توهمی به نام «پایان کرونا»
یک پزشک میگوید: «پایان همهگیری به معنای پایان کرونا نیست و ما در تمام این مدت در بین بیماران تنفسی، بیماران کووید هم داشتهایم. در موج اخیر بیماری، با سویه جدیدی مواجه نیستیم و عوامل بیماریزا همان زیرسویههای اومیکرن هستند؛ که با شدت کمِ بیماری و سرعت بالای انتقال میتازند. مراقبت و عمل به توصیههای بهداشتی در این شرایط، کماکان ضروری است.»

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفهای پزشکی، در اینباره به خبرآنلاین میگوید: «به نظر نمیرسد این موج خفیف بیماری که اخیراً خیلی پررنگ شده، بروز یکمرتبهای داشته باشد؛ ما تقریباً بعد از تعطیلات نوروز افزایش مختصری در آمار مبتلایان به ایندست بیماریهای عفونی و تنفسی داشتهایم و در تمام این مدت افزایش و کاهشهایی وجود داشته است. علت اینکه این خبر به تازگی سر و صدا کرد، بهخاطر افزایش موارد ابتلا و بستری نیست، به این دلیل است که جامعه نسبت به این موضوع در یک ناآگاهی به سر میبرد؛ یعنی دانش غلط و اطلاعات اشتباهی به خورد مردم داده شده که «پایان همهگیری به معنای پایان کرونا است»؛ در حالی که ما در تمام این مدت در بین بیماران تنفسی، بیماران کووید هم داشتهایم.»
او اضافه میکند: «داروهای اختصاصیای هم در دنیا وجود دارند که ما در ایران به آنها دسترسی آسانی نداریم، مثل پکسلووید و مولنوپیراویر. اگر برای آنفلوانزا دارو وجود دارد و کمیاب است، میتوان گفت برای کووید دارو نایاب است؛ به عبارتی دارو وجود دارد ولی اصلاً واردات صورت نگرفته؛ کما اینکه داروی پکسلووید اصلاً وارد فارماکوپه ایران نشده است.»
یزدانی در خصوص کمبود داروهای تخصصی خاطرنشان میکند: «وزرات بهداشت باید پاسخگو باشد که چرا داروی کووید را وارد نمیکند؟ یا چرا داروهای مخصوص آنفلوانزا اینقدر کمیاب است؟ یا چرا ما واردات داروهای آر.اس.وی نداریم؟ چون اینگونه موجهای بیماری اغلب موجهای ترکیبی هستند و ما با سه-چهار ویروس در گردش سر و کار داریم، اعم از: کرونا، آنفلوانزا، آر.اس.وی (ویروس سینسیشیال تنفسی) و راینو ویروسها (سرماخوردگی).