عینک فوق پیشرفته «اسپکس» رونمایی شد؛ سلام به دنیای بدون گوشی هوشمند!

شرکت آمریکایی اسنپ (توسعه‌دهنده‌ی اسنپ‌چت) از عینک فوق پیشرفته‌ی «اسپکس» رونمایی کرد تا برای دوران خداحافظی از گوشی‌ها آماده شود.

عینک فوق پیشرفته «اسپکس» رونمایی شد؛ سلام به دنیای بدون گوشی هوشمند!

به گزارش دیدبان ایران، شرکت آمریکایی اسنپ از محصولی با نام اسپکس رونمایی کرد. به روایت اسنپ، اسپکس «یک کامپیوتر پوشیدنی است که درون عینک‌ واقعیت افزوده‌ی شفاف» قرار گرفته و ۲٬۱۹۵ دلار قیمت دارد. اسنپ با رونمایی اسپکس برای دورانی آماده می‌شود که گوشی‌های هوشمند دیگر حرف اول را نمی‌زنند.

علاقه‌مندان از همین حالا می‌توانند اسپکس را پیش‌خرید کنند. عینک اسنپ پاییز امسال وارد بازار آمریکا و بریتانیا و فرانسه خواهد شد.

رونمایی اسپکس اهمیت بسیار زیادی برای اسنپ دارد. این شرکت نخستین‌بار در سال ۲۰۱۶ با معرفی اسپکتکلز وارد بازار عینک‌های هوشمند شد و در چند سال گذشته نیز روی نسخه‌های واقعیت افزوده‌ی غیرعمومیِ اسپکتکلز کار می‌کرد.

مدیرعامل اسنپ پیش‌تر وعده داده بود که این شرکت در سال ۲۰۲۶ عینک‌های واقعیت افزوده‌ی مخصوص کاربران عادی را عرضه می‌کند و حتی تیم عینک‌های هوشمند خود را به یک کسب‌وکار مستقل تبدیل کرده بود.

اسنپ می‌گوید اسپکس «کاملاً مستقل» است و به منبع پردازشی جداگانه یا سیم‌کشی نیاز ندارد؛ عبارتی که شاید کنایه‌ای غیرمستقیم به اپل ویژن پرو باشد که به یک باتری خارجی متصل می‌شود.

عینک هوشمند اسنپ در دو نسخه عرضه می‌شود: مدل ۴۷ میلی‌متری با وزن ۱۳۲ گرم و مدل ۵۲ میلی‌متری با وزن ۱۳۶ گرم. این محصول شیشه‌های قابل‌تعویضی دارد که به گفته‌ی اسنپ، از طیف گسترده‌ای از شماره‌چشم‌ها پشتیبانی می‌کنند.

از نظر طراحی، اسپکس طراحی باهویتی دارد و با عینک‌های پرفروش متا اشتباه گرفته نمی‌شود؛ فریم‌های پهن و جسورانه‌اش نشان می‌دهند که اسنپ عمداً سراغ ظاهری رفته است که به چشم بیاید. در عین حال، این طراحی ممکن است برای همه‌ی سلیقه‌ها مناسب نباشد، هرچند به‌نظر می‌رسد خود شرکت روی همین متفاوت‌بودن حساب باز کرده است.

اسنپ می‌گوید اسپکس به دوربین‌های نور مرئی و فروسرخ مجهز است و هنگام ضبط ویدیو، یک نوار کوچک LED در وسط عینک روشن می‌شود.

هر دو عدسی عینک فوق هوشمند اسنپ توانایی نمایش محتوای واقعیت افزوده را دارند و شرکت می‌گوید سامانه‌ی نمایش این عینک‌ها بر پایه‌ی «فناوری اختصاصی کریستال مایع روی سیلیکون» کار می‌کند؛ فناوری‌ای که میدان دید ۵۱ درجه‌ای و نمایش ۱۶ میلیون رنگ را ممکن می‌سازد. عدسی‌ها همچنین می‌توانند در مدت ۱۰ ثانیه از حالت شفاف به دودی تغییر کنند.

اسپکس از دو پردازنده‌ی اسنپدراگون استفاده می‌کند، هرچند اسنپ نام دقیق تراشه‌ها را اعلام نکرده است. این شرکت می‌گوید یکی از پردازنده‌ها بر «بینایی کامپیوتری» متمرکز است و دیگری برای اجرای جلوه‌های واقعیت افزوده به کار می‌رود: «در کنار هم، این پردازنده‌ها ردیابی سریع دست، تأخیر پایین و تعاملات واکنش‌گرا را ممکن می‌کنند تا محتوای دیجیتال به‌گونه‌ای عمل کند که گویی در جهان واقعی لنگر انداخته است.»

از نظر عمر باتری، می‌توان روی حداکثر چهار ساعت استفاده با هر بار شارژ حساب کرد؛ عددی که اسنپ آن را شامل مواردی مانند پخش صوت و تصویر، هوش مصنوعی، اعلان‌های بلوتوث و موارد دیگر می‌داند.

همراه این عینک‌ یک کیس شارژ هم عرضه می‌شود که به گفته‌ی اسنپ، چهار بار شارژ اضافی ارائه می‌دهد و در مجموع ۲۰ ساعت شارژ در اختیار کاربر می‌گذارد.

می‌توان اسپکس را با کابلی شارژ کرد که به‌صورت مغناطیسی به کنار عینک می‌چسبد و اگر سر دیگر همان کابل به دستگاهی مانند گوشی، کامپیوتر یا کنسول بازی وصل شود، می‌توان محتوا را از آن دستگاه‌ها استریم کرد و روی اسپکس نمایش داد.

هنوز مشخص نیست اسپکس در عمل چه تجربه‌ای ارائه می‌دهد، چون تاکنون فرصت آزمودن آن را نداشته‌ایم و نمی‌توانیم درباره‌ی استفاده روزمره‌ی آن داوری کنیم. همچنین معلوم نیست این محصول در جایگاهی میان عینک‌های هوشمند پرفروش متا و ویژن پروی شکست‌خورده‌ی اپل چه عملکردی خواهد داشت.

شما درباره‌ی عینک‌ واقعیت افزوده‌ی اسنپ چه نظری دارید؟

ارسال نظر