?>
کد خبر: 221001
A

غذاهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند

یک مطالعه علمی جدید نشان داده است که مواد مورد استفاده در غذاهای‌فوق‌فرآوری‌شده برای افزودن طعم و رنگ ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند و باعث ابتلای افراد به دیابت نوع۲ شوند.

غذاهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ غذاهای‌فوق‌فرآوری‌شده شامل طیف وسیعی از محصولات است که اغلب حاوی سطوح بالایی از قندهای افزوده، نمک و چربی‌های ناسالم و همچنین مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی مصنوعی هستند. به عنوان مثال: نوشابه، گوشت‌های‌فرآوری‌شده، تنقلات بسته‌بندی شده، چیپس سیب‌زمینی، پیتزا، بیسکویت و غلات صبحانه.

مطالعات قبلی خطرات بالقوه سلامتی هر ماده یا ترکیب را به صورت جداگانه بررسی کرده‌اند، مانند رنگ‌های خوراکی غذایی، مواد نگهدارنده، روغن‌های گیاهی یا آلاینده‌هایی که از بسته‌بندی وارد مواد غذایی می‌شوند. با این همه، مطالعه جدید بر روی تعامل مضرات ناشی از مخلوط دو ترکیب یا دو ماده در یک غذای خاص متمرکز شده است.

به گزارش شبکه سی‌ان‌ان آمریکا، تیم مطالعه دریافتند که ترکیب این مواد با هم در یک محصول یا غذای خاص منجر به واکنش مضری می‌شود که ارتباط نزدیک و قابل ملموسی با ایجاد دیابت نوع۲ دارد.

محققان داده‌های تغذیه‌ای و سلامت بیش از ۱۰۸ هزار بزرگسال فرانسوی را تجزیه و تحلیل کردند که درباره رژیم غذایی روزانه‌شان از غذاهای‌فوق‌فرآوری‌شده (قبل از بررسی کامل مواد تشکیل‌دهنده این غذاها) سؤال شده بود. محققان همچنین وضعیت سلامت شرکت‌کنندگان و بیماری‌هایی که از آن رنج می‌بردند، به ویژه دیابت، را مورد بررسی قرار دادند.

این تیم دریافتند که ترکیب دو ماده با هم در هر غذایی با افزایش خطر ابتلا به دیابت، صرف‌نظر از عوامل اجتماعی و جمعیت‌شناسی و سبک زندگی شرکت‌کنندگان مرتبط است.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر