کد خبر: 233867
A
روزنامه گردی دیدبان تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۵۰؛

نیم میلیون تهرانی، به ییلاقات و شمال رفتند

روزنامه ۲۸ صفحه ای کیهان روز پنجشنبه ۱۴ مرداد سال ۱۳۵۰ پیش روی شماست، تیترهای مهم شماره امروز این روزنامه چاپ‌ عصر به اخبار بین الملل اختصاص دارد. از آتش زدن احتمالی مونیخ توسط سارقین مسلح جبهه سرخ و خبری از ویتنام شمالی با جنجال آزادی اسیران آمریکایی و سخنان نیکسون که گفته، چین نیرومندترین قدرت آینده جهان است و خبرهایی دیگر... از داخل کشور هم خبر اینکه شصت و ششمین سال مشروطیت ایران از طرف مجلسین وطبقات مردم جشن گرفته شد و محمدرضا شاه پهلوی در همین زمینه گفته که مفهوم حقیقی مشروطیت فقط پس از اجرای اصول انقلاب سفید تحقق یافت. همچنین با حضور بیش از ۲ هزار نفر مدعو، سنا دیشب مشروطیت را جشن گرفت. هویدا هم در پیامی گفته که نهضت مشروطیت محصول زمان ما است.

نیم میلیون تهرانی، به ییلاقات و شمال رفتند

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ روزنامه ۲۸ صفحه ای کیهان روز پنجشنبه ۱۴ مرداد سال ۱۳۵۰ پیش روی شماست، تیترهای مهم شماره امروز این روزنامه چاپ‌ عصر به اخبار بین الملل اختصاص دارد.

از آتش زدن احتمالی مونیخ توسط سارقین مسلح جبهه سرخ و خبری از ویتنام شمالی با جنجال آزادی اسیران آمریکایی و سخنان نیکسون که گفته، چین نیرومندترین قدرت آینده جهان است و خبرهایی دیگر...

از داخل کشور هم خبر اینکه شصت و ششمین سال مشروطیت ایران از طرف مجلسین وطبقات مردم جشن گرفته شد و محمدرضاشاه پهلوی در همین زمینه گفته که مفهوم حقیقی مشروطیت فقط پس از اجرای اصول انقلاب سفید تحقق یافت. همچنین با حضور بیش از ۲ هزار نفر مدعو، سنا دیشب مشروطیت را جشن گرفت. هویدا هم در پیامی گفته که نهضت مشروطیت محصول زمان ما است.

خبرهای دیگر اینکه شهریه مدارس ملی ۵ درصد تخفیف می یابد و کیهان در بحثی اجتماعی، موضوع سقط جنین را پوشش داده و نوشته که مردان قانون با آزادی سقط جنین مخالفند و نظام‌ پزشکی حاضر نیست درباره آزادی سقط جنین اظهار نظر کند.

اما یکی از خبرهای نیم‌تای صفحه نخست کیهان امروز به سفر نیم‌میلیون تهرانی به ییلاقات و شمال کشور اختصاص دارد که ببینیم محصول گزارش فوق چیست؛

تهران امروز یکی از خلوت ترین روزهای تابستان امسال را پشت سر گذاشت و این آرامش و سکوت تا فردا شب که سیل اتومبیل‌ها به طرف پایتخت سرازیر خواهد شد ادامه دارد.

گزارش خبرنگاران شهری کیهان حاکیست که عده کثیری از مردم خصوصا کارمندان سازمانها و موسسات دولتی بخاطر استفاده از دور روز تعطیل که بمناسبت  جشن مشروطیت پیش آمده از بعدازظهر دیروز راه دریا و ییلاقات اطراف تهران را در پیش گرفتند و اکثریت آنان عازم صفحات شمال شدند.‌

IMG_20250805_072944_334

هجوم مسافران به سواحل دریای شمال به حدی زیاد بود که کاروان اتومبیل‌ها بعدازظهر دیروز در جاده های هراز، چالوس و رشت، زنجیر وار بدنبال هم روان بودند.

تعداد مسافرانی که به قصد استفاده از تعطیل دو روزه، ظرف دیروز و امروز از محدوده تهران خارج شدند از نیم میلیون نفر متجاوز بود و به همین جهت مقامات پلیس راه شهرهای ساحل دریای مازندران اینک شلوغ ترین روزهای خود را می‌گذرانند. پنجشنبه  گذشته و بامداد جمعه صدها هزار نفر از تهران به مناطق ساحلی شمال رفتند.

بعضی از مسافران دریا چهارشنبه شب وارد شهرهای شمالی شدند و هتل‌ها و پلاژها را اشغال کردند بطوری که برای کسانی که پریشب به شمال رسیدند جا وجود نداشت. شلوغ ترین نقطه شمال هم ناحیه بین نوشهر، شهسوار و نیز بابلسر و بندر پهلوی بود.

دیشب از مسافران دریا هم کاسته نشد و پیدا بود همه آنهایی که به شمال رفته اند امروز را مرخصی گرفته اند.

کثرت اتومبیل‌هایی هم که عصر پنجشنبه از راه چالوس گذشتند باعث شد که در میدان کرج میوه و ساندویچ کمیاب شود و کبابی های بعد از کندوان گوشت تمام کنند. همچنین سیل مسافران شمال از پریروز در جاده کرج - قزوین هم براه افتاد و پریشب به اوج خود رسید.

حرکت کاروان مسافران دریا تا صبح روز جمعه بطور خط زنجیر ادامه داشت. در این شب ده‌ها تن میوه و هزاران جعبه شیرینی در قزوین بفروش رسید.

طبق اظهارات پلیس راه قزوین در این مدت از صبح پنجشنبه تا بامداد جمعه بیست هزار اتوبوس و اتومبیل با دویست هزار مسافر، قزوین را بسوی رشت پشت سر گذاشتند‌.

در گزارش خبرنگاران، از کمبود جا و پلاژ و تعمیرگاه سیار اتومبیل و فروشگاه شهرداری جهت تثبیت قیمت‌ها در همه جا و کمبود یخ در برخی نقاط ذکر شده است‌.

IMG_20250805_072944_334

ضمنا دیروز و پریروز شهرهای دیگر از جمله تبریز و مشهد و اصفهان نیز پر از مسافر بودند بطوریکه در تبریز مسافرخانه ها برای پذیرفتن مسافران تازه جا نداشتند.

IMG_20250805_072943_753

در پایان اینکه پلیس راه معتقد است که نیم نفر در روزهای پنجشنبه و جمعه از تهران راهی شمال شدند.

تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر