ایران از کانادا رآکتور اتمی میخرد و آب سنگین می فروشد
صفحه نخست روزنامه اطلاعات روز شنبه ۲۳ آذر سال ۱۳۵۶را مشاهده می نمایید. تیتر یک این جریده عصرگاهی اختصاص دارد به تصویب شدن پیشنهاد شاه ایران در اوپک درباره قیمت جدید نفت اختصاص دارد که بر این اساس در سال آینده با تصمیم اوپک در آمد نفتی ایران ۶۲۰ میلیون دلار افزایش می یابد. محمدرضا شاه پهلوی هم در سخنانی گفته است که به کار انداختن در آمد نفت تنها راه نجات اقتصاد جهان است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ صفحه نخست روزنامه اطلاعات روز شنبه ۲۳ آذر سال ۱۳۵۶را مشاهده می نمایید. تیتر یک این جریده عصرگاهی اختصاص دارد به تصویب شدن پیشنهاد شاه ایران در اوپک درباره قیمت جدید نفت اختصاص دارد که بر این اساس در سال آینده با تصمیم اوپک در آمد نفتی ایران ۶۲۰ میلیون دلار افزایش می یابد. محمدرضا شاه پهلوی هم در سخنانی گفته است که به کار انداختن در آمد نفت تنها راه نجات اقتصاد جهان است.
فرح پهلوی هم در کمیته ایرانی کمک به شهر ونیز اعلام کرده که ایران در ترمیم آثار تاریخی ونیز شرکت می کند.
دولت هم قرار است ۲۰۰ میلیون تومان به شهرداری و ۱۱۰ میلیون تومان به اتوبوسرانی تهران کمک کند و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری هم اعلام کرده که طراح سقف فرودگاه مهرآباد مسئول حادثه ریزش آن است. ضمنا بانک مرکزی ایران رسما اعلام کرد که ۶ کشور آسیایی اتحادیه پایاپای تشکیل دادند که مقر آن در تهران و بانک عامل آن بانک مرکزی ایران است که ایران - هند - پاکستان- سریلانکا- بنگلادش و نپال عضو این اتحادیه هستند.
خبر آخر هم اینکه موشکهای فلسطینی دو جنگنده اسرائیلی را سرنگون کردند و تاسیسات نظامی اسرائیل را به موشک بستند.
اما ایران از کانادا رآکتور اتمی میخرد و آب سنگین می فروشد. این خبر که در صفحه چهارم روزنامه امروز چاپ شده به شرح زیر می باشد؛
امیر عباس هویدا نخست وزیر امروز به دیدار رسمی شش روزه از کانادا پایان می دهد و مونترال را به مقصد پاریس ترک میگوید.
در این سفر گفته شد کانادا امید به فروش دو رآکتور اتمی به ایران دارد. این رآکتورها با آب سنگین کار می کند و این یکی از مشخصات سیستم کانادایی می باشد.
ارزش این معامله نزدیک به یک میلیارد دلار برآورد شده است. گفته میشود که در مذاکرات ایران و کانادا راجع به همکاریهای اتمی، مسئله تولید آب سنگین از طرف ایران با استفاده از گاز طبیعی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
هم اکنون ایران سالانه مقدار کمی آب سنگین در صنایع پتروشیمی تولید می کند. در آینده ممکن است کانادا آب سنگین مورد احتیاج سیستم رآکتورهای اتمی اش را از ایران خریداری نماید. علاوه بر آن ایران خواهد توانست یکی از صادرکنندگان آب سنگین به کشورهایی باشد که سیستم کانادایی رآکتورهای اتمی را انتخاب کرده اند.
گفته میشود اگر چه ایران و کانادا برای فروش دو رآکتور اتمی به توافق رسیده اند در کانادا هنوز هم پس از انفجار اتمی هند نظریات مخالفی درباره فروش رآکتور اتمی به سایر کشورها ابراز میشود.
روزنامه نگاران کانادایی در تمام مدت بازدید هویدا از ایستگاه برق اتمی پیکرینگ از وی سوالاتی درباره تاسیسات اتمی ایران می نمودند. هویدا به خبرنگاران کانادایی گفت که ایران علاوه بر امضاء قرارداد منع گسترش سلاحهای اتمی، پیشنهاد غیر اتمی کردن منطقه خاورمیانه را نیز به سازمان ملل تقدیم کرده است.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله