کد خبر: 181409
A

ظریف: اگر جهان را قطبی ببینیم، توقعاتی برای ما ایجاد می‌کند/توقع داشتیم روسیه و چین قطعنامه‌های هسته‌ای علیه ما را وتو کنند و نکردند

محمد جواد ظریف: اگر جهان را قطبی ببینیم، توقعاتی برای‌ ما ایجاد می‌کند که تحقق پیدا نمی‌کند؛ کما اینکه توقع داشتیم روسیه و چین قطعنامه‌های هسته‌ای علیه ما را وتو کنند و نکردند.

ظریف: اگر جهان را قطبی ببینیم، توقعاتی برای ما ایجاد می‌کند/توقع داشتیم روسیه و چین قطعنامه‌های هسته‌ای علیه ما را وتو کنند و نکردند

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ محمد جواد ظریف در هفدهمین همایش سالانه انجمن‌ علوم‌ سیاسی ایران گفت: در جهان بعد از جنگ سرد، اتفاقی که همه‌ آن را قبول داریم این است که نظم متصلب دو قطبی پاشیده شد و نظم جدیدی جایگزین آن‌ نشد و دوره‌ای از توهم نظم تک قطبی را داشتیم و آمریکا فکر می‌کرد جنگ جهانی را برنده‌ شده‌ است‌.

بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است: 

با پایان نظم دوقطبی جهان سیال شد و کنشگران جدیدی هم‌ وارد شدند. کنشگران هوش مصنوعی لایه جدیدی را ایجاد کرده‌اند. نکته‌ بعد این است که مراکز قدرت‌ تکثر پیدا کرده‌اند و جا به جا شده‌اند؛ یعنی دیگر غرب نمی‌تواند برای‌ همه‌ تحولات جهانی تصمیم‌گیری کند.

در جهان بعد از جنگ سرد، اتفاقی که همه‌ آن را قبول داریم این است که نظم متصلب دو قطبی پاشیده شد و نظم جدیدی جایگزین آن‌ نشد و دوره‌ای از توهم نظم تک قطبی را داشتیم و آمریکا فکر می‌کرد جنگ جهانی را برنده‌ شده‌ است‌.

 نفوذ جمهوری اسلامی از طریق ایده جمهوری اسلامی بود و مقاومت آن‌ زمان شکل گرفت. دوستان روشنفکر ما مزیت نسبی‌ ما را فراموش نکنند. 

دوران‌ اتحادهای دائمی به تدریج به سر آمده و اگر حمله‌ روسیه به اوکراین نبود، ناتو با بحران‌ هویتی مواجه‌ بود.

وفاداری های متضاد برای‌ ما سؤال ایجاد می‌کند چون‌ کماکان جهان را قطبی می‌بینیم.

اگر جهان را قطبی ببینیم، توقعاتی برای‌ ما ایجاد می‌کند که تحقق پیدا نمی‌کند؛ کما اینکه توقع داشتیم روسیه و چین قطعنامه‌های هسته‌ای علیه ما را وتو کنند و نکردند.

یک کسی‌ از من پرسید گره هسته‌ای با دندان‌ باز می‌شود یا دست؟ گفتم با عقل باز می‌شود. 

در مذاکره مهمترین کار شنیدن است

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر