کد خبر: 231372
A

کوهکن: در حال حاضر جلیلی طرح استیضاح پزشکیان را نه درست می‌داند و نه صحیح

کوهکن با اشاره به طرح عدم کفایت سیاسی پزشکیان گفت: به حکم منطق، مراعات مصالح کشور و مصلحت مردم، و در نظر گرفتن شرایط داخلی و خارجی، و همچنین حمایتی که مردم کردند و هزینه‌هایی که دادند، اقتضا می‌کند در شرایط موجود وارد این بحث‌ها نشویم.

کوهکن: در حال حاضر جلیلی طرح استیضاح پزشکیان را نه درست می‌داند و نه صحیح

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛تندروهایی که پیش از حمله اسرائیل به ایران با ارسال پیامک هایی برای سیاسیون به دنبال استیضاح مسعود پزشکیان، رئیس جمهور بودند، حالا پس از دیدار رئیس جمهور با الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، به دنبال طرح عدم کفایت سیاسی او هستند. اما چه کسانی پشت پرده این ماجرا هستند؟

 علی مطهری، نماینده ادوار مجلس با اشاره به طرح استیضاح پزشکیان از سوی مخالفان دولت به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «این‌ها تندروی است. ممکن است انتقاداتی به آن مصاحبه ایشان با مجری آمریکایی وجود داشته باشد و انتظار داشته باشند که قاطع تر و تندتر صحبت کنند. ولی خود این موضوع هم با آقای رئیس جمهور قابل گفتگو است.»

اما محسن کوهکن، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت و گویی درباره این ماجرا بیان کرد: «من جزو منتقدان آقای پزشکیان هستم و به او رأی ندادم، اما انصاف حکم می‌کند بگویم که آقای پزشکیان، فارغ از انتقاداتی که گاهی نسبت به برخی موضع‌گیری‌ها و سیاست‌های او وجود دارد، اگر آخرین اقدامات دولت را به‌ویژه در شرایط خاص ۱۲ روزه بررسی کنیم، کمابیش شاهد بودم که از صدر تا ذیل، بسیار زحمت کشیدند، حضور پیدا کردند، وقت گذاشتند و تلاش کردند. قدیمی‌ها همیشه می‌گفتند که زکات یک تخم‌مرغ، یک پنبه‌دانه است، نه یک شتر!»

وی تاکید کرد: «با شناختی که از آقای جلیلی دارم، قطعاً و یقیناً حتی خود ایشان هم در چنین شرایطی این کار را نه درست می‌داند و نه صحیح.»

مشروح گفت و گوی محسن کوهن، فعال سیاسی اصولگرا را در ادامه می خوانید؛

****************

* آقای کوهکن! با توجه به آنکه در شرایط خاصی به سر می‌بریم، اخیرا طرح عدم کفایت سیاسی پزشکیان و استیضاح رئیس‌جمهور از سوی برخی از افراد مطرح شده است. تحلیل شما از این ماجرا چیست؟

ما در مواردی به حق قانونی یک دستگاه یا یک قوه اعتراض داریم و می‌توانیم بگوییم از این حق قانونی استفاده نکنند. الان بحث ما این نیست. ما در جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی تفکیک قوا داریم؛ استقلال و تفکیک قوا. وظایف جدا هستند و در وظایف یکدیگر دخالت نمی‌کنند، جز در مواردی که قانون مشخص کرده است.

آنچه مسلم است، مجلس شورای اسلامی از حق و حقوقی مثل تذکر، سؤال، استیضاح برای وزرا و اعلام عدم کفایت سیاسی برخوردار است و این یک حق قانونی است. اما آیا ما از هر حق قانونی، در هر زمان و شرایطی بلافاصله استفاده می‌کنیم؟

برای وزرا، روند از تذکر شروع می‌شود، سپس نوبت سؤال است، و در نهایت استیضاح؛ قانون‌گذار چرا این مسیر را در سه مرحله یا سه پله دیده است؟ دلیلش چیست؟ هدف از این ترتیب، اعمال اختیارات نظارتی است تا امور در چارچوب صحیح خود انجام شود. وقتی شما یکباره بخواهید از مرحله آخر شروع کنید و سراغ پله آخر بروید، این خود جای سؤال دارد. این اقدام از نظر واقعیت‌های اجرایی، بدون اینکه به تفکیک قوا و استقلال قوا آسیب نزند، پسندیده نیست.

جزو منتقدان آقای پزشکیان هستم و به او رأی ندادم اما...

نکته دوم اینکه در شرایطی هستیم که همه بر آن اتفاق نظر دارند. جنگ ۱۲ روزه تحمیلی باعث شد حتی کسانی که مخالفت‌هایی با جمهوری اسلامی داشتند، ابراز کنند که شرایط به‌گونه‌ای است که صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها مستقیماً به موجودیت کشور و ایران آمده‌اند. ابایی هم از گفتن و برگشتن نداشتند و اعلام کردند که با تمام توان خواهند ایستاد. اگر همه شرایط موجود ایران را در نظر بگیریم، حتی طرح چنین موضوعی درست نیست؛ یعنی حتی اگر چنین اقدامی انجام نشود، فقط مطرح کردن آن هم کار درستی نیست.

من جزو منتقدان آقای پزشکیان هستم و به او رأی ندادم، اما انصاف حکم می‌کند بگویم که آقای پزشکیان، فارغ از انتقاداتی که گاهی نسبت به برخی موضع‌گیری‌ها و سیاست‌های او وجود دارد، اگر آخرین اقدامات دولت را به‌ویژه در شرایط خاص ۱۲ روزه بررسی کنیم، کمابیش شاهد بودم که از صدر تا ذیل، بسیار زحمت کشیدند، حضور پیدا کردند، وقت گذاشتند و تلاش کردند. قدیمی‌ها همیشه می‌گفتند که زکات یک تخم‌مرغ، یک پنبه‌دانه است، نه یک شتر!

لذا به حکم منطق، مراعات مصالح کشور و مصلحت مردم، و در نظر گرفتن شرایط داخلی و خارجی، و همچنین حمایتی که مردم کردند و هزینه‌هایی که دادند، اقتضا می‌کند در شرایط موجود وارد این بحث‌ها نشویم.

مخالفت جریان های سیاسی با طرح عدم کفایت سیاسی پزشکیان

* اتاق فکر اقدامات علیه دولت و طرح عدم کفایت سیاسی پزشکیان از سوی چه کسانی تشکیل می‌شود؟

من چنین اعتقادی ندارم که این مسئله یک کار سازمان‌دهی‌شده از سوی یک گروه یا جناح خاص باشد. این را بیشتر از جنس تراوشات فکری افرادی می‌دانم که ممکن است وابستگی‌هایی به جریانات مختلف داشته باشند. اما هر سمت، بنابر دلایلی که برای خودشان دارند، وارد این بحث شده‌اند. جریاناتی که در کشور هستند مشخص‌اند؛ شما جریانات اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و میانه‌رو را دارید. من نشنیده‌ام که این سه جریان به صورت رسمی یا جریانی وارد این بحث شده باشند. در واقع در همین سه جریان، مخالفان جدی برای طرح این مسئله وجود دارد، و این ثابت می‌کند که این یک حرکت جناحی و سیاسی سازمان‌یافته نیست.

سعید جلیلی هم در چنین شرایطی طرح استیضاح پزشکیان را نه درست می‌داند و نه صحیح

* برخی از سیاسیون بر این باورند که یاران سعید جلیلی پشت این ماجرا هستند، آیا این ادعا را قبول دارید؟

من کمابیش با بخشی از این افراد آشنا هستم. اینکه بگوییم ستادها فعال هستند، چنین استنباطی ندارم، اما اینکه بگوییم در میان آن‌ها افرادی هستند که چنین تفکری دارند، آن را منکر نمی‌شوم. با شناختی که از آقای جلیلی دارم، قطعاً و یقیناً حتی خود ایشان هم در چنین شرایطی این کار را نه درست می‌داند و نه صحیح. اینکه برخی افراد که در انتخابات با او بودند چنین دیدگاهی داشته باشند، رد نمی‌کنم، اما اینکه به‌صورت جریانی وارد ماجرا شده باشند را قبول ندارم.

 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر