قطعی اینترنت ۵۰۰ میلیارد تومان به صنعت بازی‌سازی کشور ضرر زد

رئیس کمیسیون بازی نصر تهران خبر داد: ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت و نابودی اعتماد شرکای خارجی، حاصل قطعی اخیر اینترنت برای صنعت بازی‌سازی کشور است.

قطعی اینترنت ۵۰۰ میلیارد تومان به صنعت بازی‌سازی کشور ضرر زد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، براساس گزارش ٰروابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، محمد زهتابی، رئیس کمیسیون نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی، با اشاره به پیامدهای قطعی اینترنت در هفته‌های اخیر، تأکید کرد این وضعیت به‌طور مستقیم و گسترده مخاطبان و فعالان حوزه بازی‌های دیجیتال، به‌ویژه بازی‌هایی با کاربران خارجی، را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

بازی‌سازانی که با شرکت‌ها و ناشران خارجی به‌صورت مشارکتی فعالیت می‌کردند، از یک‌سو امکان ادامه تولید و توسعه را از دست دادند و از سوی دیگر، ارتباط کاری و تجاری آن‌ها با شرکای خارجی دچار اختلال شد. او افزود:بسیاری از بازی‌هایی که مخاطبان خارج از ایران داشتند، در دوره بحران ناچار شدند سرورهای خود را به داخل کشور منتقل کنند. اما همین انتقال سرور به داخل، در شرایط یک ماه گذشته، باعث شد دسترسی تیم‌های خارجی به سرورها قطع شود. در نتیجه، تعداد قابل توجهی از بازی‌سازان در موقعیتی قرار گرفتند که ناچار بودند میان ارائه خدمات به کاربران داخلی یا کاربران خارجی یکی را انتخاب کنند؛ انتخابی که عملاً به معنای انتخاب میان «بد و بدتر» بود.

رئیس کمیسیون نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی نصر تهران با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی شرکت‌های بازی‌سازی گفت: «بسیاری از شرکت‌ها دارای برنامه‌های تجاری مشخصی برای حضور در نمایشگاه‌ها، رویدادها و ایونت‌های خارجی بودند تا بتوانند محصولات خود را ارائه دهند. اما در این دوره، ارتباط آن‌ها با خارج از کشور قطع شد و نتوانستند تعهدات خود را در زمان مقرر انجام دهند.»

به گفته زهتابی، این موضوع به اعتبار شرکت‌های داخلی آسیب جدی وارد می‌کند، چراکه در فضای کسب‌وکار بین‌المللی، شرکتی که نتواند به تعهدات خود پایبند باشد، شریک تجاری قابل اعتمادی تلقی نمی‌شود و اثر این بی‌اعتمادی در بلندمدت باقی می‌ماند. او درباره برآورد میزان خسارت‌ها توضیح داد:با توجه به نبود آمار دقیق و تجمیع‌شده، امکان ارائه عدد قطعی وجود ندارد. اما اگر به‌صورت کاملاً تخمینی در نظر بگیریم که حدود ۵۰ شرکت متوسط و بزرگ در این حوزه فعال هستند و هر کدام به‌طور میانگین حدود ۱۰ میلیارد تومان آسیب دیده باشند، می‌توان رقمی در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان را به‌عنوان برآوردی تقریبی از خسارت واردشده به صنعت بازی‌سازی در این بازه زمانی مطرح کرد؛ هرچند این عدد دقیق نیست و صرفاً تخمینی است.

او در ادامه با اشاره به وضعیت نیروی انسانی در این صنعت گفت: «خوشبختانه تا جایی که من اطلاع دارم، در این دوره گزارشی از تعدیل نیرو در شرکت‌های بازی‌سازی به دلیل قطعی اینترنت یا شرایط یک ماه گذشته وجود نداشته است. البته روند جذب نیرو در بسیاری از شرکت‌ها یا متوقف شده یا با کندی بسیار انجام می‌شود، اما تعدیل نیرو گزارش نشده است.»

رئیس کمیسیون نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی نصر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به راهکارهای حمایتی اشاره کرد و گفت: «ارائه راه‌حل‌ها برای این وضعیت، فراتر از حوزه بازی‌سازی است و به‌سادگی نمی‌توان نسخه‌ای کوتاه‌مدت برای آن پیچید. با این حال، برخی حمایت‌ها که از گذشته برای رشد این حوزه وجود داشته، مانند تسهیلات مالیاتی، بیمه‌ای و سایر حمایت‌های دولتی، همچنان می‌تواند در این مقطع نیز مورد استفاده قرار گیرد.»

همچنین زهتابی باور دارد که می‌توان برای تیم‌هایی که بیشترین آسیب را از قطعی اینترنت دیده‌اند، به‌ویژه تیم‌هایی که با خارج از ایران همکاری داشتند، تسهیلاتی مانند وام یا گرنت در نظر گرفت تا بتوانند این دوره را پشت سر بگذارند و سرپا بمانند. او در توضیح چشم‌انداز آینده نیز گفت:در شرایط فعلی، تصور نمی‌کنم کسی بتواند چشم‌انداز روشنی برای سال آینده ترسیم کند. فضای فعلی، فضای تعلیق، سردرگمی و عدم قطعیت است و ترسیم تصویر مشخصی از آینده، دست‌کم در مقطع کنونی، بسیار دشوار به نظر می‌رسد.

رئیس کمیسیون نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی در پایان نیز توضیح داده است که «ضرر و زیان بازی‌سازان در این مدت را برآورد کردیم، اما نکته مهم این است که این زیان یا حتی ۱۰برابر این زیان هم در برابر چیزی که بر مردم گذشته اهمیتی ندارد و در مقابل زیان مالی و جانی که مردم عزیز ایران متحمل شدن ناچیز است.»

 

زهتابی می‌گوید بازی‌سازان در بازه زمانی قطعی اینترنت به روش‌های مختلف تلاش کردند سرویس‌ها قطع نشود و ادامه می‌دهد: «جامعه مخاطب ما که اکثرا کودک و نوجوان هستند در خطر تهدیدات روحی و روانی این شرایط بودند، بنابراین ما تلاش کردیم که حداقل آن‌ها در شرایطی که به هیچ چیز دسترسی نداشتند و مدارس هم تعطیل بود، بتوانند با بازی‌های ایرانی سرگرم شوند. این رسالتی بود که تمام بازی‌سازهای ایرانی تلاش کردند به نحو احسن انجام دهند.»

ارسال نظر