پس از فراکسیون ترک زبانان نوبت به فراکسیون کرد زبانان رسید
هنوز چند ماه از آغاز مجلس دهم نگذشته است که این مجلس با پدیده ای درون خود روبرو شده است. که در تاریخ مجلس شورای اسلامی پدیده "قوم گرایی " و تشکیل فراکسیون های "نژادی و زبانی" را می توان مهم ترین حاشیه مجلسی دانست که هنوز چند ماه از آغاز آن نگذشته است

دیده بان ایران :هنوز چند ماه از آغاز مجلس دهم نگذشته است که این مجلس با پدیده ای درون خود روبرو شده است. که در تاریخ مجلس شورای اسلامی پدیده "قوم گرایی " و تشکیل فراکسیون های "نژادی و زبانی" را می توان مهم ترین حاشیه مجلسی دانست که هنوز چند ماه از آغاز آن نگذشته است. "سید احسن علوی" نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سایت تحلیلی و خبری دیده بان ایران، با اشاره به تشکیل فراکسیون کرد نشینان در مجلس، اظهار داشت: "به زودی جلسه ای با نمایندگان کرد زبان در مجلس تشکیل خواهیم داد تا درمورد تشکیل فراکسیون کرد زبانان تصمیماتی اتخاذ کنیم".
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فراکسیون مناطق ترک نشین در مجلس تشکیل شد لذا نمایندگان کرد زبان هم تصمیم به تشکیل فراکسیون کرد زبان گرفته اند.
مخالف های اندک در مجلس دهم
هر چند حقوق دانان معتقدند که تشکیل فراکسیون های قومی و زبانی برخلاف اصول 108 و 109 قانون اساسی کشور است و چندی پیش نماینده بندرعباس در تذکری علنی این اقدام غیر قانونی دانست. اما ظاهرا هیات رئیسه مجلس دهم فاقد آن انسجام و قدرت لازم است که آشفتگی های مجلس را سامان دهد. هر چند نمایندگان حامی تشکیل فراکسیون های قومی و زبانی برخلاف این تصور را دارند و معتقدند اقدام آنها فقط در جهت اتحاد قومی در حوزه انتخابی آنها می باشد. نماینده مردم کردستان در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا تشکیل فراکسیون کرد زبان و یا ترک زبان بر خلاف وحدت ملی نیست، تصریح کرد: خیر اتفاقا هدف از تشکیل چنین فراکسیون هایی ایجاد وحدت ملی است چرا که ما تصمیم گرفته ایم در فراکسیون مذکور کرد زبانان اهل تشیع و تسنن حضور داشته باشند.
متاسفانه برای تشکیل فراکسیون ها آیین نامه و قانونی وجود ندارد
"محمود صادقی" نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران با اشاره به تشکیل فراکسیون های "ترک زبانان " و "کرد زبانان" اظهار داشت: همان گونه که از نام فراکسیون مناطق ترک نشین پیداست این فراکسیون بیشتر یک فراکسیون جغرافیایی است و نگاه توسعه گرایی بر ان حاکم است؛ اما در رابطه با تشکیل فراکسیون کرد زبان اطلاعی ندارم.وی ادامه داد: هنوز اساسنامه فراکسیون مناطق ترک نشین تدوین و منتشر نشده است که دقیقا ببینیم هدف از تشکیل این فراکسیون چیست.
در مجلس نظم درستی وجود ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر نظم درستی برای تشکیل فراکسیون ها در مجلس وجود ندارد، افزود: متاسفانه برای تشکیل فراکسیون ها آیین نامه و قانونی وجود ندارد.
صادقی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا تشکیل اینگونه فراکسیون ها قوم گرایی و بر خلاف وحدت ملی نیست، تصریح کرد: اگر تشکیل این فراکسیون ها ماهیت حقوقی نداشته باشد و تاکید بر عدالت در توسعه باشد تاثیر منفی ندارد.
"پان ترکیست ها" و فراکسیون ترک زبانان
"نعمت احمدی" حقوقدان در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران، با اشاره به تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین، اظهار داشت: تشکیل فراکسیون در مجلس خلاف قانون نیست چرا که تعدادی از نمایندگان گرد هم می آیند تا اموری را پیگیری کنند بنابراین تشکیل فراکسیون ترک نشین تاثیر و جایگاه حقوقی ندارد اما تاثیر روانی به همراه دارد.
فراکسیون ترک زبانان فراکسیونی نا همگون است
وی با بیان اینکه تشکیل فراکسیون ترک نشین تعجب آور است، ادامه داد: افراد عضو این فراکسیون با یک دیگر هم گونی ندارند به عنوان مثال در این فراکسیون الیاس حضرتی نماینده تهران کنار قاضی پور نماینده ارومیه قرار گرفته است.این حقوقدان افزود: باید منتظر ماند و دید که خروجی تشکیل فراکسیون مذکور چه خواهد بود این در حالیست که وجود "پان ترکیست ها" در آذربایجان و تعقیب و توسعه آن توسط کشور ترکیه کشورمان را با خطرات جدی مواجهه کرده است.
یعنی بقیه فراکسیون ها کار غیر فرهنگی انجام می دهند
احمدی افزود: برخی از اقایانی که عضو این فراکسیون هستند می گویند هدفشان فرهنگی است یعنی فراکسیون های دیگر کار غیر فرهنگی انجام میدهند!وی در پاسخ به این سوال که چرا تشکیل فراکسیون ترک نشین تا این حد حساسیت به وجود آورده است، تصریح کرد: به این دلیل که این همان نگاهی است که یک عده تجزیه طلب از داخل ترکیه در حال تبلیغ آن است.احمدی افزود: در طول قرن ها تنها دو چیز توانسته ایران را از سایر فرهنگ ها جدا و راست قامت در منطقه کند تا بتوانیم هویت ملی در غالب جغرافیایی ایران برای خودمان تعریف کنیم، یکی زبان فارسی و دیگری مذهب تشیع است.
بدین ترتیب چندان دور از انتظار نیست که در مجلس دهم فراکسیون های متعدد قومی، زبانی و نژادی در کشور تشکیل شود.