کد خبر: 227275
A

بقایی: هیچ مرجع بین‌المللی نمی‌تواند تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران را توجیه کند/ انتظارات روشنی از روسیه در ایفای نقش فعال داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود گفت: برای ما ایرانیان، اقدام آمریکا در تعرض به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، که همگی تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نظارت کامل و مستمر این نهاد قرار داشته‌اند، اقدامی کاملاً غیرقانونی و مجرمانه است. هیچ‌کس در جهان و هیچ مرجع بین‌المللی نمی‌تواند این تجاوز را به هیچ شکلی توجیه کند.

بقایی: هیچ مرجع بین‌المللی نمی‌تواند تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران را توجیه کند/ انتظارات روشنی از روسیه در ایفای نقش فعال داریم

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری صبح امروز خود، همزمان با روز یازدهم تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، گفت: امروز یازدهمین روز دفاع ملی ایرانیان در برابر یک تجاوز آشکار از سوی رژیم صهیونستی و دومین روز از دفاع در برابر حامی و همدست رژیم اسرائیل یعنی آمریکا که در بامداد دهمین روز تجاوز رژیم صهیونستی، خاک پاک ما را جولانگاه هواپیماهای خودش قرار داد و به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کرد. امروز مقدمه را با این شعر آغاز میکنم که هنوزم ز خردی به خاطر دَرَست / که در لانه ی ماکیان، بُرده دست/ به منقارم آنسان به سختی گزید/ که اشکم چو خون از رگ، آن دم، جهید/ پدر، خنده بر گریه ام زد که هان! /وطن داری آموز از ماکیان.

وی افزود: امروز، تک‌تک ما ایرانیان، بغضی در گلو و غضبی در دل داریم؛ بغضی که با شنیدن نام ایران، قلبمان را به تپش وا می‌دارد. هر ایرانی که نام کوروش، رودکی، فردوسی، حافظ، سعدی، مولانا، نظامی، عطار، خیام، شهریار و پروین را شنیده باشد، هر ایرانی که زمزمه‌ اشعار حافظ و مولانا را از زبان پدربزرگ و مادربزرگ خود شنیده باشد، هر ایرانی که نام حسین و عزت‌طلبی او را که ایرانیان را شیعه‌ خود کرده است، شنیده باشد، امروز سرشار از بغض و غضب است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایرانیان در طول تاریخ، فراز و نشیب‌های بسیاری را تحمل کرده‌اند. در عین صلح‌طلبی و نجابت، با پایبندی به اصول و اخلاق زیست مسالمت‌آمیز با دیگران، در دفاع از کیان ایران، میهن و عزت خود، هرگز کوتاه نیامده‌اند. این همان کاری است که نیروهای مسلح ما، با اقتدار و حمایت یکپارچه‌ مردم، در این یازده روز گذشته با قدرت انجام داده‌اند. به یاری خداوند و با درس گرفتن از تجربه‌های تاریخی این ملت تمدنی، این بار نیز دشمنان را از رسیدن به اهدافشان ناکام خواهیم گذاشت.

وی ادامه داد: تا هفته‌ گذشته یکی از پرسش‌ها این بود که آیا تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران با اطلاع، حمایت یا آگاهی آمریکا انجام شده است؟ امروز دیگر تردیدی نیست که این تجاوز نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران، با هماهنگی، همراهی و حمایت ایالات متحده صورت گرفته است. بنابراین، آمریکا در تمامی جنایت‌هایی که در این یازده روز رخ داده، شریک جرم است. برای ما ایرانیان، اقدام آمریکا در تعرض به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، که همگی تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نظارت کامل و مستمر این نهاد قرار داشته‌اند، اقدامی کاملاً غیرقانونی و مجرمانه است. هیچ‌کس در جهان و هیچ مرجع بین‌المللی نمی‌تواند این تجاوز را به هیچ شکلی توجیه کند.

بقائی گفت: در این یازده روز، جان‌های عزیزی را از دست داده‌ایم، خانواده‌های بسیاری داغدار شده‌اند و امکانات فراوانی به ناحق از ما گرفته شده است. در ساعات اخیر، دو طفل معصوم در تبریز و یک آمبولانس در نجف‌آباد اصفهان، به همراه راننده و همراه بیمار، بر اثر اصابت پرتابه‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. این جنایت‌ها ثبت و مستند خواهد شد و به فهرست بلند جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه افزوده می‌شود؛ رژیمی که همزمان در غزه و کرانه‌ی باختری مشغول نسل‌کشی آشکار است، خاک دو کشور منطقه را در اشغال خود دارد و تجاوزی ظالمانه را علیه ملت ایران آغاز کرده است. ملت عزت‌طلب ایران، به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد که کیان این سرزمین دوست‌داشتنی، محل تاخت‌وتاز جنایتکاران قرار گیرد. ما با تمام وجود در برابر این تجاوز آشکار ایستادگی خواهیم کرد.

اتهام تلاش ایران برای دستیابی به سلاح‌های کشتار جمعی، اتهامی بس سنگین علیه کشوری است که خود قربانی این تسلیحات بود

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: در تیرماه ۱۳۶۶، رژیم بعث عراق به پشتوانه‌ آمریکا و برخی دولت‌های غربی، مرتکب جنایتی هولناک شد و با استفاده از تسلیحات شیمیایی، علیه مردم بی‌گناه این سرزمین اقدام کرد. در این جنایت، تعداد زیادی از هموطنانمان در سردشت جان خود را از دست دادند. فاجعه‌ی سردشت به نمادی از نفرت ایران و جهان از سلاح‌های کشتار جمعی تبدیل شد. 

بقائی ادامه داد: بنابراین، اتهام تلاش ایران برای دستیابی به سلاح‌های کشتار جمعی، از جمله تسلیحات هسته‌ای، اتهامی بس سنگین علیه کشوری است که خود قربانی این تسلیحات بوده است؛ تسلیحاتی که بدون تردید، منبع آن‌ها همان کشورهایی هستند که امروز ایران را به چنین تلاشی متهم می‌کنند. به‌طور خاص، آلمان مسئول توسعه و تولید بخش قابل‌توجهی از سلاح‌های شیمیایی رژیم بعث عراق بوده است. مطالبه‌ی تاریخی و مستمر ملت ایران از دولت آلمان همچنان پابرجاست. مردم ایران هرگز فراموش نخواهند کرد که آلمان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی مواد لازم برای تولید سلاح‌های شیمیایی رژیم بعث بود. 

وی افزود: ما به روان پاک همه‌ی جان‌باختگان عزیز فاجعه‌ سردشت درود می‌فرستیم و بار دیگر تأکید می‌کنیم که مطالبه‌ به‌حق ملت ایران برای روشن شدن ابعاد این جنایت و اجرای عدالت در قبال همه‌ کسانی که در تأمین این تسلیحات برای رژیم بعث عراق نقش داشتند، همچنان پابرجاست.

اجازه نخواهیم داد هیچ موضوع حاشیه‌ای تمرکزمان را از دفاع از ایران عزیز منحرف کند

اسماعیل بقائی ادامه داد: همه‌ هم و غم ما معطوف به دفاع از کیان ایران است. ما اجازه نخواهیم داد هیچ موضوع حاشیه‌ای تمرکزمان را از دفاع از ایران عزیز منحرف کند. آنچه اکنون در اولویت ماست، دفاع جانانه از کیان ایران و دفع شر دشمنانی است که با حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، جنگی ناعادلانه را علیه این سرزمین آغاز کرده‌اند. تردیدی نیست که ما از تجربه‌های تاریخی درس خواهیم گرفت؛ در غیر این صورت، به بیراهه خواهیم رفت. 

وی خاطرنشان کرد: جهان، ملت ایران، تاریخ و آیندگان هرگز فراموش نخواهند کرد که ایرانیان در میانه‌ یک روند دیپلماتیک، در حالی که تنها دو روز به دور ششم گفت‌وگوهای دیپلماتیک باقی مانده بود، با کشوری که خود بخشی از این جنگ است، مورد تجاوز نظامی قرار گرفتند. این اقدام، خیانت به دیپلماسی، خیانت به اصل گفت‌وگو، خیانت به اخلاقیات و تمدن انسانی، و خیانت به همه‌ی دستاوردهای هشت دهه روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل پس از جنگ جهانی دوم است.

بقائی افزود: فلسفه‌ منشور سازمان ملل متحد، جلوگیری از جنگ و منع توسل به زور در روابط بین‌الملل بود. این اصل بنیادین، که بدون آن سازمان ملل متحد هیچ معنایی ندارد، به‌سادگی توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا زیر پا گذاشته شد؛ آن هم علیه کشوری تمدنی که همواره رویکردی مثبت و حسن‌نیت‌مند به دیپلماسی داشته است. این واقعیت تاریخی، خود به‌تنهایی رسواگر نفاق، دورویی و دروغ کسانی است که ادعای پایبندی به دیپلماسی و گفت‌وگو دارند.

جنایات رژیم صهیونیستی را ثبت و مستند خواهیم کرد

سخنگوی وزارت خارجه افزود: ما جان‌های عزیزی را از دست دادیم و خانواده‌های زیادی داغدار شدند و امکانات زیادی از ما گرفته شد، تصریح کرد: این‌ها همگی به ناحق بود و د همین ساعت‌های اخیر دو طفل معصوم در تبریز در جریان حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

بقائی ادامه داد: آمبولانسی در نجف آباد اصفهان همراه با راننده و همراه بیمار و بیمار بر اثر برخورد یکی از پرتابه‌های رژیم صهیونیستی منفجر شد و افراد حاضر در آن به شهادت رسیدند. این جنایت‌ها قطعاً ثبت و مستند و اضافه خواهد شد به لیست طولانی جنایاتی که رژیم صهیونیستی در منطقه ما مرتکب شده است.

وی گفت: رژیم صهیونیستی همزمان که در غزه و کرانه باختری مشغول یک نسل کشی آشکار است و همچنان که خاک دو کشور را در منطقه در اشغال خود قرار داده، همزمان تجاوز ظالمانه‌ای را علیه ملت ایران آغاز کرده است.

 بی‌تردید ملت عزت طلب ایران به هیچ عنوان اجازه نخواهند داد که کیان ایران سرزمین دوست داشتنی ما محل تاخت و تاز این جنایاتکاران قرار گیرد و با تمام وجود در برابر این تجاوز آشکار این جنایت ایستادگی خواهد کرد.

انتظارات روشنی از روسیه در ایفای نقش فعال داریم

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره انتظار ایران از روسیه در این جنگ گفت: طبیعی است که روسیه، به‌عنوان کشوری که روابط دوستانه و دیرینه‌ای با ایران دارد، جایگاه ویژه‌ای در این مقطع حساس داشته باشد. روسیه نه‌تنها یکی از اعضای توافق برجام و شورای امنیت سازمان ملل متحد است، بلکه به‌عنوان همسایه‌ای تأثیرگذار، تحولات منطقه برایش اهمیت بسزایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: ایران، به‌عنوان کشوری که موافقت‌نامه‌ شراکت راهبردی با روسیه دارد، انتظارات و مواضع روشنی از این کشور در ایفای نقش فعال، چه در سطح چندجانبه، به‌ویژه در شورای امنیت، و چه در سطح منطقه‌ای، دارد. از این‌رو، این تماس‌ها و سفرها از اهمیتی راهبردی برخوردارند. 

بقائی ادامه داد: همزمان، ما با دیگر کشورها، حتی کشورهایی که روابط دیپلماتیک رسمی با آن‌ها نداریم، در حال رایزنی هستیم. اعتقاد داریم این موضوع فراتر از یک کشور یا چند بازیگر خاص است. تجاوز نظامی به حریم ایران، تجاوز به حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد، و تمامی قواعد حقوق بشردوستانه‌ بین‌المللی است. بنابراین، هر دولتی وظیفه و مسئولیت دارد که این تحولات را به‌درستی بشناسد و متناسب با وزن و جایگاه خود، اقدامات لازم را برای مقابله با این ظلم آشکار و قانون‌شکنی خطرناک انجام دهد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر