سیارکی که در آن نشانههای حیات پیدا شد
مطالعاتی که بهتازگی روی غبار سیارکی به نام «بنو» انجام شده نشان میدهد که این دانههای خاک، حاوی ترکیبات شیمیایی هستند که میتوانند سازنده حیات باشند. نمونهای از این خاک فضایی که توسط فضاپیمای ناسا جمعآوری و به زمین منتقل شده است، شامل ترکیبی غنی از مواد معدنی مختلف و همینطور ترکیبات آلی است. از جمله ترکیبات یافتشده، اسیدهای آمینهاند که سازنده پروتئینها هستند. همچنین در این نمونه بازهای نوکلئوتیدی هم یافت شدهاند که اجزای بنیادین زنجیره دیانای هستند.

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ مطالعاتی که بهتازگی روی غبار سیارکی به نام «بنو» انجام شده نشان میدهد که این دانههای خاک، حاوی ترکیبات شیمیایی هستند که میتوانند سازنده حیات باشند.
نمونهای از این خاک فضایی که توسط فضاپیمای ناسا جمعآوری و به زمین منتقل شده است، شامل ترکیبی غنی از مواد معدنی مختلف و همینطور ترکیبات آلی است.
از جمله ترکیبات یافتشده، اسیدهای آمینهاند که سازنده پروتئینها هستند. همچنین در این نمونه بازهای نوکلئوتیدی هم یافت شدهاند که اجزای بنیادین زنجیره دیانای هستند.
یافتهها به این معنی نیست که زمانی در سیارک بنو حیات وجود داشته است اما میتواند فرضیهای را ثابت کند که بر اساس آن سیارکها وقتی میلیاردها سال قبل با کره زمین برخورد کردند، مواد حیاتی را با خود به زمین آوردند.
دانشمندان گمان میکنند این ترکیبات احتمالا به همین روش توانستهاند به سیارات دیگر در منظومه شمسی هم برسند.
پروفسور سارا راسل، متخصص مواد معدنی کیهانی در موزه تاریخ طبیعی لندن میگوید: «آنچه ما از این مواد آموختهایم، شگفتانگیز است.»
فضاپیمای «اُسیریس رکس» در ماموریت سال ۲۰۲۳، بازوی رباتیکش را باز کرد و با کمک آن از سیارکی که عرضش حدود ۵۰۰ متر بود نمونهبرداری کرد ، آن را داخل کپسول محافظ قرارداد و به زمین بازگشت.
این فضاپیما حدود ۱۲۰ گرم از این خاک سیاه را با خود به زمین آورد. بعد این خاک بین دانشمندانی از سراسر جهان تقسیم شد. ممکن است مقدار زیادی به نظر نیاید ولی همین مقدار کم بهاندازه یک گنج اطلاعات در خود داشت.
پروفسور راسل که این خاک سیاه را آزمایش کرده، میگوید: «هر دانه ریز از این خاک اطلاعات جدیدی درباره سیارک بنو به ما میدهد.»