هشدار رهبر انقلاب؛ مراقب دشمنان نظام باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانواده شهدا با اشاره به ناآرامی های اخیر در شهرهای ایران، نسبت به هوشیاری در برابر دشمنان نظام هشدار دادند و عنوان کردند: حرف هایی دارم و در وقت آن با مردم عزیزمان سخن خواهم گفت.

** هشدار رهبری: مراقب دشمنان نظام باشید
روزنامه «ابتکار» به آن بخش از اظهارات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «حرف هایی دارم و در وقت آن با مردم عزیزمان سخن خواهم گفت» نوشت: حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هفتگی با تعدادی از خانوادههای معظم شهیدان، عزت و امنیت و پیشرفت ملت ایران را مدیون فداکاری و از جانگذشتگی شهدا دانستند و با اشاره به حوادث اخیر و تلاش دشمنان برای ضربهزدن به نظام اسلامی، گفتند که آنچه که مانع دشمن و اعمال دشمنیِ اوست، وجود روح شجاعت، فداکاری و ایمان در ملت است.
به گزارش این روزنامه، رهبر انقلاب در بخش دیگری از بیانات خود فرمودند: من در خصوص این قضایا حرفهایی دارم و در وقت آن با مردم عزیزمان سخن خواهم گفت. ملت ایران تا ابد مدیون شهیدان عزیزی است که دل از خانه و خانواده خود کندند و در مقابل دشمن خبیثی سینه سپر کردند که مورد حمایت غرب و شرق و ارتجاع منطقه بود.
روزنامه «خراسان» با برگزیدن این بخش از اظهارات رهبری مبنی بر اینکه «دشمن منتظر یک رخنه برای ضربه به ملت است» به نقل از ایشان نوشت: دشمن منتظر یک فرصت است، منتظر یک رخنه است که از این رخنه وارد بشود.شما همین قضایای این چند روز را مشاهده کنید. همه کسانی که با جمهوری اسلامی بدند، آنی که پول دارد، آنی که سیاست دارد، آنی که سلاح دارد، آنی که دستگاه امنیتی دارد، همه دست به دست روی هم می گذارند برای این که بلکه بتوانند برای نظام اسلامی و جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی مشکل درست کنند.
روزنامه های «کیهان» و «جمهوری اسلامی» هم به هشدار رهبری درباره دشمنان ایران و تلاش آنان برای ایجاد مشکل در نظام اسلامی اشاره کردند.
** اعتراض آری، اغتشاش نه
«محمدباقر نوبخت» سخنگوی دولت در نشست خبری دیروز خود به ناآرامی های اخیر واکنش نشان داد و با حمایت از نقد و اعتراض های مردمی، به مرزبندی میان اعتراض و اغتشاش پرداخت.
روزنامه «شهروند» در پوشش سخنان نوبخت، به نقل از وی عنوان کرد: میان اغتشاش با اعتراض باید تمایز قایل شد، اعتراضات تا جایی که امنیت ملی را به خطر نیندازد، میتواند ادامه داشته باشد. او به رسمیت شناختن حق اعتراض برای مردم را ازجمله سیاستهای دولت دانست و در این مورد اذعان کرد که اعتراض میتواند ذیل حقوق شهروندی تعریف شود که از طرق آن صدای آنها به گوش مسئولان برسد. نوع برخورد با معترضان هم باید در چارچوب قانون باشد. بعدا در اینباره اطلاعرسانی خواهد کرد.
به گفته نوبخت، اغتشاش با اعتراض مرزی دارد. اعتراضات تا جایی که امنیت ملی را به خطر نیندازد، میتواند ادامه داشته باشد. در برخورد با اغتشاشات هم باید در چارچوب قانون رفتار کرد. آنها که مخل امنیت ملی شوند و به اموال عمومی ضربه بزنند، از نظر قانون مجرم و محکوم هستند، به خصوص اینکه این آسیب به جان شهروندان برسد. قانون اساسی مرز اغتشاش با اعتراض را در اخلال در نظم عمومی و امنیت میداند و بر این اساس حساب اغتشاشگران با معترضان جداست.
به گزارش روزنامه «ایران» با عنوان «اعتراض آری؛ اغتشاش ممنوع»، سخنگوی دولت ضمن تأکید برحق مردم برای بیان اعتراض خود مطابق حقوق شهروندی، تمایز میان اعتراض و اغتشاش را مطابق اصول امنیت ملی ضروری خواند و گفت: با توجه به تمایز و تفاوت اعتراض و اغتشاش، دستوراتی که ما در نظر داریم، امنیت ملی و منشور حقوق شهروندی است.
ایران به نقل از نوبخت افزود: مشخص است که از کدام شهر این اختلافات شروع شد، اما الان زمان این حرفها نیست. باید کاستیها را جبران کنیم. در حال حاضر این سم مهلک است که بگوییم چه کسی آمد و چه کسی رفت. دولت هیچگاه در حریم شخصی شهروندان وارد نمیشود اما وقتی بحث امنیت مطرح میشود، زیرکانه همه چیز را زیر نظر میگیرد.
«آرمان» نیز در بازتاب سخنان نوبخت به ان بخش از اظهارات وی مبنی بر مقابله با اغتشاشات اشاره کرد و نوشت: کسانی که با اغتشاشات مقابله میکنند باید در چارچوب قانون و حدود و اختیارات این اقدام را انجام دهند. کسانی که به اموال عمومی آسیب میرسانند طبق قانون محکوم هستند، دولت بر اساس سازوکارهای قانونی در انتخابات از مردم رأی گرفت و همه نیز سلامت انتخابات را تایید کردند. دولت هم اعلام کرده است که خدمتگزار همه مردم چه کسانی که به دولت رأی دادهاند و چه کسانی که به رقیب دولت رأی دادهاند، است. دولت از آسیب دیدن نیروهای انتظامی و امنیتی و همچنین آسیب رسیدن به اغتشاشگران ناراحت بوده و متاثر و دردمند حوادث اخیر است زیرا تمام کسانی که آسیب میبینند ایرانی هستند.
** تلاش برای خروج مسکن از رکود
در سال های اخیر بازار مسکن رکود بی سابقه های را تجربه کرد. دولت های یازدهم و دوازدهم تلاش های بسیاری برای خروج مسکن از بازار رکود صورت داده اند. برخی روزنامه های امروز تازه ترین اخبار این حوزه و وضعیت رکود را مورد بررسی قرار دادند.
روزنامه «شروع» گزارش نخست خود را به «آوار رکود در بازار مسکن» اختصاص داد و نوشت: رکود بی سباقه در حوزه مسکن چند سالی است که به اوج خود رسیده است و حداقل برای تشویق جوانان به ازدواج هم شده باید تدبیری به حال و روز این چند متری دست نیافتنی کرد. نبود مسکن همواره یکی از بزرگ ترین دغدغ های جوانان برای ازدواج بوده است و البته سنگی بزرگ که باید بتوانند حداقل با رهن و اجاره قادر به برداشتنش باشند. سال هاست که مشکل مسکن مشکل نه تنها جوانان بلکه بسیاری از مردمان کشورمان است.
یک کارشناس مسکن درباره علت افزایش قیمت مسکن در بعضی نقاط پایتخت به شروع گفت: افزایش 15 درصدی قیمت و رشد 50 درصدی معاملات مسکن شهر تهران در آذرماه به دلیل تصمیم برای تبدیل به احسن کردن واحدهای مسکونی توسط اقشار متوسط است اما نمی تواند احتمال ایجاد جهش قیمت را در پی داشته باشد. تغییر بافت اجتماعی در ایران و بخصوص در تهران شکل گرفته است. طبقات متوسطی در این دگرگونی ایجاد شده که برای تثبیت موقعیت زندگی خود به تهیه خانه با کیفیت تر روی آورده اند. هم اکنون نیز شرایطی فراهم شده که بعد از طی دوره طولانی رکود، تحولی در معامالت مسکن در مناطقی از غرب و شرق تهران شکل گرفته است؛ اما چندان ناشی از شرایط عمومی رونق نیست و در آن مدار قرار ندارد.
روزنامه «تجارت» از اعطای وام قرض الحسنه 40 میلیونی برای زوجین خبر داد و نوشت: براساس پیشنهادی که از سوی بانک مسکن به کمیسیون عمران مجلس داده شده است، زوج های جوان با سپردهگذاری 20 میلیون تومان اگر به مبلغ خود دست نزنند در سال اول 40 میلیون تومان، در سال دوم 60 میلیون تومان و در سال سوم 80 میلیون تومان دریافت میکنند. در این زمینه صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: این پیشنهاد از سوی مدیران بانک مسکن و معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی و همفکری اعضای کمیسیون عمران مطرح و در این کمیسیون تصویب شده است و این پیشنهاد تفاوت چندانی برای پرداخت تسهیلات 80 میلیون تومانی خرید مسکن با صندوق یکم ندارد.