در گفت گو با دیده بان ایران مطرح شد؛

محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی: باید پاسخ حمله آمریکا به کشتی های ما در تنگه هرمز داده شود؛ آمریکا آتش بس را نقض کرده/ هر اسیر آمریکایی را بگیریم قصاص خواهیم کرد/ نسبت به توافق با آمریکا خوش بین نیستم؛ هر توافق و آتش بسی پایدار نیست

محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اقدام جمهوری اسلامی در مقابل ادامه محاصره دریایی آمریکا، به دیده بان ایران گفت: «در حال حاضر تنگه هرمز را بسته است و هرگونه تعرضی هم انجام بشود متقابلاً پاسخ می‌دهد. شرط باز شدن تنگه هرمز رفع محاصره دریایی و پرداخت عوارض و غرامت جنگ است. از نظر ما الان این محاصره، محاصره بی‌معنایی است و خود را مقید به این محاصره نمی‌دانیم. به همین دلیل کشتی‌های ما دارند عبور می‌کنند و به این محاصره بی‌اعتنا هستند. در پاسخ به حمله آمریکا به کشتی های خود ما هم باید پاسخ دهیم آمریکا آتش بس را نقض کرده است. در حقیقت این محاصره را چون قبول نداریم و تردد کشتی‌های ما در آبراه‌های بین‌المللی الان دارد انجام می‌شود. اعلام هم کردیم که اگر تعرضی انجام بشود، متقابلاً پاسخی خواهیم داد.»

محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی: باید پاسخ حمله آمریکا به کشتی های ما در تنگه هرمز داده شود؛ آمریکا آتش بس را نقض کرده/ هر اسیر آمریکایی را بگیریم قصاص خواهیم کرد/ نسبت به توافق با آمریکا خوش بین نیستم؛ هر توافق و آتش بسی پایدار نیست

دیده‌بان ایران؛ «ایران تمام موارد توافق را پذیرفته است.» این اظهارنظر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست. اما پس از این اظهارنظرها جمهوری اسلامی بار دیگر تنگه هرمز را بست. با این حال همه منتظر نتیجه مذاکرات روز دوشنبه آمریکا و جمهوری اسلامی هستند. نتیجه‌ای که یا به جنگ مجدد ختم می‌شود یا به ثبات و صلحی نسبی و تکلیف شرایط «نه جنگ، نه صلح» مشخص می‌شود. از سوی دیگر اما کف خیابان مطالبه چیز دیگری است؛ «پاسخ قاطع به آمریکا و اسرائیل به عنوان عوامل ترور آیت‌الله خامنه‌ای.» که مسلما این مطالبه با توافق به دست نمی‌آید. از سوی دیگر مجلس هم درصدد تصویب طرحی برای «اخذ عوارض از کشتی‌های در حال عبور از تنگه هرمز» هستند.

دیده بان ایران درباره وضعیت تنگه هرمز، آتش بس، مذاکرات ایران و آمریکا با محمدرضا محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم گفت و گویی انجام داده که مشروح آن را در ذیل می خوانیم. 

icana-409914

ما هیچ وقعی به حرف‌های ترامپ نمی‌گذاریم

محمدرضا محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در واکنش به اظهارات ترامپ مبنی بر این که ایران تمام موارد توافق را پذیرفته و آمریکا اورانیوم را با تجهیزات سریع می‌بریم، به دیده‌بان ایران گفت: «ما هیچ وقعی به حرف‌های ترامپ نمی‌گذاریم، نه تنها ما بلکه همه دنیا فهمیده‌اند که اظهارات ایشان بر مبنای عقلانیت نیست و به هر حال در توهمات خود پیش می‌رود و هر لحظه یک صحبتی می‌کند. آنچه که از اظهارات ایشان برمی‌آید، این است که در صدد این هستند که افکار عمومی جامعه را در راستای اهداف مخرب مهندسی کنند و مردم باید در جریان باشند که اظهارات ترامپ صرفاً برنامه‌ای است برای مهندسی افکار عمومی در جهت منویاتی که ترامپ، همراهانش و مشاورینش دارند.»

تنگه تا انصراف ترامپ از اقداماتش بسته می‌ماند

او افزود: «قرار نیست که پیشنهادات آمریکا مورد توجه قرار بگیرد و یا به خواسته‌هایشان عمل بشود. ما مباحث و نظرات خود را مطرح کردیم و این آمریکاست که باید تصمیم بگیرد که آیا قبول دارد یا ندارد. فعلاً هم که بر مبنای آنچه از ابتدا گفته شد، تنگه هرمز بسته است و دارد مدیریت می‌شود. در حال حاضر ترامپ حریمی را برای ورود و خروج کشتی‌ها مشخص کرده، طبیعتاً ما بیشتر اصرار داریم که بتوانیم از طریق بسته شدن کامل تنگه، او را از این اقداماتی که الان دارد انجام می‌دهد منصرف بکنیم و بر مبنای همان پیشنهاداتی که داشتیم،  پیش برویم.»

تعرض به کشتی‌های ما با پاسخ متقابل روبرو می‌شود

این نماینده مجلس درباره پاسخ جمهوری اسلامی به محاصره دریایی آمریکا، تاکید کرد: «یکی از راهکارهای حتما پاسخ متقابل است. یعنی اگر تعرضی به کشتی‌های ما  شود، یقیناً پاسخ متقابل در وقت انجام می‌شود. بنابراین پاسخ ما در صورت تعرض حتما متقابل و جدی خواهد بود.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: «برای پیشگیری نیز تنگه را کلاً بستیم تا کشورهای دنیا بر آمریکا فشار وارد کند و به جای آن که از ایران بخواهد که مثلاً تنگه را باز کند، از آمریکا بخواهند که دست از این کار بردارد.»

محسنی ثانی با اشاره به کشورهای عربی، بیان کرد: «این پاسخ شامل همه‌چیز می‌شود. این تعرض جمهوری اسلامی به ناوهای آمریکا انجام می‌شود. علاوه بر آن؛ شامل کشتی‌های کشورهایی می‎شود که به عنوان پشتیبان و حامی آمریکا هستند.»

انتقام خون رهبری با هیچ چیز مبادله نمی‌شود

او با اشاره به این که پاسخ به ترور رهبری جای خود هست، گفت: «انتقام خون رهبری را طبیعتاً با هیچ چیزی مبادله و معاوضه کرد، منتها آنچه که الان در دستور داریم؛ جبران خسارت است که باید به نتیجه برسد. علاوه بر خسارت‌های مادی و معنوی، تنگه هرمز هم وجود دارد که باید در یک رژیم مدیریتی جدیدی قرار بگیرد. به اضافه اینکه طبیعی است هر آنچه را که او {آمریکا} در راستای انرژی اتمی و ژرفا می‌خواست، برآورده نمی‌شود و ما کماکان در این دستاوردهای خود با قوت و قدرت پیش می‌رویم.»

در همه تنگه‌های دنیا عوارض عبور اخذ می‌شود

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اخذ غرامت و خسارت با اخذ عوارض از تنگه هرمز جدای از هم هستند، تاکید کرد: «عوارضی که از عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز باید اخذ شود بر مبنای حق کشور است. در تمام تنگه‌های دنیا هم این عوارض اخذ می‌شود. این می‌شود یکی از آنها. طبیعتاً عبور کشتی‌ها از تنگه از نظر ترافیکی، از نظر ایمنی، از نظر محیط زیستی، از نظر راهبری در این کشتی‌ها نیاز به مدیریتی دارد، به ویژه اینکه در حال حاضر کشتی‌ها باید قسمت آبی ایران عبور کنند. این حق ترانزیتی است که قانون آن را مشخص کرده، در همه جای دنیا اخذ می‌شود، بنابراین باید این عوارض گرفته شود.

محمدرضا-محسنی_ثانی

توافق را در دسترس نمی‌بینم

محسنی ثانی درباره نتیجه مذاکرات و اینکه توافقی انجام می‌شود یا خیر؟ به دیده بان ایران گفت: «خیر. توافق را خیلی در دسترس نمی‌بینم و اگر هم انجام بشود خیلی پایدار نمی‌بینم. بنابراین ما باید بر مبنای منافع خود کماکان اصرار داشته باشیم و این راه را دنبال کنیم که آنچه را که در راستای منافع خود است را  کاملاً با قاطعیت و با توان، قوت و قدرت رزمندگانمان به پیش ببریم.»

او در پاسخ به این سوال که چرا توافق احتمالی جمهوری اسلامی و آمریکا پایدار نمی‌ماند؟ تاکید کرد: «ما هیچ‌گونه پایبندی به تعهدات توسط آمریکا را سراغ نداریم. یعنی هرگونه تعهدی و توافقی که آمریکا در سطوح مختلف و مجامع مختلف بین‌المللی انجام داده، بعد از مدتی ملغی، پاره یا بی‌اعتبار کرده و از هر خط قرمزی عبور کرده است. بنابراین از این بابت که آمریکا هیچ‌گونه تعهدی و پایبندی به هیچ اصلی از قوانین و هنجارهای بین‌المللی ندارد، نمی‌توانیم بر استمرار تعهدات و قراردادها و توافقاتی که با او انجام می‌گیرد اطمینان داشته باشیم. ... انجام بگیرد اطمینانی داشته باشیم.»

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که جمهوری اسلامی به توافق خود پایبند می‌ماند؟ گفت: «ما در برجام همین کار را کردیم و سازمان بین‌المللی انرژی اتمی هم این موضوع را تأیید کرد. حداقل ۱۵ بار تایید شد که «ایران به تمامی تعهدات خودش پایبند بوده است.» علاوه بر آن پایبندی به تعهداتمان جزو آموزه‌های شرعی و دینی و فقهی ماست که طبیعتاً انجام گرفته و انجام می‌شود.»

تمام مقاومت به یک مشت علیه آمریکا تبدیل شده است

محسنی ثانی درباره اقدام نیروهای مقاومت و جمهوری اسلامی به ترور رهبری، بیان کرد: «در حال حاضر نیروهای مقاومت دارای یک اتاق فرمان و یک برنامه‌ریزی است و در یک نگاه و سمت‌ و سو قرار دارند. در حقیقت الان مقاومت به یک مجموعه، یک مشت و یک قدرت علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. به همین دلیل است که در آتش‌بس موضوع لبنان، یمن، حشدالشعبی و عراق هم مطرح می‌شود. یعنی برای هر مجموعه مقاومت بحث می‌کنیم. طبیعتاً الان بین ما و مجموعه مقاومت در گروه‌های مختلف، همبستگی و پیوندی ایجاد شده که همه با یک نوع عزم، اراده و هدف داریم پیش می‌رویم. بنابراین پاسخ و اقدام مقاومت با جمهوری اسلامی یکسان خواهد بود. طبیعتا در توافق تکلیف این ترور هم مشخص می‌شود.»

تنگه هرمز

محاصره دریایی آمریکا بی‌معناست

او با اشاره به زیر پاگذاشتن آتش بس لبنان توسط ارتش اسرائیل و پاسخ به حمله اسرائیل،  به دیده بان ایران گفت: «حتماً اگر پایبندی به آتش‌بسی که تعهد کرده وجود نداشته باشد، حتماً باید پاسخ ایران را هم ببیند.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اقدام جمهوری اسلامی در مقابل ادامه محاصره دریایی آمریکا، گفت: «در حال حاضر تنگه هرمز را بسته است و هرگونه تعرضی هم انجام بشود متقابلاً پاسخ می‌دهد.شرط باز شدن تنگه هرمز رفع محاصره دریایی و پرداخت عوارض و غرامت جنگ است. از نظر ما الان این محاصره، محاصره بی‌معنایی است و خود را مقید به این محاصره نمی‌دانیم. به همین دلیل کشتی‌های ما دارند عبور می‌کنند و به این محاصره بی‌اعتنا هستند. در پاسخ به حمله آمریکا به کشتی های خود ما هم باید پاسخ دهیم آمریکا آتش بس را نقض کرده است.  در حقیقت این محاصره را چون قبول نداریم و تردد کشتی‌های ما در آبراه‌های بین‌المللی الان دارد انجام می‌شود. اعلام هم کردیم که اگر تعرضی انجام بشود، متقابلاً پاسخی خواهیم داد.»

تنگه هرمز

آمریکا در حمله زمینی با شکست مفتضاحانه روبرو شد

محسنی ثانی با اشاره به احتمال حمله زمینی آمریکا به ایران، تاکید کرد: «این حمله زمینی بهترین فرصت برای ما است، چون مزیت و برتری بیشتر ما در جنگ زمینی است. همان‌طور که در یک اشل بسیار کوچکی انجام داد و از آن به عنوان یک عملیات که بسیار قهرمانانه و بزرگی یاد کرد اما در همان بدو با شکست مفتضحانه روبرو شد و باز هم برای چندمین بار این برنامه‌ آمریکا در این راستا به شکست منجر شد. اگر آمریکا وارد  جنگ زمینی شود یقیناً می‌توانیم یک شکست بسیار سنگین را برای رژیم آمریکا یادآوری کنیم.»

او درباره اسیر کردن نیروهای آمریکایی برای گرفتن غرامت و خسارات جنگ، گفت: «طبیعتا در جنگ تلفات جانی، اسارت هست و تخریب وجود دارد. من فکر نمی‌کنم هر تعداد اسیر هم که گرفته باشیم و یا در آینده بگیریم، جبران خسارت‌های به ویژه انسانی ما را جبران کند. بنابراین ما باید در این خصوص باید دنبال خون در مقابل خون باشیم و در همان ترازی که انجام گرفته شود. درست است که هیچ یک از آنها همسایه و هم‌ترازی با شهدای ما ندارند اما باید قصاص را در اینباره دنبال کنیم.»

منبع: سایت دیده بان ایران 

ارسال نظر