کد خبر: 231790
A
دبیر انجمن سکته مغزی ایران:

سکته مغزی دومین علت مرگ در ایران است

دبیر انجمن سکته مغزی ایران با بیان این‌که سکته مغزی دومین علت مرگ در ایران به شمار می‌رود، گفت: هر دقیقه تأخیر، منجر به از دست رفتن حدود دو میلیون نورون مغزی می‌شود و بنابراین نباید زمان طلایی درمان سکته مغزی را از دست داد.

سکته مغزی دومین علت مرگ در ایران است

به گزارش  سایت دیده‌بان ایران، دکتر احسان شریفی‌پور به مناسبت روز جهانی مغز درباره سکته مغزی اظهار کرد: میزان بروز سکته مغزی سالانه حدود ۱۵۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور است. سکته مغزی دومین علت مرگ‌ومیر در کشور و یکی از دلایل اصلی ناتوانی بیماران است. با این حال، سکته مغزی هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است.

عوامل خطر ابتلا به سکته مغزی چیست؟

وی درباره عوامل خطر ابتلا به سکته مغزی افزود: میزان بروز سکته مغزی در سنین بالای ۵۰ سال به ازای هر دهه افزایش، دو برابر می‌شود. همچنین میزان بروز سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است؛ سابقه فامیلی نیز در بروز سکته مغزی نقش دارد. ابتلا به فشار خون، دیابت، چربی خون بالا، مصرف سیگار، بی تحرکی و چاقی، بیماری‌های قلبی و خونی نیز در بروز سکته مغزی مؤثرند.

علائم سکته مغزی چیست؟

شریفی پور درباره علائم سکته مغزی تصریح کرد: ضعف ناگهانی در نیمه صورت، ضعف ناگهانی دست یا پا (مخصوصاً یک‌طرفه بودن آن) و اختلال ناگهانی در تکلم از علائم سکته مغزی است و در صورت مشاهده این علائم حتماً باید بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید تا امدادگران، بیمار را به مراکز درمانی دارای شرایط لازم برای درمان سکته مغزی منتقل کنند.

زمان طلایی درمان سکته مغزی تا ۴.۵ ساعت پس از شروع علائم

دبیر انجمن سکته مغزی ایران درباره درمان سکته مغزی بیان کرد: درمان سکته مغزی به شرطی مؤثر است که در زمان طلایی انجام شود؛ تا ۴.۵ ساعت پس از شروع علائم، امکان تزریق داروی حل‌کننده لخته وجود دارد. در مواردی، تا ۲۴ ساعت می‌توان با روش‌های آنژیوگرافی و مداخلات تخصصی، لخته را از عروق مغزی خارج کرد و بافت مغز را نجات داد، اما باید توجه داشت که هر دقیقه در سکته مغزی حیاتی است، چون هر دقیقه تأخیر، منجر به از دست رفتن حدود دو میلیون نورون (سلول عصبی) مغزی می‌شود بنابراین، رسیدن سریع بیمار به مرکز درمانی، نقش تعیین‌کننده در بهبود او دارد.

فلوشیپ بیماری‌های عروقی مغز و نورواینترونشن ادامه داد: در کشور، سیستمی به نام کد ۷۲۴ تعریف شده است تا بیماران به مراکز تخصصی درمان سکته مغزی منتقل شوند. اگر بیمار در زمان طلایی به این مراکز برسد، شانس بهبودی حتی تا بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

باور‌های غلط درباره درمان سکته مغزی، از سوزن زدن به نوک انگشتان و ماساژ دادن بپرهیزید

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با اشاره به مصادیقی از باور‌های غلط درباره درمان سکته مغزی گفت: متأسفانه برخی باور‌های غلط در فضای مجازی رایج شده که باعث شده برخی افراد تصور کنند درمان خانگی برای سکته مغزی وجود دارد؛ در حالی که این تصور کاملاً اشتباه است. مثلاً زدن سوزن به انگشت یا گوش بیمار نه‌تنها بی‌فایده است، بلکه می‌تواند باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان و در نتیجه، آسیب یا حتی مرگ بیمار شود. همچنین کار‌هایی مانند خوراندن دارو‌های گیاهی مختلف، کنترل فشار خون، ماساژ دادن یا روش‌های سنتی هیچ کمکی به بیمار نمی‌کند و فقط وقت طلایی را از بین می‌برد. تنها اقدام صحیح، تماس فوری با ۱۱۵ و انتقال سریع بیمار به مراکز تخصصی برای دریافت درمان استاندارد است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر