کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: به تیم مذاکرهکننده گفته بودم که مذاکرات به نتیجه نمیرسد/ عوامل داخلی خودفروخته و ضعیف النفس، میخواستند غنیسازی را برای مدتی متوقف کنیم/تیم مذاکره کننده برخلاف تیم برجام کاملا کنترل می شود
سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که مذاکره با آمریکا در نهایت به هیچ نتیجهای نخواهد رسید، به دیدهبان ایران گفت: من از اول هم به تیم مذاکرهکننده ایران گفته بودم که این مذاکرات به هیچ وجه به نتیجه نخواهد رسید. زیرا معتقدم که فاصله بین آنچه آمریکا از ما میخواهد با خطوط قرمزی که مقام معظم رهبری بهدرستی برای این مذاکرات ترسیم کردهاند، بسیار زیاد است./ طرف مقابل خیال میکند که این دفعه، مانند مرتبه قبلی یعنی مذاکرات برجام است که تیم مذاکرهکننده بهراحتی زیر بار خواستههای آنها رفت، اما در این مرتبه، مذاکرات کاملا کنترل میشود و تیم مذاکرهکننده هم بسیار خوب جلو میرود و حمایتهای لازم از آن هم انجام میشود./ برخی عوامل داخلی و افراد مرتبط اعلام کرده بودند که ایران میتواند غنیسازی اورانیوم را برای مدتی متوقف کند. عوامل ضعیفالنفس و خودفروخته داخلی به دنبال تعلیق موقتی غنی سازی اورانیوم و توافق بر اساس آن بودند

دیدهبان ایران؛ محمدحسین خودکار: در حالی که اخیرا برخی مقامات آمریکایی از جمله استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در خاورمیانه و رئیس هیات مذاکرهکننده ایالات متحده، تاکید کردهاند که ایران برای رسیدن به توافق با آمریکا باید غنیسازی اورانیوم را به طور کامل کنار بگذارد، دیروز (سهشنبه ۳۰ اردیبهشت)، آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در واکنش به این صحبتها، فرمودند: «یک تذکر به طرف مقابل میدهم. طرف آمریکایی که در این مذاکرات غیرمستقیم گفتوگو میکنند، سعی کنند یاوهگویی نکنند. این که بگویند ما به ایران اجازه غنیسازی نمیدهیم، این غلط زیادی است؛ در جمهوری اسلامی، کسی منتظر اجازه این و آن نیست. جمهوری اسلامی سیاست و روش خود را تعقیب میکند.»
ایشان که در مراسم سالگرد درگذشت آیتالله رئیسی و دیگر شهدای خدمت سخنرانی میکردند، همچنین خاطرنشان کردند: «شهید رئیسی در اولین مصاحبه خود با صراحت گفت با آمریکا مذاکره مستقیم نمیکنیم. البته در دوره شهید رئیسی، مذاکرات غیرمستقیم بود، ولی بدون نتیجه. الان هم گمان نمیکنیم به نتیجهای برسد و نمیدانیم چه خواهد شد .... در مناسبت دیگری به ملت ایران توضیح خواهم داد علت این که اینها روی غنیسازی تکیه میکنند، چیست؛ یعنی چرا طرفهای غربی و آمریکایی و دیگران اینقدر اصرار دارند که نباید در ایران غنیسازی باشد. این را برای ملت ایران باز میکنم که بدانند طرف مقابل چه نیتی دارد.»
آمریکا اصلا کی هست که میخواهد برای مملکت ما تصمیم بگیرد؟
در همین زمینه، سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح دلایل اهمیت غنیسازی اورانیوم و لزوم حفظ آن در داخل خاک ایران، به دیده بان ایران گفت: موضوع هستهای یک فناوری جدید در سطح جهان است که در اموری مثل درمان، کشاورزی، تولید برق، تامین سوخت کشتیها و ... کاربرد دارد و غنیسازی اورانیوم نیز بهنوعی پایه توسعه صنعت هستهای در هر کشوری است. البته بدترین کاربردی که صنعت هستهای و غنیسازی اورانیوم دارد، تولید بمب اتم است، اما باید دید بمب اتم را کدام کشور استفاده کرده است؟ خود آمریکا. همین حالا کدام کشورها بمب اتم دارند؟ خود آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای اروپایی.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر بمب اتم بد است، چرا نهتنها آمریکا، بلکه کشوری مثل فرانسه بمب اتم دارد؟ ضمنا فرانسویها بخش زیادی از برق مورد نیاز خود را با استفاده از انرژی هستهای تولید میکنند. اکنون که منابع سوختهای فسیلی در جهان رو به کاهش است، ایران هم نیاز دارد که نیروگاههای هستهای خود را توسعه دهد تا در آینده با مشکل کمبود انرژی مواجه نشود. خب اگر ما غنیسازی نداشته باشیم، آیا میتوانیم سوخت مورد نیاز نیروگاههای هستهای را خودمان تامین کنیم؟
فرمانده پیشین سپاه محمدرسول الله تهران خاطرنشان کرد فعالیتهای صلحآمیز هستهای، فواید زیادی دارد که غربیها خودشان از آنها بهره میبرند، اما به بهانه این که تاکید دارند ایران نباید بمب اتم داشته باشد، میخواهند جلوی فعالیتهای صلحآمیز ایران را هم بگیرند. پاسخ ما به غربیها بهویژه آمریکاییها این است که شما اصلا کی هستید که اولا خودتان بمب اتم دارید، ثانیا میخواهید برای مملکت ما و کل دنیا تصمیم بگیرید؟ آیا آمریکا جز با منطق جنایت، کشتار، قلدری و زیادهخواهی میخواهد فعالیتهای هستهای ایران را بگیرد؟
اگر بخواهیم بمب اتم هم تولید کنیم، برایمان راحت است
کوثری با تاکید بر این که آمریکاییها به دلیل خودخواهی و روحیه متکبرانه میخواهند جلوی فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را بگیرند، اظهار داشت: مگر در همین قبل از انقلاب که رئیس حکومت ایران، دستنشانده غربیها بود، خود آمریکاییها در دانشگاه تهران برای ما رآکتور تحقیقاتی نساختند؟ مگر پیش از انقلاب اسلامی، خود فرانسویها طرح احداث نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی دارخوین در استان خوزستان را آغاز نکردند؟ کاری که البته بعد از انقلاب آن را متوقف کردند، در حالی که بخش زیادی از پول این کار را گرفته بودند. مگر خود آلمانیها ۲ نیروگاه ۱۳۰۰ مگاواتی تولید برق در بوشهر نساختند که در طول جنگ تحمیلی بمباران شد؟ البته بعد از دوره دفاع مقدس، توانستیم با کمک روسیه یکی از این نیروگاهها را تکمیل کنیم و اکنون حدود یک هزار مگاوات برق هستهای در بوشهر تولید میکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: در زمان حکومت سابق، خود آمریکاییها میگفتند که ایران باید به ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای برسد. چطور آن زمان که میتوانستند بخش زیادی از پولهای نفت ایران را بچاپند، مشکلی نداشتند که ایران، انرژی هستهای داشته باشد، اما حالا با غنیسازی که پایه هرگونه فعالیت هستهای در ایران است، مخالفت میکنند؟ شکر خدا دانشمندان ما به این سطح از دانش و توانمندی رسیدهاند که اگر بخواهیم بمب اتم هم تولید کنیم، برایمان راحت است، ولی ما به سمت سلاح هستهای نمیرویم، چون مقام معظم رهبری، آن را ممنوع اعلام کردهاند. حرفهایی که غربیها بهویژه آمریکاییها میزنند، ناشی از قلدری است، ولی ایران قوی تا سرنگونی اسرائیل و آمریکا، جلوی زیادهخواهی دشمنان ایستاده است و از آرمانهای خود کوتاه نخواهد آمد.
کشورهای عربی در برابر آمریکا بسیار ضعیف و بیخاصیت عمل میکنند
کوثری در واکنش به اظهارات برخی عوامل داخلی نزدیک به دولت و دیگر مقامات سابق که میگفتند که ایران میتواند غنیسازی اورانیوم را برای مدتی متوقف کند، عنوان کرد: این عوامل داخلی، انسانهایی ضعیفالنفس و خودفروخته هستند که نمیخواهند ملت ما سربلند باشد.
عوامل خودفروخته داخلی به دنبال تعلیق موقتی غنی سازی اورانیوم و توافق بر اساس آن بودند
کوثری با اشاره به روند مذاکرات هسته ای و بحث های برخی مقامات در خصوص توافق گفت: متاسفانه عوامل ضعیفالنفس و خودفروخته داخلی به دنبال تعلیق موقتی غنی سازی اورانیوم و توافق بر اساس آن بودند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: خیلی معذرت میخواهم ولی این آدمها میخواهند سرشان در آخور بیگانگان باشد. ما برای توسعه فناوری هستهای و دستیابی به امکاناتی نظیر غنیسازی، شهید دادهایم، پس باید برای حفظ آن محکم بایستیم، زیرا این فناوری، ثمره خون شهدای ما است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهرهبرداری از فعالیتهای صلحآمیز هستهای که هدف نهایی ایران است، خواسته زیادی نیست، چون امروزه خیلی از کشورها این صنعت را دارند و چرا فقط ما نباید داشته باشیم؟ اصلا آمریکا چه کاره است که همهجا خود را جلو میاندازد و جلوی پیشرفت کشورهای مستقلی مثل ایران را میگیرد؟ متاسفانه کشورهای عربی هم در برابر آمریکا بسیار ضعیف و بیخاصیت عمل میکنند و وقتی آمریکاییها میبیند که عدهای از سران خاورمیانه اینطور جلوی آنها سر خم میکنند و پولهای خود را به آمریکا میدهند و در برابر تحقیرهای آنها هم هیچ واکنشی نشان نمیدهند، به خود جرات میدهند که برای ما پررویی کنند.
کوثری در ادامه تاکید کرد: آمریکاییها باید بدانند آن سالهایی که وقتی یک ناو خود را حرکت میدادند، میتوانستند نظام یک کشور را تغییر دهند، گذشته است. . آمریکا و اسرائیل اگر جرأت و توان لازم را داشتند، تا به امروز حتما به ما حمله کرده بودند، ولی چنین توان و جسارتی ندارند و در نتیجه هیچگاه چنین کاری انجام نخواهند داد.
این مرتبه مانند مذاکرات برجام نیست که تیم مذاکرهکنندگان کوتاه بیایند
کوثری در پاسخ به این پرسش که آیا در شرایط موجود، مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه خواهد رسید یا خیر، به دیده بان ایران گفت: من از اول هم به تیم مذاکرهکننده ایران گفته بودم که این مذاکرات به هیچ وجه به نتیجه نخواهد رسید. البته این نظر شخصی اینجانب است که با استدلال قوی به آن دست پیدا کردهام. زیرا معتقدم که فاصله بین آنچه آمریکا از ما میخواهد با خطوط قرمزی که مقام معظم رهبری بهدرستی برای این مذاکرات ترسیم کردهاند، بسیار زیاد است.
ما هیچ هراسی از حمله آمریکا نداریم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: ما هیچ هراسی از حمله آمریکا نداریم، چون آنها هیچ غلطی نمیتوانند بکنند و اگر قرار بود کاری بکنند، تا به حال انجام داده بودند. هدف ما از انجام مذاکرات رفع تحریمها است، ولی آمریکا همین حالا که مذاکرات در جریان است، به کارشکنی خود در این زمینه ادامه میدهند. الان که چهار مرتبه با آنها جلسه غیرمستقیم گذاشتهایم و برای جلسه پنجم هم برنامهریزی شده است، چرا آمریکاییها در حال تحریم ملت ما هستند؟ چرا در همین چند هفته اخیر، تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کردهاند؟ این مساله نشان میدهد که آمریکاییها در اظهارات خود صداقت ندارند و اگر راست میگفتند که میخواهند با مذاکره، مشکلات را حل کنند، باید در عمل حداقل در این چند هفته گذشته تحریم جدیدی اعمال نمیکردند.
مذاکره با آمریکا در نهایت به هیچ نتیجهای نخواهد رسید
کوثری در پاسخ به این سوال دیده بان ایران که آیا ایران و آمریکا به توافقی مانند برجام دست پیدا می کنند یا خیر؟! گفت: مذاکره با آمریکا در نهایت به هیچ نتیجهای نخواهد رسید، البته آنها خیال میکنند که این دفعه، مانند مرتبه قبلی یعنی مذاکرات برجام است که تیم مذاکرهکننده بهراحتی زیر بار خواستههای آنها رفت، اما در این مرتبه، مذاکرات کاملا کنترل میشود.
تیم مذاکره کننده هسته ای برخلاف تیم برجام کاملا کنترل می شود
نماینده مجلس دوازدهم درباره نحوه کنترل تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: تیم مذاکره کننده هسته ای برخلاف تیم برجام در موضع گیری و تصمیم گیری کاملا کنترل می شود. در حال حاضر تیم مذاکرهکننده هم بسیار خوب جلو میرود و حمایتهای لازم از آن هم انجام میشود و امیدواریم این تیم در همان چارچوب و خطوط قرمز مشخصشده، کار خود را دنبال کند.
منبع: دیدهبان ایران