کد خبر: 128121
A

رئیس بسیج جامعه زنان: آمریکا یکی از مصادیق بارز ظلم و تبعیض نسبت به زنان است

مینا بیابانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور: غرب همواره رویکردی ریاکارانه در موضوع حقوق بشر داشته است و از آن جمله ادعای حمایت از حقوق زنان نیز یکی دیگر از آن رویه‌های ریاکارانه می‌باشد. نقض‌های گسترده حقوق زنان در ایالات متحده و غرب که به طور روزانه شاهد آن هستیم، مصادیق بارز این ادعای بی‌پایه و اساس است. اینکه غرب همواره، انگشت اتهام خود در موضوع حقوق بشر، نقض حقوق زنان و خشونت علیه زنان را به سمت کشور‌های مستقل نشانه می‌رود، دستاویزی برای مداخله در امور داخلی آنهاست وگرنه غرب و همپیمانانش بهتر از هر کسی می‌دانند که اولین، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر و همینطور حقوق زنان، کشور‌های غربی هستند

 رئیس بسیج جامعه زنان: آمریکا یکی از مصادیق بارز ظلم و تبعیض نسبت به زنان است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مینا بیابانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور درباره هشت مارس با روزنامه جوان نزدیک سپاه گفت و گویی انجام داده که مشروح آن را در ذیل می خوانید؛ 

دنیای غرب در حالی مدعی حقوق بشر و به طور خاص حقوق زنان است که با آمار فزاینده خشونت علیه زنان در جوامع غربی مواجهیم و شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از زنان در کشور‌های اروپایی و امریکا به دست پارتنر یا شریک زندگی خود مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و حتی در مواردی کشته می‌شوند. کشوری مانند فرانسه به عنوان خاستگاه فمینیسم و مهد آزادی در اروپا، آنچنان با مسئله آزار و اذیت زنان مواجه است که رئیس‌جمهور این کشور به صراحت از این مسئله اظهار شرمندگی می‌کند. در عین حال شاهد آن هستیم که غربی‌ها برای تحت فشار قرار دادن سایر کشور‌ها مباحث حقوق بشری و حقوق آزادی زنان را مطرح می‌کنند. چگونه می‌توان این تناقض در حوزه ادعا در خصوص حقوق زنان و این خشونت و رفتار‌های آزاردهنده با زنان در دنیای غرب را توجیه کرد؟

غرب همواره رویکردی ریاکارانه در موضوع حقوق بشر داشته است و از آن جمله ادعای حمایت از حقوق زنان نیز یکی دیگر از آن رویه‌های ریاکارانه می‌باشد.

نقض‌های گسترده حقوق زنان در ایالات متحده و غرب که به طور روزانه شاهد آن هستیم، مصادیق بارز این ادعای بی‌پایه و اساس است. اینکه غرب همواره، انگشت اتهام خود در موضوع حقوق بشر، نقض حقوق زنان و خشونت علیه زنان را به سمت کشور‌های مستقل نشانه می‌رود، دستاویزی برای مداخله در امور داخلی آنهاست وگرنه غرب و همپیمانانش بهتر از هر کسی می‌دانند که اولین، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر و همینطور حقوق زنان، کشور‌های غربی هستند که بزرگ‌ترین ظلم‌ها را به واسطه استفاده‌های ابزاری از زن و بهره‌برداری از او در جهت تقویت نظام سرمایه‌داری به او روا داشته‌اند. اینکه می‌بینیم امریکا که نماد استکبار در جهان است، همواره داعیه دفاع از حقوق بشر را دارد برای رسیدن به منافع استکباری خود از این دستاویز بهره‌برداری می‌کند و این موضوع صرفاً ابزاری برای کسب منافع اوست. تحقیقاً ثابت شده است که غرب در این مطالبه‌گری به هیچ وجه صداقت ندارد، چراکه ما به طور گسترده و هر روز شاهد نقض مکرر حقوق زنان در داخل این کشور هستیم. این مطلب منطبق بر گزاره‌ها و واقعیت‌های آماری است. بر اساس تحقیقات مؤسسات معتبر امریکا از جمله رویترز، امریکا در بین ۱۰ کشور نخست ناامن برای زنان قرار دارد. جالب توجه است که این رتبه در ۱۰ سال اخیر هیچگونه تغییری نکرده است. سالانه میلیون‌ها زن امریکایی در این به اصطلاح مهد آزادی از خشونت‌های خانگی رنج می‌برند و به واسطه استفاده ابزاری و جنسی از زنان هویت زنان را از بین برده و او را بی‌حرمت کرده‌اند. فروپاشی اخلاقی در نظام تمدنی غرب و صراحتاً در امریکا یکی از مصادیق بارز ظلم و تبعیض نسبت به زنان است. آنچه در ادعا‌های غربیان محرز است و مدام می‌شنویم، چهره بزک‌شده‌ای از غرب است، اما واقعیت چیز دیگری است.

همانطور که مستحضرید رهبر معظم انقلاب تأکید داشته‌اند که ما در مسئله زن و خانواده از غرب طلبکاریم. با عنایت به اینکه ایران کشوری با تمدن ایرانی و اسلامی است و هم تمدن ایرانی و هم اسلامی روی ارزش‌گذاری برای زن و احترام به او و جایگاهش تأکید دارد، مطالبه‌گری ما در حوزه زن و خانواده از غرب باید چگونه باشد و بر چه مؤلفه‌هایی باید تأکید کرد؟

همانطور که اشاره داشتید آنچه در فرهنگ ایرانی و خانواده‌های ایرانی شاهد هستیم برگرفته از آموزه‌های اسلامی و تمدن غنی ایرانی است. هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی در موضوع تکریم زنان و ارج نهادن به مقام زن و حرمت انسانی او و جایگاه والای او در جامعه و خانواده کارنامه بسیار درخشانی دارند و تاریخ مشحون این نوع نگاه ارزشی و توأم با کرامت و تکریم زن است. این جایگاه والا و تأثیرگذار را ما هم در تاریخ اسلام می‌بینیم و هم در فرهنگ و تمدن ایرانی. جایگاه مادر و زن در خانواده جایگاه بسیار ارزشمندی است، اما آنچه که در غرب و جوامع اومانیستی و فمینیستی قابل مشاهده است، اضمحلال زن و محو هویت انسانی اوست. این‌ها شاهدی بر این مدعاست که آموزه‌های فمینیستی و انسان‌گرایانه و لیبرالی نه تنها حقوق زن را به رسمیت نمی‌شناسد بلکه او را تا نازل‌ترین جایگاه انسانی و هویتی پایین آورده است. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان تأکید می‌فرمایند که ما به واسطه ظلمی که غرب به زن نموده است از او طلبکاریم و غرب باید در مقابل این همه ظلم و استفاده ابزاری از زن که در جهت سیاست‌های نظام سرمایه‌داری به او کرده است، پاسخگو باشد. غرب باید پاسخگوی اهانت‌هایی که به زن، مقام زن و تشخص زن کرده است باشد!

در دنیای غرب شاهد موج اسلام‌گرایی و به طور خاص گرایش به حجاب هستیم به گونه‌ای که بعضاً پویش‌هایی همچون «یک روز با حجاب» چند سالی می‌شود در کشور‌های غربی اجرا و با استقبال زنان و دختران غیرمسلمان مواجه شده است و شاید یکی از دلایل تلاش دنیای غرب برای اسلام هراسی همین مسئله باشد. از نگاه شما ظلم مضاعف غربی‌ها به زنان و دختران چقدر در شکل‌گیری این حرکت‌ها و اسلام‌گرایی اثرگذار بوده است؟

هر انسانی به فطرت انسانی خود تمایل دارد و به آنچه با ذات و آفرینش او تناسب دارد روی می‌آورد و اساساً، چون حجاب و عفاف امری است فطری و در نهاد هر انسانی اعم از زن و مرد حیا وجود دارد همه انسان‌ها علاقه‌مند به پاکی و سلامت نفس و زیست عفیفانه هستند. به واقع جامعه غرب و به ویژه زنان و دختران غربی از اهانت‌هایی که به آنان شده است، خسته شده‌اند. آزار و اذیت‌هایی که به آنان روا می‌شود آنان را خسته کرده است و آنان تمایل به بازگشت به اصل و ذات و فطرت واقعی خود دارند و می‌خواهند برای رسیدن به آرامش زیست عفیفانه را تجربه کنند. در غرب با نام آزادی و مسئولیت‌پذیری در جامعه و اشتغال، زنان مورد آزار و اذیت عاطفی و شخصیتی قرار می‌گیرند و این موضوع او را از این شرایط خسته کرده است. او دریافته است که برای رسیدن به آرامش، کمال واقعی و هویت انسانی باید زیست عفیفانه و به دور از بهره‌برداری از جنسیت زنانه را انتخاب کند. در واقع این تغییر رویکرد، آگاهی و تحولی که در بین زنان و دختران غربی ایجاد شده است به دلیل ظلم مضاعفی است که در این کشور‌ها به زنان روا داشته می‌شود.

وضعیت کنونی جامعه ما را از نظر ارزش‌گذاری به جایگاه زن و خانواده چگونه ارزیابی می‌کنید و چگونه می‌توانیم به وضعیت متعالی ترسیم شده از سوی اسلام و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی دست یابیم؟

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شد، کشور ما به لحاظ داشتن فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی در این زمینه از جایگاه خوبی برخوردار است و زن همواره در این فرهنگ دارای شأن، ارزش و تشخص به لحاظ جایگاه ارزشمند همسری و مادری در خانواده مورد تقدیس بوده است. اما متأسفانه در دو دهه اخیر به واسطه تهاجم فرهنگی گسترده و تغییر سبک زندگی گاهی با رفتار‌هایی دور از شأن این جامعه ارزشی و فرهنگ غنی مواجه می‌شویم که باید هرچه سریع‌تر متولیان فرهنگی کشور نسبت به این مهم واکنش‌های مطلوبی با طراحی، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی‌های دقیق و مناسب نشان دهند تا مبادا خدای ناخواسته فرصت از دست برود و این جایگاه مقدس دچار خدشه و آسیب شود!

بیستم اسفندماه و روز قشر بسیج جامعه زنان را در پیش داریم. بسیج جامعه زنان چقدر در ارتقای جایگاه زن در جمهوری اسلامی ایران و افزایش مشارکت‌های اجتماعی زنان کمک کرده است و همینطور در زمینه ارتقای آگاهی‌ها و ارتقای جایگاه خانواده مؤثر بوده است؟ چراکه بسیج در تمام جامعه و در سطح خانواده‌ها هم توانسته نفوذ پیدا کند. این نفوذ چقدر توانسته در حوزه آموزش خانواده و ارتقای آگاهی‌ها اثرگذار باشد؟

اساساً ظهور بسیج و ایجاد این تشکل مردمی ارزشمند در مفهوم کلان بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب یک معجزه از جانب امام راحل بود که به نوعی به قلب مبارک ایشان الهام شد. بسیج از بدو تشکیل تا به امروز ثمرات و برکات بسیاری را برای جامعه ایران اسلامی داشته است و یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این شجره طیبه، حضور گسترده و مشارکت بی‌نظیر زنان و دختران در عرصه‌های مختلف بوده است. یکی از اصول مهم بسیج جامعه زنان هویت‌بخشی و احیای هویت اسلامی زن ایرانی است. آنچه بر سر غرب و زن غربی آمده است از بی‌هویتی و از بین بردن هویت و کرامت اوست و هر آنچه ما در زن ایرانی که مصداق بارز آن مادران شهدا، همسران شهدا و زنان شهیده در تشکیل نهضت اسلامی و نیز دفاع مقدس مشاهده می‌شود این است که در آن دوران طلایی، زن و دختر ایرانی به واقعیت کرامت وجودی خود پی ببرد. بسیج جامعه زنان مهم‌ترین رسالت خود را احیای هویت اسلامی زن ایرانی می‌داند و برای رسیدن زن ایرانی به این جایگاه تلاش می‌کند. در دوران دفاع مقدس زن ایرانی الگویی جدید از زن و مشارکت و حضور او در اجتماع به جهان ارائه داد و همان شد که رهبر معظم انقلاب او را الگوی سوم زن معرفی کردند؛ الگویی که متمایز از الگوی زن غربی و زن شرقی است. یک الگوی متمایز و متعالی که می‌تواند معمار جامعه و تاریخ ساز باشد و منشأ تحولات تاریخی نه تنها در کشور خود بلکه در تمام جهان باشد.

به عنوان آخرین سؤال آیا بسیج جامعه زنان در بحث مطالبه‌گری در حوزه زنان از غرب و طرح الگوی سوم زن نه شرقی نه غربی، مطالبه و حرکتی داشته است و پویشی را به سرانجام رسانده و در دستور کار دارد؟

مطالبه‌گری از غرب در خصوص ظلم بزرگی که به زن روا داشته است، یکی از موضوعات بسیار مهمی است که همه زنان جهان باید نسبت به آن بی‌تفاوت نباشند، چراکه شرایط کنونی زنان در جهان و اضمحلال و تباهی زن در جهان امروز ماحصل این ظلم تاریخی به زن است. قرار نگرفتن زن در جایگاه حقیقی‌اش و بهره‌برداری از او به اسم آزادی و دادن مسئولیت و بهره‌برداری از او به اسم اشتغال ظلم بزرگی به زن است که او را از داشتن خانواده، فرزند و همسر محروم کرده است و آرامش و سکینه را از او به یغما برده است. این مطالبه، مطالبه جدی همه زنان دنیاست که غرب او را مجبور به مردوارگی و مرد شدن کرده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر