کد خبر: 230181
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

سردار حیات مقدم، عضو کمیسیون امنیت ملی: نباید از قرار گرفتن ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت هراس داشته باشیم/ با فعال‌سازی مکانیسم ماشه، عملا فقط تحریم‌های اروپا تشدید می‌شود/ تشدید تحریم‌ها تاثیر واقعی نخواهد داشت/ وضعیت سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه مت

سردار امیر حیات مقدم، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که فعال‌سازی مکانیسم ماشه، اقدامی کاملا سیاسی است که مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارد، به دیده‌بان ایران گفت: همین حالا سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه هر سه در وضعیت متزلزلی قرار دارند و خودشان هم از خودشان اراده‌ای ندارند، بلکه کاملا تابع آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هستند. بنابراین با فعال‌سازی مکانیسم ماشه، عملا فقط تحریم‌های اروپا علیه کشورمان تشدید می‌شود، نباید از قرار گرفتن ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل هراس داشته باشیم، زیرا اولا موضوع مکانیزم ماشه بحث تشدید تحریم‌ها است و با این اتفاق، ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار نمی‌گیرد. ثانیا اگر هم چنین اتفاقی رخ دهد، شرایط جنگی بدتری از آنچه در جنگ ۱۲ روزه رخ داد، پیش نمی‌آید.

سردار حیات مقدم، عضو کمیسیون امنیت ملی: نباید از قرار گرفتن ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت هراس داشته باشیم/ با فعال‌سازی مکانیسم ماشه، عملا فقط تحریم‌های اروپا  تشدید می‌شود/ تشدید تحریم‌ها تاثیر واقعی نخواهد داشت/ وضعیت سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه مت

دیده‌بان ایران؛ محمدحسین خودکار: در روزهای اخیر سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه موسوم به تروئیکای اروپایی که از اعضای توافق برجام محسوب می‌شوند، با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل، گام بلندی به سوی فعال‌سازی مکانیزم ماشه برداشته‌اند. ایران با رد ادعاهای غرب مبنی بر پایبند نبودن به تعهدات هسته‌ای خود، هشدار داده است که هرگونه اقدام تنش‌زا با پاسخ قاطع تهران مواجه خواهد شد. ارسال نامه تروئیکای اروپایی به شورای امنیت، می‌تواند به بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران منجر شود و ایران را ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار دهد. 

کشورهای اروپایی در نامه خود ادعا کرده‌اند که افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران توجیه غیرنظامی ندارد. مکانیزم ماشه (Snapback) به این معناست که تمام تحریم‌های شورای امنیت که در برجام لغو شده بودند، به‌طور خودکار بازمی‌گردند. برخی تحلیلگران معتقدند که این اقدام می‌تواند اقتصاد ایران را تحت تاثیر شدید قرار دهد و تنش‌های منطقه‌ای را نیز افزایش دهد. در مقابل، تحلیلگرانی هم هستند که می‌گویند همین حالا ایران از سوی آمریکا و اروپا تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفته است و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل صرف نظر از شوک روانی، تاثیری واقعی بر اقتصاد کشور نخواهد داشت. 

وقتی برجامی در کار نیست، توجیهی برای فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود ندارد

در همین رابطه با سردار امیر حیات مقدم، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت‌وگو کردیم و او نیز به خبرنگار دیده‌بان ایران توضیح داد: اروپایی‌ها مدت نسبتا زیادی است که ایران را به فعال‌سازی مکانیسم ماشه تهدید می‌کنند و این در حالی است که این موضوع، یکی از بندهای برجام محسوب می‌شود. اما باید توجه داشت که برجام بعد از این که آمریکایی‌ها از آن خارج شدند و اروپایی‌ها هم به تعهدات خود ذیل آن عمل نکردند، عملا از حیز انتفاع خارج شد و دیگر برجامی درکار نیست که اروپایی‌ها بتوانند به یکی از بندهای آن استناد کنند و مکانیزم ماشه را علیه ایران فعال کنند. 

وی با تاکید بر این که فعال‌سازی مکانیزم ماشه، اقدامی کاملا سیاسی است که مبنای حقوقی ندارد، گفت: با توجه به این که دیگر عملا برجامی وجود ندارد که در حال اجرا باشد، نمی‌توان به یکی از بندهای این توافق استناد کرد و مکانیزم ماشه را فعال کرد. نتیجه فعال‌سازی این مکانیزم تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا است، اما همین حالا تحریم‌هایی که آمریکا و اروپا علیه ایران وضع کرده‌اند، اوج تحریم‌هایی است که علیه یک کشور اعمال می‌شود و بیشتر از این، کاری از غربی‌ها برنمی‌آید؛ یعنی فعال‌سازی مکانیزم ماشه، هیچ تبعات منفی جدیدی برای ایران به همراه ندارد و صرفا یک حرکت سیاسی محسوب می‌شود. 

وی با بیان این که اروپایی‌ها می‌خواهند با فعال‌سازی مکانیزم ماشه، خودی نشان دهند، اظهار داشت: با توجه به این که آمریکایی‌ها در مذاکرات اخیر با ایران، اروپایی‌ها را کنار گذاشتند، کشورهای اروپایی اکنون دست‌وپا می‌زنند که جایی برای خودشان در این مذاکرات باز کنند. به همین دلیل است که تهدیدهایی نظیر فعال‌سازی مکانیزم ماشه علیه ایران را مطرح می‌کنند. 

118186_229

اروپایی‌ها به دنبال راه انداختن جنگ جدیدی علیه ایران نیستند 

نماینده شهرستان‌های ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که نباید از قرار گرفتن ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل هراس داشته باشیم، عنوان کرد: اولا موضوع مکانیزم ماشه بحث تشدید تحریم‌ها است و با این اتفاق، ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار نمی‌گیرد. ثانیا اگر هم چنین اتفاقی رخ دهد، شرایط جنگی بدتری از آنچه در جنگ ۱۲ روزه رخ داد، پیش نمی‌آید. در همین جنگ اخیر، علاوه بر آمریکا و رژیم صهیونیستی، عملا همین سه کشور اروپایی نیز در نبرد علیه ایران مشارکت داشتند، ولی ما پاسخ دشمن را دادیم تا جایی که خودشان درخواست آتش‌بس را مطرح کردند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اروپایی‌ها به دنبال راه انداختن جنگ جدیدی علیه ایران نیستند، زیرا همین حالا سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه هر سه در وضعیت متزلزلی قرار دارند و خودشان هم از خودشان اراده‌ای ندارند، بلکه کاملا تابع آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هستند. بنابراین با فعال‌سازی مکانیسم ماشه، عملا فقط تحریم‌های اروپا علیه کشورمان تشدید می‌شود، ولی شرایط بین‌المللی نسبت به ایران تغییری نمی‌کند. 

13961122000654_Test_PhotoJ

وی در پایان تصریح کرد: تشدید تحریم‌های اروپا بر اثر فعال‌سازی مکانیزم ماشه علیه ایران، عملا فقط می‌تواند شوک روانی به بازارها وارد کند و تاثیری واقعی بر اقتصاد کشورمان نخواهد داشت. همین حالا ایران در نقطه اوج تحریم‌ها قرار گرفته است و البته ما همواره می‌توانیم از تحریم‌ها به عنوان یک فرصت استفاده کنیم، کما این که در سال‌های گذشته این کار را انجام داده‌ایم و اکنون هم همین کار را انجام می‌دهیم. 

منبع: دیده‌بان ایران 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر