اخبار ضد و نقیض درباره «جنگ» یا «مذاکره» در رسانه‌های آمریکایی/ رویترز و آکسیوس: مذاکره می‌شود/ وال استریت ژورنال: جنگ می‌شود/ فاکس نیوز: توپ در زمین ایران است

براساس گزارش دیده‌بان ایران، در ساعات اخیر، رسانه‌های آمریکایی گزارش‌های ضد و نقیضی را درباره احتمال حمله آمریکا به ایران طی چند روز آینده یا دیدار عراقچی و ویتکاف در روز جمعه، منتشر کرده‌اند؛ به نحوی که خبرگزاری رویترز و پایگاه خبری آکسیوس از احتمال دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در روز جمعه در ترکیه نوشته‌اند، اما نشریه وال استریت ژورنال نوشته است که مشاوران امنیتی ترامپ طبق دستور او، در حال بررسی سناریوهایی برای وارد کردن «ضربه‌ای سریع و قاطع» به ایران هستند. همچنین شبکه خبری فاکس نیوز، سخنان سفیر آمریکا در ناتو را بازتاب داده که به گفته او، «اکنون توپ در زمین ایران است.»

اخبار ضد و نقیض درباره «جنگ» یا «مذاکره» در رسانه‌های آمریکایی/ رویترز و آکسیوس: مذاکره می‌شود/ وال استریت ژورنال: جنگ می‌شود/ فاکس نیوز: توپ در زمین ایران است

به گزارش خبرنگار دیده‌بان ایران، در حالی که تنش میان ایران و آمریکا در روزهای اخیر بالا گرفته است، در ساعات گذشته امروز (دوشنبه) برخی رسانه‌های آمریکایی از احتمال برگزاری دیداری میان عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در روز جمعه در ترکیه خبر داده‌اند و برخی دیگر، گزینه حمله نظامی ایالات متحده به ایران را محتمل‌تر دانسته‌اند. 

در همین راستا خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده است که قرار است این گفت‌وگوی میان عراقچی و ویتکاف، روز جمعه در استانبول و برای بررسی مسیرهای احتمالی توافق هسته‌ای انجام شود. همزمان، پایگاه خبری آکسیوس نیز در گزارشی جداگانه نوشته است که احتمال دیدار عراقچی و ویتکاف در شرایطی مطرح می‌شود که آمریکا سطح آمادگی نظامی خود در منطقه را افزایش داده و همزمان مسیر دیپلماسی را باز نگه داشته است.

در کنار این تحولات دیپلماتیک، برخی گزارش‌ها در رسانه‌های آمریکایی از جمله وال استریت ژورنال، حاکی از آن است که مشاوران امنیتی دونالد ترامپ طبق دستور رئیس‌جمهور آمریکا، در حال بررسی سناریوهایی برای وارد کردن «ضربه‌ای سریع و قاطع» به ایران در صورت شکست مذاکرات هستند. این گزارش‌ها تأکید دارند که بحث‌ها در سطح گزینه‌های احتمالی مطرح است و هنوز تصمیم رسمی اعلام نشده است.

شبکه خبری جمهوری‌خواه فاکس نیوز که نزدیک به تیم رسانه‌ای ترامپ است نیز در چند ساعت گذشته در این زمینه، اظهارات سفیر آمریکا در ناتو را مطرح کرده است که به گفته او، «اکنون توپ در زمین ایران است.» این شبکه نوشته است که ترامپ تأیید کرده است که «مذاکرات با تهران در جریان است.» در گزارش فاکس نیوز آمده که «تلاش آمریکا برای پیشبرد گفت‌وگوها در حالی که انجام می‌شود که ناوگان دریایی ایالات متحده در خاورمیانه مستقر شده است.»

در مجموع، گزارش‌های منتشرشده طی ساعات اخیر نشان می‌دهد که آمریکا به‌طور همزمان دو مسیر «مذاکره» و «فشار نظامی» را دنبال می‌کند؛ مسیری که می‌تواند سرنوشت تنش میان ایران و آمریکا را در روزهای آتی تعیین کند.

منبع: دیده‌بان ایران

ارسال نظر