیر ژاپن در دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که دونالد ترامپ، تنها شخصیتی است که قادر به برقراری صلح در جهان است. این اظهارات در حالی بیان شد که آمریکا از متحدان خود از جمله ژاپن برای مشارکت در آنچه تأمین امنیت تنگه هرمز می‌خواند، در بحبوحه جنگ با ایران درخواست همکاری کرده است.

نخست‌وزیر ژاپن به ترامپ: فقط شما می‌توانید صلح را برقرار کنید

به گزارش سایت دیده‌بان ایران به نقل از آسوشیتدپرس، سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، امروز (پنجشنبه ۲۸ اسفند) در کاخ سفید با دونالد ترامپ دیدار کرد و در اظهاراتی خطاب به او گفت: «من قاطعانه معتقدم که این فقط شما، دونالد، هستید که می‌توانید در سراسر جهان به صلح دست یابید.»

این دیدار در حالی انجام شد که تنش‌ها در خاورمیانه به دنبال حمله اخیر آمریکا و اسرائیل به ایران به‌شدت افزایش یافته و نگرانی‌ها در مورد امنیت انرژی و ثبات اقتصاد جهانی را به همراه داشته است. تاکایچی پیش از سفر به واشنگتن، این مذاکرات را «بسیار دشوار» توصیف کرده بود.

نخست‌وزیر ژاپن با اشاره به وابستگی ۹۰ درصدی کشورش به نفت خاورمیانه و تأثیر جنگ کنونی بحران بر اقتصاد جهان، گفت: «من پیشنهادهای مشخصی را برای آرام کردن بازار جهانی انرژی به همراه دارم.» وی همچنین مدعی شد که هرگز نباید به ایران برای توسعه سلاح هسته‌ای اجازه داده شود.

دونالد ترامپ نیز در این دیدار، تاکایچی را یک «زن قدرتمند و محبوب» خطاب کرد و از نقش رهبران زن در جهان تمجید کرد. با این حال، فضای جلسه با یک شوخی جنجالی ترامپ درباره حمله غافلگیرانه ژاپن به پرل هاربر در سال ۱۹۴۱ همراه بود که با واکنش و اخم نخست‌وزیر ژاپن مواجه شد.

براساس گزارش آسوشیتدپرس، در این نشست، دو طرف علاوه بر بحران خاورمیانه، درباره راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی و امنیتی گفت‌وگو کردند. از جمله دستاوردهای مهم این سفر، اعلام یک قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری برای ساخت راکتورهای هسته‌ای پیشرفته در آمریکا توسط شرکت‌های آمریکایی و ژاپنی بود . ترامپ ضمن قدردانی از همکاری ژاپن، تأکید کرد که توکیو در این زمینه «واقعاً وارد میدان شده است.»

ارسال نظر