?>
کد خبر: 219961
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

شهردار منطقه ۱۲: ایمن‌سازی بازار هنوز تمام نشده است/ با خانه‌های بسیار خطرناک برخورد می کنیم

محمد آیینی، شهردار منطقه ۱۲ با تاکید بر این که برنامه ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی بازار تهران همچنان در حال اجرا است، به دیده‌بان ایران گفت: برای بسیاری از خانه‌های خطرناک در محدوده بازار، رأی‌هایی (از کمیسیون ماده صد) اخذ شده است و برخی از آن‌ها پلمپ شدند. احتمال دارد در اجرای حکم مشکلاتی وجود داشته باشد، اما شهرداری با این اتفاق به شدت برخورد می‌کند، چون نگران این بحث هستیم. این خانه‌ها از ایمنی لازم برخوردار نیستند و می‌توانند آتش‌سوزی‌های کلان را در منطقه ایجاد کنند. / وی با اشاره به حفاری‌های محدوده بازار تهران خاطرنشان کرد: در محدوده بافت تاریخی، هرگونه اقدامی با نظر میراث فرهنگی انجام می‌شود. حتی در صدور پروانه‌ها استعلام گرفته می‌شود و هر گونه اقدام اجرایی در بافت تاریخی بعد از استعلام و نظر مثبت وزارت میراث انجام می‌شود.

شهردار منطقه ۱۲: ایمن‌سازی بازار هنوز تمام نشده است/ با خانه‌های بسیار خطرناک برخورد می کنیم

دیده‌بان ایران؛ پریسا هاشمی: هر آتش‌سوزی یا سانحه‌ای، ذهن بسیاری را به سمت ناایمنی قطب اقتصادی ایران می‌کشاند. سال‌ها است که درباره ناایمنی بازار تهران هشدار می‌دهند و این هشدارها پس از حادثه ساختمان پلاسکو و فروریختن آن قوت گرفت و شهرداری بر آن شد که با ایمن‌سازی بازار تهران، این میراث هزارتوی زیبا و بی‌بدیل را حفظ کند. اما حالا نه‌تنها بازار بلکه املاک ریزدانه‌ اطراف آن هم به معضل تبدیل شده است؛ املاکی که به صورت پنهانی تغییرکاربری دادند و در شرایط بسیار ناایمنی از آنها بهره‌برداری می‌شود.

محمد آیینی، شهر از منطقه ۱۲ در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران درباره آخرین وضعیت ایمن‌سازی بازار، گفت: «در ستاد بازآفرینی منطقه ۱۲ و کلانشهر تهران برنامه جامعی برای ایمنی بازار تدوین شده است. این برنامه در حال اجرا است و متوقف نشده است و تاکید ما بر سرعت اجرای این برنامه است. با بسیاری از مسئولان از بازار بازدید داشتیم تا در این مورد تسریع ایجاد شود.»

او افزود: «یکی از اقداماتی که می‌تواند به ایمنی بازار کمک کند فاضلاب شهری آن است که امسال عملیات اجرایی آن شروع و انجام خواهد شد. در بخش‌هایی از محورهای بازار از کپسول استفاده می‌کنند که بسیار خطرناک است. موانع در حال برطرف شدن است تا حداقل در لبه بازار از گاز شهری استفاده کنند و گازرسانی انجام شود.»

به گفته شهردار منطقه ۱۲؛ «کف‌سازی، بدنه‌سازی و ساخت و تعمیر سقف‌ها همچنان ادامه دارد و توسعه پیدا می‌کند. در حقیقت یک برنامه جامع تحت عنوان برنامه مقاوم‌سازی و ایمنی بازار با قوت ادامه پیدا می‌کند.»

او درباره تبدیل شدن برخی خانه‌های منطقه به تولیدی و شناسایی آن، تاکید کرد: «کاربری‌ها در رصد ما قرار گرفته است و برای بسیاری از خانه‌ها رأی‌هایی (از کمیسیون ماده صد) اخذ شده است و برخی از این خانه‌ها پلمپ شدند. احتمال دارد در اجرای حکم مشکلاتی وجود داشته باشد، اما شهرداری با این اتفاق به شدت برخورد می‌کند، چون نگران این بحث هستیم. این خانه‌ها از ایمنی لازم برخوردار نیستند و می‌توانند آتش‌سوزی‌های کلان را در منطقه ایجاد کنند.»

موضوع مهم دیگر این که هر گونه حفاری‌ در منطقه ۱۲ نیز همیشه با واکنش فعالان حوزه میراث روبه‌رو شده است، چراکه بخش تاریخی منطقه ۱۲ از حساسیت خاصی برخوردار است. آیینی در همین راستا جزئیات حفاری‌های منطقه ۱۲ را هم تشریح کرد و گفت: «در محدوده بافت تاریخی، هرگونه اقدامی با نظر میراث فرهنگی انجام می‌شود. حتی در صدور پروانه‌ها استعلام گرفته می‌شود و هر گونه اقدام اجرایی در بافت تاریخی بعد از استعلام و نظر مثبت وزارت میراث انجام می‌شود.»

volumeVideo: 15.82M | durationVideo: 00:04:40
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر