رونمایی از تمبر منشور حقوق شهروندی توسط دستیار ویژه رئیس جمهوری در استان قم
از تمبر منشور حقوق شهروندی توسط دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی در استان قم رونمایی شد.

شهیندخت مولاوردی در «همایش حقوق شهروندی در نظام اداری» که پیش از ظهر امروز در تالار معصومیه فرمانداری قم برگزار شد، طی سخنانی با بیان این که برخی حقوق شهروندی را وارداتی و تشریفاتی می دانند اظهار داشت: حقوق شهروندی وارداتی نیست، چراکه در اصول دینی بر تکریم شهروندان و حقوق آنان تاکید شده است.
وی با اشاره به داوری بعضی افراد با ذهنیت سیاسی در رابطه با تلاش برای احقاق حقوق شهروندان از جمله اقلیت های دینی و قومی افزود: این امر یکی از چالش های اجرای منشور حقوق شهروندی در کشور است.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی به برخی چالش های پیش روی اجرای این منشور اشاره کرد و ادامه داد: با ابلاغ منشور حقوق شهروندی، توقعات در سطح کشور بالا رفته و همین مسئله موجب شده تا با چالش محدودیت زمانی برای اجرای این منشور مواجه شویم.
مولاوردی با اشاره به گزارش سالانه رئیس جمهوری از روند اجرای حقوق شهروندی بر اساس منشور حقوق بشر افزود: 28 آذرماه جاری، 10 تن از اعضای هیات دولت، گزارش عملکرد خود را در راستای اجرای منشور حقوق شهروندی به ملت ایران اعلام می کنند و گزارش ملی مکتوب آن نیز جهت داوری افکار عمومی برای نقد و بررسی در هفته جاری منتشر می شود.
دستیار ویژه رئیس جمهوری با بیان اینکه قرار نیست این منشور به لایجه تبدیل شود ادامه داد: همه ی بندهای منشور حقوق شهروندی در قوانین کشور و قانون اساسی وجود داشته است و به همین دلیل لایحه ای در این زمینه تدوین نخواهد شد.
مولاوردی در بخش دیگری از سخنان خود شهروند پرسش گر را نیاز مبرم کشور دانست و ابراز داشت: جوامع امروزی نیازمند حفظ نظم عمومی و احترام به حقوق دیگران هستند و لازمه تحقق این مهم صیانت از حقوق ذاتی انسان هاست.
وی با اشاره به نقش حوزه های علمیه، تشکل های مردمی و دانشگاه ها در اجرای حقوق شهروندی گفت: باید از ظرفیت های اساسی حوزه های عملیه و دانشگاه ها درحوزه های نظری و عملی برای تحقق اهداف حقوق شهروندی استفاده کرد.
مولاوردی، منشور حقوق شهروندی را به کارگیری اخلاق اسلامی و اداری برای خدمات رسانی به مردم و ایجاد مبانی و مستندات محکم برای ارتقای حقوق شهروندی در کشور دانست و گفت: شاخص هایی از جمله مشارکت محوری، پاسخگویی، انعطاف پذیری، انصاف، حاکمیت قانون و رفاه محوری از جمله شاخص هایی است که در منشور حقوق شهروندی به آن پرداخته شده است.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی؛ رفع تبعیض، ایجاد نظام اداری پاسخگو و کارآمد برای ارتقای حقوق شهروندی و تسریع در اهداف سند نظام اداری کشور را از جمله اهداف مهم منشور حقوق شهروندی برشمرد و گفت: با ابلاغ منشور حقوق شهروندی توسط ریاست جمهوری، شاخصه هایی برای ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی تدوین شده که بر اساس آن معیاری برای سنجش رضایتمندی از کارکرد اداره ها ارزیابی می شود.
وی با بیان اینکه تاکید ریاست جمهوری بر اجرای این منشور و رفع چالش های آن است، ادامه داد: تا امروز 17 دستگاه و 11 استان گزارش عملکرد یکساله خود را برای اجرای حقوق شهروندی اعلام کرده اند که امیدواریم تا هفته جاری تمام دستگاه ها و استان ها گزارش خود را اعلام کنند.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای پیشگیری از نقض نظام مند حقوق شهروندی در کشور گفت: آموزش، جریان سازی، ظرفیت سازی، نهاد سازی و نهادینه سازی از اقدام هایی است که برای جلوگیری از نقض نظام مند حقوق شهروندی در حال اجراست تا از این امر پیشگیری شود.
سید مهدی صادقی استاندار قم نیز آگاهی بخشی، افزایش تعهد و ارتقاء عملکرد کارگزاران دولتی و غیردولتی را از اهداف منشور حقوق شهروندی عنوان و اظهار کرد: این منشور قوانین موجود در زمینه حقوق شهروندی که هنوز در مرحله عمل ظهور نکرده اند را به شکل کارآمدی تدوین کرده است.
صادقی اجرایی شدن کامل منشور حقوق شهروندی را نشانگر نیت خیر مسئولین دانست و تصریح کرد: لازمه عمل به این منشور، اطلاع و آموزش آن به کارگزاران دولت و الزام برای پاسخگویی مسئولان در راستای اجرای آن است.
استاندار قم افزود: شکل گیری تشکل های مردم نهاد برای صیانت از حقوق شهروندان در نظام اداری کشور از اولویت های وزارت کشور است.
احد جمالی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قم نیز در این همایش با بیان اینکه در منشور حقوق شهروندی، مسئولیت راهبری و اجرای آن در سطح استان ها به استانداران واگذار شده است گفت: منشور حقوق شهروندی برگرفته از آموزه های دینی، اخلاقی و تربیتی ما است.
وی، تحقق حقوق شهروندی را نیازمند پویایی اندیشه در جامعه دانست و گفت: اگر مطالبه گری در جامعه شکل بگیرد، حرکت به سمت بلوغ اجتماعی فراهم خواهد شد.
29 آذر ماه 1395 منشور حقوق شهروندی طی مراسمی توسط ریاست جمهوری در پنج فصل و 19 ماده رونمایی و برای اجرا به استان ها و دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
در این همایش از تمبر منشور حقوق شهروندی در قم توسط خانم مولاوردی دستیار رئیس جمهوری رونمایی شد.