کد خبر: 232176
A

امام جمعه قم: مذاکره ابزاری فریبنده برای تحقق اهداف شوم آمریکاست

آیت‌الله اعرافی: اقدامات و مواضع آمریکا و اروپا در مذاکرات نشان داد که مذاکره تنها ابزاری فریبنده برای تحقق اهداف استعماری و شوم آن‌هاست.

امام جمعه قم: مذاکره ابزاری فریبنده برای تحقق اهداف شوم آمریکاست

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه قم که در مصلای قدس این شهر برگزار شد، با اشاره به فرا رسیدن سالروز نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به امامت مرحوم آیت‌الله طالقانی، این آئین عبادی را نماد تلفیق دین، اجتماع و سیاست در منظومه فکری انقلاب دانست.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ اعرافی با بیان اینکه تقوای الهی ابعادی گسترده در روح، روان و حیات انسانی دارد، اظهار کرد: تقوا باید در ساحت‌های مختلف زندگی فردی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تجلی یابد و آموزه‌های الهی باید چراغ راه انسان در تمام عرصه‌های حیات از جمله سیاست و حکمرانی باشد.

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه با استناد به روایات شیعی، از روز جمعه به عنوان برترین روز هفته یاد کرد و افزود: در متون دینی نزدیک به ۴۰۰ روایت درباره فضیلت روز جمعه نقل شده است که حاکی از جایگاه ممتاز این روز در تقرب به درگاه الهی است.

وی ادامه داد: روز جمعه، روز ظهور امام عصر (عج) و گشایش درهای رحمت الهی است که فرصتی بی‌بدیل برای تعالی معنوی انسان فراهم می‌آورد و در این میان، نماز جمعه به عنوان نهاد عبادی و اجتماعی اسلام، نقش محوری ایفا می‌کند.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به بیش از ۲۵۰ روایت در منابع شیعه پیرامون نماز جمعه، این آئین عبادی را واجد چند کارکرد مهم دانست و گفت: نخست، کارکرد عبادی نماز جمعه است که آن را به پله‌ای برای تقرب الهی بدل می‌سازد؛ دوم، جنبه اخلاقی و معنوی آن است که به پالایش روح و تهذیب نفس می‌انجامد؛ سوم، نقش فرهنگی و اجتماعی این آئین در ارتقا سطح معرفتی جامعه و در نهایت، کارکرد سیاسی نماز جمعه است که آن را به عرصه‌ای برای نقش‌آفرینی امت اسلامی بدل می‌سازد.

امام جمعه قم به تحولات منطقه‌ای و جهانی به‌ویژه در ارتباط با جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی پرداخت و با اشاره به تحولات دو سال گذشته، به تبیین هشت دستاورد مهم مقاومت در این کارزار پرداخت.

وی نخستین دستاورد را افشای ماهیت واقعی صهیونیسم و پرده‌برداری از باطن خبیث رژیم صهیونیستی دانست و افزود: جنایات غزه چهره واقعی اسرائیل را به عنوان یک رژیم خون‌ریز و ناقض تمام ارزش‌های انسانی برملا ساخت و آن را به اردوگاهی امنیتی در خدمت قدرت‌های شیطانی بدل کرد.

آیت‌الله اعرافی دومین دستاورد را آشکار شدن واقعیت دولت آمریکا و کشورهای اروپایی عنوان کرد و گفت: اقدامات و مواضع آن‌ها نشان داد که مذاکره تنها ابزاری فریبنده برای تحقق اهداف استعماری و شوم آن‌هاست.

وی سومین دستاورد را بی‌خاصیتی نهادهای بین‌المللی در مواجهه با جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه عنوان کرد و افزود: این نهادها علیرغم اذعان به وقوع نسل‌کشی، هیچ اقدام مؤثری در حمایت از مردم مظلوم فلسطین انجام نداده‌اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری چهارمین دستاورد را برملا شدن بی‌کفایتی دولت‌های مدعی اسلام در برابر جنایات اسرائیل عنوان کرد و هشدار داد: سکوت این دولت‌ها آنان را نیز در آینده‌ای نه‌چندان دور گرفتار خواهد ساخت.

وی دلاوری محور مقاومت به‌ویژه یمن در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی را پنجمین دستاورد این تحولات خواند و افزود: ششمین دستاورد، تجلی اقتدار جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و مردمی است که در سایه رهبری شجاعانه، ملت بصیر و توان دفاعی کشور تحقق یافته است.

 

آیت‌الله اعرافی توجه جهانی به جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را هفتمین دستاورد خواند و تصریح کرد: این تحولات باعث شد جهانیان درک دقیق‌تری از قدرت و جایگاه ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی پیدا کنند.

وی در ادامه ایجاد فرصت‌های بزرگ تمدنی و تاریخی برای امت اسلامی را به عنوان هشتمین دستاورد این مقاومت ارزیابی کرد و اظهار داشت: از آغاز نهضت در سال ۴۲ تا دفاع مقدس ۱۲ روزه، مقاطع مهمی چون پیروزی انقلاب در بهمن ۵۷، پایان جنگ تحمیلی در سال ۶۷، حوادث خرداد و تیر ۱۴۰۴، همگی فرصتی برای تکیه بر علم، دانش، خوداتکایی و پیشرفت تمدنی ملت ایران بوده‌اند.

آیت‌الله اعرافی با ابراز نگرانی از وضعیت اسفبار مردم غزه گفت: کودکان بی‌دفاع این سرزمین، با لب‌های تشنه و تن‌های خسته در خرابه‌ها چشم به راه نجات‌اند.

وی افزود: آیا دنیا عاشورای امروز فلسطین و غزه را می‌بیند؟ آمریکا، اسرائیل، نهادهای بین‌المللی، دولت‌های عربی و غول‌های رسانه‌ای همگی در برابر این جنایات مسئول‌اند.

امام جمعه قم تأکید کرد: علما همواره نسبت به مسئله فلسطین موضع روشن داشته‌اند و امروز نیز بر عهده همه مسلمانان است که در برابر ظلم سکوت نکنند. وی خطاب به حاکمان عرب گفت: اگر امروز سکوت کنید، فردا نوبت شما خواهد بود؛ اما یمن، محور مقاومت و ملت ایران ایستاده‌اند و با فریاد «هیهات من‌الذله» در برابر ظلم مقاومت خواهند کرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر